Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Terina89 píše:
Holky, kdyby jste viděli, co všechno zubaři proplácí pojišťovna a hlavně kolik, tak se vám chce brečet
A jak to mam tedy resit? Kdyz dalsi zubar tvrdi (kdyz jsem se chtela prehlit k jinymu) ze tyhle nicotny plomby nedela? Ja nemam penize platit takovou rachu ![]()
@Mysis Máš nárok opakovat výplň na pojišťovnu na tom samém zubu 1× ročně.
@Mysis Normální to není. Ale bohužel jsou hrozní vychcánci a umí to obkecat tak, že jsi ve finále ráda, že platíš jen 400.Příště mu řekni, že chceš plombu na pojišťovnu a jestli to nepůjde, tak, že zavoláš na stomatologickou komoru, jestli má na to nárok. Nebo na pojišťovnu.
@Mysis pokud má smlouvu s pojišťovnou, tak by je dělat měl…nicméně bych se moc nedohadovala, určitě by ti to „osladil“ jinak…
@Terina89 píše:
@Malaga Jo to je bezva, to jsem dělala měsíc, když se nám rozbil amalgamátorJinak v těch kapslík je to stejný, jako to, co se míchá ručně. Jen ty kapsle stojí víc peněz, tak musím odměrkou do každé kapsle dávat určitý počet dávek.
jinak jsem nedávno četla, jak jsou ty rtuťové výpary toxické pro mozek a že působí změny psychiky, tak možná proto je i plno zubařů zuřivých ![]()
@Malaga píše:
@Terina89 tak hlavně když mícháš rúčo, tak je to od oka a když je to dozovaný zak dáš z kelímku 1:1 placičku a rtuť ve folii, ale to znáš
A co se týká ceny tak 1 dávka toho dózovaného vyjde na 17 Kč, to si může najít každý. Když potřebuješ náhodou 2, tak si v tom za necelých 35 Kč. Takže asi tak.
No a nebo máš akorát dva obaly na kapsle a hážeš tam ručně odměrky prášku a rtuti a děláš z lidí blbce ![]()
@Terina89 píše:
@Mysis Normální to není. Ale bohužel jsou hrozní vychcánci a umí to obkecat tak, že jsi ve finále ráda, že platíš jen 400.Příště mu řekni, že chceš plombu na pojišťovnu a jestli to nepůjde, tak, že zavoláš na stomatologickou komoru, jestli má na to nárok. Nebo na pojišťovnu.
Mam VZP a smlouvu s nimi ma…tak tam opravdu budu mjset zavolat…
@Malaga píše:
jinak jsem nedávno četla, jak jsou ty rtuťové výpary toxické pro mozek a že působí změny psychiky, tak možná proto je i plno zubařů zuřivých
Tak já byla taky zuřivá, když jsem měsíc míchala amalgám v kůžičce, jak za Marie Terezie
Ale půjčení náhradního amalgamátoru stojí 2000 na měsíc a to si přece chudák nemůže dovolit ![]()
@Malaga píše:
@Mysis pokud má smlouvu s pojišťovnou, tak by je dělat měl…nicméně bych se moc nedohadovala, určitě by ti to „osladil“ jinak…
Jak?
@Malaga píše:
@Terina89 já z nikoho blbce nedělám, velebnosti!!!
@Terina89 píše:
Holky, kdyby jste viděli, co všechno zubaři proplácí pojišťovna a hlavně kolik, tak se vám chce brečet
A když víš, co všechno a v jaké víši proplácí pojišťovna, víš taky, kolik stojí stomatologické křeslo, sterilizátor a všechny ty další přístroje, co tam doktor má?
Jako abysme zubařům nekřivdily - mají opravdu velmi vysoké počáteční náklady - křesla, nástroje, materiál
a je pravda, že praktický lékař vystačí s tužkou, papírem, tonometrem a fonendoskopem, jo a taky by měl mít lehátko ![]()
Každý zubař spolupracující s pojišťovnou má povinnost klientům dané pojišťovny zajijstit bezdoplatkovou, základní péči, byť se mu to echtuje.
Pokud to některý odmítá, a vy mu chcete velice znepříjemnit život, pak je jistou cestou podat stížnost reviznímu lékaři na vaší pojišťovně - ten udělá takové čoromoro, že se váš pan doktor nebude stačit divit.