Alzheimer Home Pardubice

16.6.22 09:11

Alzheimer Home Pardubice

Dobrý den,

chtěla jsem se jen zeptat, jakou máte zkušenost s Alzheimer Home Pardubice (Dříve Alzheimer Centrum) Máme tam babičku už 14 dní a máme platit víc jak 25k měsíčně a nejsme si jisti, zda cena odpovídá kvalitě tohoto domova.

Po 14 dnech má modřiny na zápěstí, snižují jí inzulín, neberou jí ven a ke všemu jí vysprchují jen jednou za týden + ani nepřevléknou z pyžama nebo do pyžama. Dali jsme jim jasné instrukce jak babičce podávat jídlo, jak se k ní mají chovat,… atd. Ale toto už se nedostalo k personálu. Jeden říká to a druhý zase to, je to pro nás velice psychicky náročné.
Máte tedy svého blízkého v tomto zařízení?

Chci dozvědět víc od lidí kteří s tím mají nějakou zkušenost, ať je pozitivní nebo negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76725
16.6.22 09:45

@Feelin.zyxs moje babička je v normálním DD, kde platí cca 13000,–- + celý příspěvek na péči, což je samozřejmost

• léčbu dostává adekvátní, koupou ji též 1× týdně, ven ji dají 1× za uherák, pyžamo si obleče sama -
  • takže za 25000,–- bych očekávala lepší péči, něco tam nebude v pořádku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
16.6.22 09:55

Ty jo, koupat jedno za týden, co to jako je? 8o  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
16.6.22 10:01
@stinga píše:
@Feelin.zyxs moje babička je v normálním DD, kde platí cca 13000,–- + celý příspěvek na péči, což je samozřejmost
  • léčbu dostává adekvátní, koupou ji též 1× týdně, ven ji dají 1× za uherák, pyžamo si obleče sama -
  • takže za 25000,–- bych očekávala lepší péči, něco tam nebude v pořádku

neprehanej zlato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.22 10:30

Nevim konkretne tady, ale opravdu dobra pece je tak od 50 tis vejs, cest vyjimkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
16.6.22 10:32
@B4RC3LON4 píše:
neprehanej zlato

ty jsi tam byl, že jsi tak chytrý?
a nestalkuj mě tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
16.6.22 18:45
@Tarinka píše:
Ty jo, koupat jedno za týden, co to jako je? 8o :oops:

To je ale běžná praxe v těchto zařízeních. Zvláště ve státních. Mají na to vyhrazené přímo dny, kdy koupou to a to patro, oddělení, část budovy, jak chcete. Moc klientů, málo personálu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.6.22 15:02

Já mám v tomto zařízení tatínka a jsem naprosto spokojená. Má Alzheimer. demenci a kdo má příbuzného s tímto onemocněním, ví sám, jak náročná péče o ně je. Není to Domov důchodců, ale dům se zvláštním režimem. Tatínek se má možnost na svém pokoji kdykoliv sám osprchovat, koupat se může pouze s personálem, ale to je v daných zařízeních zcela běžná praxe(doma jsem ho také nezvládala koupat denně). S jídlem je spokojený, vaří se mu káva, taková jakou má rád, tráví hodně času s ostatními při různých aktivitách, není osamělý a nevypadá vůbec nešťastně. A to byl už 2× v nemocnici po pádu, což byl doma několikrát taky, protože prostě už nemá orientaci v místě a často si zamotá hůlku pod nohy. Vždy nám dali vědět, že je tatínek odvezen a zase přivezen, informovala nás setra z oddělení. Pokoj a vlastně i celé zařízení je nově postavené a moc hezky vybavené. Chodí si i na zahradu na procházky, navštěvovat ho můžeme kdykoliv. Personál se k tatínkovi chová pěkně, zdravotní stav se mu v rámci jeho možností zlepšil, krásně mu vyhojili sestřičky ránu na noze…my jsme opravdu spokojeni a moc, jsme vděčni za péči, kterou tam dostává. Vím totiž jak těžké je o takového člověka pečovat, ja tam mám tatínka ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.8.22 06:20

@Feelin.zyxs nojo ono by to chtělo změnit vedení hlavně koordinátora na pozicích jsou lidi kteří nemají ani pojem o pozici a hlavně je to pračka na peníze bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.8.22 06:25

Alzheimercentrum Pardubice

Špatná koordinace koordinátora, špatný přístup koordinátora k PSS, když podá někdo stížnost smetou to ze stolu!!!Jednoduše pračka na peníze chudáci klienti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.10.23 13:27

Alzheimercentrum Pardubice

V tomto zařízení mám kamarádku, která kromě mě, nikoho nemá. Žije tam od září loňského roku a od té doby neskutečně zhubla, Vypadá jako z koncetráku a nikdo to neřeší. Kdykoli přijedu tak s jídlem, které hladově sní. Pokud jsem zahlédla porce jídla, tak jsou mini. Myslím, že zeleninu a ovoce nevidí celý rok, maximálně tvrdé jablko nenakrájené, které samozřejmě neukousne. Jídelní lístek na internetu ani náhodou, jestli na chodbě, tak jsem neviděla. Vždy jí tam nechám ovoce a sladkosti, ale nevím, kde skončí, protože sama si vzít se neodváží. Je trvale vystresovaná a bojácná. Před sestrami se schoulí. Není mi zcela zřejmé, kdo je sestra a kdo pomocnice. V sozčasn době jsou na těchto pozicíchn ukrajinyk, jsou nepříjemné od pohlkedu. Žádná empatie, nasraný obličej. Špatné jazykové vybavení, Mohla bych psát ještě dlouho a nic hezkého. Hygienu nekompentuj, každopádně nesmrdí. yslím za kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.23 19:12
@MilušeP píše:
V tomto zařízení mám kamarádku, která kromě mě, nikoho nemá. Žije tam od září loňského roku a od té doby neskutečně zhubla, Vypadá jako z koncetráku a nikdo to neřeší. Kdykoli přijedu tak s jídlem, které hladově sní. Pokud jsem zahlédla porce jídla, tak jsou mini. Myslím, že zeleninu a ovoce nevidí celý rok, maximálně tvrdé jablko nenakrájené, které samozřejmě neukousne. Jídelní lístek na internetu ani náhodou, jestli na chodbě, tak jsem neviděla. Vždy jí tam nechám ovoce a sladkosti, ale nevím, kde skončí, protože sama si vzít se neodváží. Je trvale vystresovaná a bojácná. Před sestrami se schoulí. Není mi zcela zřejmé, kdo je sestra a kdo pomocnice. V sozčasn době jsou na těchto pozicíchn ukrajinyk, jsou nepříjemné od pohlkedu. Žádná empatie, nasraný obličej. Špatné jazykové vybavení, Mohla bych psát ještě dlouho a nic hezkého. Hygienu nekompentuj, každopádně nesmrdí. yslím za kamarádka.

Ano máte pravdu a ještě některé pečovatelky říkají lidem ať drží hubu nebo že smrdí.. děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.23 19:18
@Feelin.zyxs píše:
Dobrý den,

chtěla jsem se jen zeptat, jakou máte zkušenost s Alzheimer Home Pardubice (Dříve Alzheimer Centrum) Máme tam babičku už 14 dní a máme platit víc jak 25k měsíčně a nejsme si jisti, zda cena odpovídá kvalitě tohoto domova.

Po 14 dnech má modřiny na zápěstí, snižují jí inzulín, neberou jí ven a ke všemu jí vysprchují jen jednou za týden + ani nepřevléknou z pyžama nebo do pyžama. Dali jsme jim jasné instrukce jak babičce podávat jídlo, jak se k ní mají chovat,… atd. Ale toto už se nedostalo k personálu. Jeden říká to a druhý zase to, je to pro nás velice psychicky náročné.
Máte tedy svého blízkého v tomto zařízení?

Chci dozvědět víc od lidí kteří s tím mají nějakou zkušenost, ať je pozitivní nebo negativní.

Já tam chvilku pracovala některé pracovnice se chovají k lidem děs… jedná řekla paní i drž hubu nebo ty smrdíš…a dokonce jídlo podávali paní když byla celá od hoven…a kolikrát si to jídlo sami nemohou vzít a snídani odnesou nemluvě o dodržení pitného režimu… jediny co je tam ok je ta aktivizace jak s nimi mluví a dělají zábavu jinak je vůbec neprebali..hygiena tedy každý ráno byla za mě… nevím zda se to nezhoršily ty podmínky a plno Ukrajinek kteří nerozumí moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.5.24 16:04

Dobrý den, ono nás bude více s negativním hodnocením Alzhaimer Pardubice. Bohužel jedna velká katastrofa. Měla jsem tam tatku ano píšu měla. Myslela jsem si jak tatkovi dopřeju krásný zbytek života. Bohužel opak se stal pravdou. Je to barák hrůzy kde se dějou velké věci. Personál spoléhá na to že pacienti si nic nepamatujou, ale né každý pacient je mimo. Moje zkušenosti by byly na knihu, tak to shrnu. Je to byznzys s lidma za nehorázný peníze!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.8.24 14:01

Dobrý den alzheimer home Pardubice…uplna katastrofa není dobře postaráno o klienti tak bacha na to kam dáte sve blízké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová