Ambrobene roztok k inhalaci - dotaz

10.10.14 19:07

Ambrobene roztok k inhalaci - dotaz

Ahoj všem.
Máme doma ultrazvukový inhalátor, ale malý inhaloval vždy jen vincentku. Teď jsem koupila Ambrobene roztok 7,5 mg/ml, ale nevím jak to přesně ihalovat. V návodu je napsáno 1-2× denně 2-3ml (pro inhalaci je vhodné roztok naředit v poměru 1:1 fyziologickým roztokem)??? Co to znamená? Zkoušela jsem dát pod klobouček normálně vodu jako vždy a do kloboučku jsem naředila půl ambrobene a půl vincetku, ale nějak špatně to pářilo. Jak inhalovat Ambrobene? Mám ho nalít do kloboučku bez ředění, místo vincentky nebo jak??? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
10.10.14 19:16

To ředění znamená, že ho naředíš třeba 2 ml Ambrobene a 2 ml toho fyz. roztoku. Vincentkou bych neředila, f. roztok nemáš, co převařenou vodu, dospělým v nemocnici jsme to neředili, ale u dítěte nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.14 19:21

Ale co je ten f. roztok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.10.14 19:24

Fyziologický roztok se používá v nemocnicích jako infúze, je to nosič léků, v tomhle případě i jiných se používá k ředění, buď inhalací, nebo antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.14 19:28

Dobře, ale doma nic takovýho nemám, takže je mi celý Ambrobene na nic?? Nebo ho může inhalovat neředěný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.10.14 19:32

@slunicko-sedmitecne já nevím jak to je u dětí, na tvém místě bych to naředila převařenou vodou, ale vincentkou určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.10.14 20:12

@dlouha Proč ne Vincentku? Když jsem chodila na inhalace, dostávala sem Ambrobene s Vincentkou. I na obalu je napsáno, že se použivá k inhalaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
10.10.14 20:32

@Dadulina to ano, Vincentka se používá k inhalaci, ale měl by prvně inhalovat jedno a pak za chvíli druhé, to, že by se to dávalo do kupy, to jsem teda ještě neslyšela, ale je možné, že to tak jinde třeba dělají dohromady a nechám se ráda poučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.10.14 21:26
@dlouha píše:
@Dadulina to ano, Vincentka se používá k inhalaci, ale měl by prvně inhalovat jedno a pak za chvíli druhé, to, že by se to dávalo do kupy, to jsem teda ještě neslyšela, ale je možné, že to tak jinde třeba dělají dohromady a nechám se ráda poučit

No dělala sestra přímo předemnou. Je možné, že když sem nekoukala, dala tam i čistou vodu, ale ta Vincentka tam byla určitě zárověň s tím Ambrobene. Já nevím nejsem lékař ani nic podobného. Jenom mě malinko zarazila tvá reace " že určitě ne"
Myslím že by bylo nejlepší se poradit s odborníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
10.10.14 22:32

Tak my vzdycky inhalujeme vincentku a ambrobene dohromady.Jak v nemocnici tak doma…Fyziologiky roztok je v podstate taky jen slana voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
11.10.14 09:34

@Dadulina Tak je to možné, my to takhle dělat v nemocnici nesmíme, ale zkusím nastudovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.10.14 16:57

@dlouha Možná záleží na povaze léčených problémů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.14 10:01

Díky, holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
31.10.23 17:14

Já bych to teda neředila (a když, tak fakt jenom po poradě s lékárníkem), když existují kompresorový inhalátory, který to „utáhnou“. My máme doma LAICA ***a Ambrobene ani nic jiného ředit nemusíme.

*edit admin- smazaná reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
1.11.23 08:41

Ahoj, tam my vždy ředíme léky vincentkou, tak nám to poradili přímo na plicní (máme dceru astmatičku). Jinak fyziologický roztok je slaná voda ale sterilní. Je to asi 9g soli na litr vody(která je sterilní bez bakterií a virů) takže vlastně můžeš ředit tou vincentkou. Já vyplachuji dutinu nosní právě domácím fyziologickým roztokem a to tak že svařím v čistém hrnci litr vody s 9 g soli :) i ten můžeš použít do inhalace :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí