Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdo má trošku přehled, poradíte, kam třeba na víkend do Alp, kde je trošku rozumnej menší kopeček, modrá sjezdovka s vlekem, ne lanovkou?
Ještě sebou bereme i dítě, tak to bude asi akorát pro celou rodinu ![]()
Co koukám, všechno jsou to veliký střediska pro zdatné lyžaře, navíc pro mě teda od počítače dost nepřehledné mapy ![]()
Díky
Víkend do Alp…to se vám chce jet třeba 5hodin tam a 5 nazpátek kvůli víkendu? a ještě s dítětem?
@Conulka Nevím, jestli tolik, ale asi jo, cestujeme dost, jsme dost aktivní ![]()
@Opicová tak určitě je fajn cestovat, ale Alpy to chce aspoň od středy do neděle, jinak budete jen sedět v autě
v Alpách jsou prostě větší střediska, menší jsou třeba na rakouské straně na Šumavě u Lipna, nebo pokud jste Moraváci, tak Stuhleck, Semmering, Hochkar…
Ale mám dojem, že i Stuhleck je snad větší než třeba Špindl…ale mě se tam nelíbí, Rakušáci na to se.ou a v 10hod jsou muldy jak prase a o sobotách tuny turistů co tam vozí jeden autobus za druhým, a nehorázný vstupný, mám dojem, že snad 41 eur
na Šumavě je teď sněhu, že nevědí co s ním, to bych jela radši tam
Hele moje zkusenosti z jakyhokoli strediska jsou ty, m ze se snazi vsude mit papirove vsechny barvy sjezdovek. vsude je teda zalena, modra, cervena a cerna, akorat ze ty zelene v alpach mely sklon jako cervene u nas.
asi to chce nejaky konkretni tip, od nekoho, kdo tam byl. myslim, ze kdyz budou mit na planku strediska takovy ten pas, tak to snad bude dobre.
jinak kazdeho volba, jak se chce stvat v aute cele hodiny kvuli zelene sjezdovce, treba se budou rodice stridat a jeden z nich vzdy vyrazi na cernou. to se pak s jizerkama neda srovnavat ![]()
@Conulka píše:
Víkend do Alp…to se vám chce jet třeba 5hodin tam a 5 nazpátek kvůli víkendu? a ještě s dítětem?
A představ si, že my to jezdíme i kvůli jednomu dnu
a co jako? ![]()
@Opicová záleží odkud jsi. Naposledy jsme byli na Stuhleck - Spital am Semmering ![]()
Příspěvek upraven 08.02.16 v 07:47
A luxusní středisko je Solden. Je sice obrovské, ale je tam hodně modrých, krásně upravených sjezdovek. Ale už je to trochu dál a ne zrovna nejlevnější. ![]()
Pak jezdíme St. Johann in Tirol.
A hodně Itálie. ![]()
Občas Švýcarsko. Ale tam hlavně velká střediska jako Davos, Zermatt…
@Šmoulice hm, jenže zrovna stuhleck a semmering je z Brna jen 2,5hod, tam jezdíme taky na den
ale abych jela v pátek po práci třeba na Kaprun cca 7hod (když to dobře jde), v sobotu lyžovala a v neděli jela zpátky - prostě není moje hobby, krom toho je to nehorázná spotřeba benzínu, takže tam jezdíme minimálně od středy
zakladatelce jsem chtěla jen poradit, že i blíž za hranicema se dají najít střediska, kde by si užili
@Opicová Na víkend bych Alpy vynechala, když se jedná o začátečníky. Je tam teď stejně teplo jako tady, zvlášť v těch blízkých střediscích dole na modré sjezdovce. Teď jsem se vrátila ze St. Margarethen im Lungau. Pro dítě dole super, ale jen kvůli tomu bych se tam netáhla, to bych jela někam k nám. Jinak ještě se hodně jezdí z Prahy Hinterstoder a Dachstein West, ale jak je to se začátečníky si nevybavím, neb jsem tam byla kdysi ještě bez dětí.
Tak já mám tři děti 13,12 a 5, letos jedeme do Alp německých Garmisch - Partenkirchen a jak už jste tady psali střediska jsou rozlehla. Minulý rok měla moje dcera když jsme jeli na bory čtyři roky, rádi jezdime lyžovat a manžel si každý rok nezapomene naplánovat zahraniční lyžování, minulý rok jsem ale Alpy odmítla jelikož byla dcera malá a navrhla jsem slovenský Chopok byly jsme tam v létě a svahy byly výborné, nemusíte jezdit až nahoru na nejnižší svah vás vyveze čtyř sedačka. Za mě bych znovu s menším dítětem volila Jasnou Chopok
Jo a prej zrovna včera v Donovalech sněžilo jak blázen, podle mě Slovensko je taky dobrej nápad, pokud nejste teda z Chebu…