Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všichni,
chtěla bych se zeptat na radu, jestli někdo nemáte s tímto zkušenost.
Dvouletý syn mi od čtvrtka kašle a má rýmu, v pátek doktorka na poslech řekla, že plíce má čisté a dala nám Ambrobene. Malej ale dneska prokašlal celou noc a ta jsem zkoumala starší diskuze a našla, že je možné dát na noc kapky Sinecod(ty máme totiž doma) aby ho to tak nedráždilo. Ale mám strach aby se mu ten kašel tím zase nezastavil a nepřestal vykašlávat.
Je mi ho tak líto, chrchlá jak tuberák a k tomu mu teče z nosu.
Myslíte že ta kombinace přes den Ambrobene a na noc Sinecod je vhodná??? A za jak dlouho by mělo při kašli dojít ke zlepšení, abych věděla kdy znovu vyrazit k doktorce, ale upřímně se mi tam moc nechce, je tam spousta jinejch bacilů a nechci aby čapnul ještě něco dalšího.
tak moc děkuju za jakoukoliv odpověď
Eva
jojo ja bych tuhle kombinaci zkusila-nebo mozna ho to drazdilo z toho duvodu ze jsi mu dala to Ambrobene na noc… tyhle veci se maj davat nejpozdeji cca kolem 17 hodiny-aby je to v noci nenutilo vykaslavat…a hodne zapijet-ale jestli to bude i tak pokracovat tak bych zkusila ten Sinecod.To odkaslavani muzes jeste pres den podporit nejakym detskym pruduskovym cajem.
ahoj ed,
s kašlem máme v této zimě nezimě bohaté zkušenosti
.
Dělám to přesně tak, jak jsi napsala, přes den dostávaly holky ambrobene, které ředí hlen a usnadňuje vykašlávání a na noc, právě aby je ten hlen nedráždil, tussin nebo synecod, který tlumí nutkání ke kašli.
Tuhle zimu jsme vyzkoušeli opravud hodně přípravků a nejlepší se mi zdál Robitussin, na noc dostávají Junior proti dráždivému kašli a přes den expektotrans co 4 hodiny na uvolnění hlenů.
A k tomu bylinkové čaje, oleje do aromalampy a mazání na hrudníček.
K doktorovi chodíme bohužel docela dost často, vždycky na začátku nemoci a nechávám je poslechnout, protože holčička od kamarádky neměla žádné horečky, jen kašlala, a ne jinak než obvykle, a měla zápal plic
. Skončily v nemocnici.
opatruj se a pozdrav štěstíčka, pa M.
ED- jo muzes to kombinovat, ale ten ambrobene dej nejpozdejc v 17h, HODNE PIT pres den a pred spanim ten Sinecod,ale mezera mezi Ambr. a Sinec. musi byt min. 2 hod, dele -lepe.
D
Ahoj! My máme na tlumení kašle v noci Dithiaden 1/4 tablety, je na předpis, jinak taky máme přes den Ambrobene.....