Čípky Torecan v těhotenství

3
9.11.11 15:14

čipky Torecan v těhotenství

Zdravím spolutěhulky :mavam:
Mám takovy dotaz .
Jelikož mě trápi celodenní zvracení doktor mi předepsal čípky Torecan . Když sem si přečetla příbalový leták tak sem zjistila , že se v těhotenství brát nemají a když už tak jen vyjmečně :roll: Takže váham … ale vidina toho , že by se mi možná ulevilo je hooodně lákavá :think: tak se chci zeptat jestli máte některá s čípky skušenosti ? S jejich účinnosti a škodlivosti ?
Děkuji za rady
Opatrujte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
9.11.11 15:22

Neměla jsem čípky, ale tabletky Torecan. Občas jsem tabletku zobla, jinak bych asi zemřela :roll: Ale užívala jsem je fakt jen když bylo fakt zle, sice se mi ulevilo, ale zase jsem po něm byla děsně spavá :zed:

Ať je líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
9.11.11 15:29

Taky jsem se toho bála,a pak mi doktor řekl,že se nemám bát,že se jen nedělaly testy s těhotnejma,já ho dostávala i v kapačkách,Zuzka je zdravá,ale popravdě,mě moc nepomáhal,ale já byla tak trochu extrém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
9.11.11 15:30

Já dokonce na začátku 3. měsíce kvůli zvracení ležela pár dnů v nemocnici U Apolináře a tam mi proti zvracení práce dávali kapačku s Torecanem (a k tomu teda výživu, ale to už sem nepatří).

Takže bych řekla, že brát můžeš, ale přiměřeně, ne to zobat jako lentilky, ale když bude hooodně zle, vezmi si… jen teda opravdu - já celý pobyt v nemocnici skoro díky Torecanu prospala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
9.11.11 15:30

ahoj, taky užívám čípky, už jsem v 19.tt a nevolnosti mě pomalu opouštějí. mně torecan pomohl, jinak by bylo po mně. néé, že bych po nich úplně zvracet přestala, ale hodně se to zmírnilo. měla jsem předepsaný 2×1 a brala jsem 1× denně a občas i vynechala.
se škodlivostí neporadím, zatím na sobě nic nepozoruju a mimčo se taky jeví ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.11.11 15:40

V příbalovém letáku u 99,9% léků najdeš, že by ho těhotné neměly brát, nebo jen pod dohledem lékaře a ve vážných důvodech… výrobci se jistí, aby je nikdo nemohl žalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
9.11.11 15:49

Já dostala Torecan v 16.tt taky asi v kapačce a dost mi pomohl - jinak bych zdechla :roll: , pak jsem je vyfasovala ještě domů, kdyby něco.Taky jsem si přečetla příbalák a byla značně nervózní, co to do mě nacpaly za sajrajt…mno, asi tak…když je to nevyhnutelné, tak ano, jinak bych to do sebe nedávala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.11.11 15:55

Ahoj, tak já dostala prášky Torecan, ale po přečtení letáku jsem si řekla, že mi zas tolik špatně neni (i když mi špatně bylo) abych je brala, takže nenačatá sklenička putovala do lékárničky na pozdější (netěhu) časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka_111
9.11.11 15:58

Taky bych řekla, že se tím farm. společnosti jen jistí :-)
Já měla jako netěhotná Torecan v tabletkách.. a jestli vy, jako těhulky (které mají být unevenější než netehulky), říkáte, že jsme byli trochu unavený, pak nevím co bych jako těhotná dělala já :lol:
Jen tak pro pobavení.. :lol:
Já jakmile jsem si vzala tabletku, tak jsem byla tak strašně unavená, že jsem usnula ještě než jsem došla do postele :mrgreen: Spala jsem v kleče s hlavou na posteli :mrgreen: Pak jsem se na chvilku probudila a doplazila se do postele celá :lol: No od té doby jsem se poučila a Torecan beru zásadně až když už ležím v posteli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11502
9.11.11 16:05
anonymka111 píše:
Taky bych řekla, že se tím farm. společnosti jen jistí :-)
Já měla jako netěhotná Torecan v tabletkách.. a jestli vy, jako těhulky (které mají být unevenější než netehulky), říkáte, že jsme byli trochu unavený, pak nevím co bych jako těhotná dělala já :lol:
Jen tak pro pobavení.. :lol:
Já jakmile jsem si vzala tabletku, tak jsem byla tak strašně unavená, že jsem usnula ještě než jsem došla do postele :mrgreen: Spala jsem v kleče s hlavou na posteli :mrgreen: Pak jsem se na chvilku probudila a doplazila se do postele celá :lol: No od té doby jsem se poučila a Torecan beru zásadně až když už ležím v posteli :mrgreen:

No tak to já bych po něm usnula jen co bych se probrala! Já jsem tak utahaná že večer usínam i ve sprše a to ty prášky neberu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
9.11.11 16:09

Já jsem čípky brala, jinak bych asi pošla, ale nepomáhaly teda moc, stejně jsem kolikrát nemohla ani vylézt z postele jak mi bylo zle. Brrr..radši nevzpomínat. Malej se jeví naprosto zdravej, nebála bych se, předepsal mi je gyneklog, tak snad ví, co dělá. Byla jsem ráda, že jsem nemusela do nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
9.11.11 16:38

https://www.emimino.cz/…-magor-8083/ Přečti si tendle deník a zkus raděj zázvorová lízátka. Mně pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
9.11.11 19:20
Ganlum píše:
https://www.emimino.cz/…-magor-8083/ Přečti si tendle deník a zkus raděj zázvorová lízátka. Mně pomohly.

Já myslím, že nežádoucí účinky se můžou samozřejmě objevit, ale v takové míře asi jen u málokoho. Čípky mi taky předepsala gyndr, které věřím. A ani té únavy jsem si nevšimla, ale je fakt, že já byla lemra spací v začátku obou těhotenství. Zázvorová lízátka mi pomáhala jen dokud jsem je měla v puse, okamžitě po docucání se mi zase navalovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
9.11.11 19:29

Používala jsem Torecan čípky asi měsíc a dcera je úplně v pořádku. Asi by je nepředepisovali všichni gynekologové, kdyby měli špatnou zkušenost - v lékárně mně nechtěli dát ani kapky do nosu, když už na mně bylo vidět, že jsem těhotná, prostě se jistí.
Jinak co se týče ospalosti, tak si opravdu nevzpomínám na zvýšenou spavost při jejich používání - chodila jsem normálně do práce. Ze začátku jsem brala dva a po týdnu už jen jeden denně. Jen musím říct, že jsem nebyla úplně OK, ale zvracela jsem max 3× denně a mohla jsem trochu jíst, předtím jsem běžela i po lžíci vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
9.11.11 20:08
Rafaela píše:
Já myslím, že nežádoucí účinky se můžou samozřejmě objevit, ale v takové míře asi jen u málokoho. Čípky mi taky předepsala gyndr, které věřím. A ani té únavy jsem si nevšimla, ale je fakt, že já byla lemra spací v začátku obou těhotenství. Zázvorová lízátka mi pomáhala jen dokud jsem je měla v puse, okamžitě po docucání se mi zase navalovalo.

Já to beru z profesního hlediska. Toto nebyla první nežádoucí reakce na Torecan u těhule. Zrovna nehoda tédle paní se stala u nás na oddělení. Samozřejmě jedné to pomůže, druhou to může odrovnat. Pokud bych ale neblila jak amina a nebyla úplně odrovnaná,tak do Torecanu nejdu :nevim: Jen můj názor. Každá si může baštit a užívat co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí