Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
asi jako většinu, i mě trápí bolesti zad v těhotenství, asi ze špatného postoje - sezení - to spíš. Při chůzi je to OK.
Co byste doporučili? Manžel mi dřív dělal masáže, ale teď? Není to riziko? Máte nějaké dobré cviky a tipy? Díky!
Urcite bych si nenechala delat amazerskou masáž a kdyz uz tak bych si sedla, nikdy ne v leze a mohl by mi namasirovat jen ramena… Snad te to pustí brzo, ja také trpím… ![]()
Manžel není žádný masér a masiroval mi zada denně. Jemně a citlivě. Ležela jsem na boku.
@kackapj Mám v rodině masérku a v těhotenství mě tedy masírovala pouze v sedě a jen šíji.
Jsem 35 tt když už mě kříže bolí hodně, vždy zaúkoluji manžela. Pořádně mi to rozmasíruje a já pak cítím velkou úlevu…Masáží zad se porod vyvolat nedá…
Masírovat v těhotenství se opravdu nesmí
Co zkusit jógu pro těhotné? Možná by šel ještě SM systém, ale poradila bych se s odborníkem, nicméně by to neměl být problém.
Tam nejde o vyvolání porodu, ale o to, že masáží se uvolňují toxiny ze svalů do krevního oběhu.
No já chodila i na placené těhotenské masáže k masérce…Takže kdyby to bylo tak strašně škodlivé, tak ty masérky ani nemají certifikáty na těhu masáže…Můj názor teda…
Kdyby mi manžel nemasíroval poslední měsíc záda každý večer, nepřežila bych do následujícího dne. Ale jeho masáže byly především hlazení a krouživé pohyby s arnikovým olejem, který zahřívá. Žádná bohová nebo tlaková masáž. měla jsem urputné křížové bolesti.
Díky moc za reakce.
Zkusíme to zlehka - ani cviky na míči už moc nepomáhají.