Jak se žije v Americe a Anglii?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1908
14.4.13 22:19
My v Uk žili 2010-2012, takže naše zkušenosti jsou čerstvé, opravdu si myslím, že je to závisí na práci, kterou tam máš, zda kvalifikovanou manažerskou nebo nekvalifikovanou dělnickou
@Turecek píše:
@Zuzlounek Tak nevim, nevim. To bylo mozna pred nekolika lety, ale nemocenska se tu rozhodne neproplaci. Po ctyrech dnech si tu muzes zazadat o SSP a za tyden dostanes £35 coz promin, je opravdu smesna castka :-) zrejme jste tu byli kdy jeste libra byla za 40kc. Ted uz je to jine. Pritel, kdyz sem priletel v roce 2005, tak v unoru zde chodil v kratkem tricku a ted se pise rok 2013 a celou dobu tu jen prsi. V CR se take pocasi prece meni ted je jeste misty snih a to driv takhle nesnezivalo. Tak dlouha doba to zas nebyla jen dva roky. My jsme tu po dvou letech byli take spokojeni, ale vsechno se tu zmenilo neni to tu jako driv. Ted anglicanum vadi, ze jim cizinci berou praci. Zacalo se tu vse zvysovat a platy rostou jen o par penci rocne. Kazdy ma odtud jinou zkusenost. My zijeme na Cornwallu kde to zavisi jen na turismu. Fabriky tu take nejsou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.4.13 22:22

@Turecek
muzu se zeptat, jakezvyky jim vadily? Ja mam manzela Anglicana a jedine, co nemohl pochopit byla pomlazka :) ale tenhle rok se starsim synem i vyrazil - rozlezelo se mu, ze chodit po sousedech hned od rana na panacky by mohlo byt vlastne docela zajimavy :D
Ani anglicke pribuzenstvo a kolegove v praci nad nicim do mdlob nepadali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.4.13 22:29

Vlastne na 1 vec si vzpominam, cvicila jsem s obema klukama vojtovku, zadna tragedie, jen meli oba trosku slabsi brisko, to manzel hur vydchaval, v Anglii se vubec necvici, takze jsem ho musela presvedcovat, ze nase deti netrapim a ze je to opravdu legitimni vec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Turecek
14.4.13 22:30

@LaraA ja jsem nerekla, ze by padali do mdlob. Tak treba u nas je zvyk se vzdy prezouvat. Nabidli jsme jim papuce, upekla jsem babovku, nabidli jsme jim kafe nebo caj a deti tam meli nejake mlsoty. Nedokazou moc pochopit zpusob vychovy deti. To, ze kdyz neco provede, tak dostane treba zaracha. To, ze by se deti meli odpoledne chvilku ucit a nebo, ze je automaticke se po skole prevlekat do domaciho. Uz se s nami nechteli sejit asi jsme je vystrasili bo co :-D tak to si kapla na dobryho chlapa. Nerikam, ze vsichni jsou takovy, ale na Cornwallu jsou snad patrioti nebo co :-) povidam jen o tech ze kteryma jsme se tu setkali. JJ to by bylo pro kluky Velikonoce :-)

• Citovat
  • Upravit
850
14.4.13 22:45

@Turecek :mrgreen: jj, prezouvani jsem taky vysvetlila, ale kdyz jsem nadnesla, ze mozna nekde venku nekdo slapl do h*vna a ted se projde u nas, malemu spadne na podlahu hracka, sebere ji, strci do pusy… :lol:
Jinak je taky pravda, ze co se vychovy tyka, tchyne razi heslo, ze „mum knows best“, takze by ji ani nenapadlo do neceho mi mluvit - takze mas pravdu, asi jsem mela stesti na chlapa (taky me dloooouho uhanel :mrgreen: ) - i na tchyni a ostatni pribuzne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Turecek
14.4.13 23:03

@LaraA to je dobre, ze ti to takhle vyslo :-)) presne takhle jsme jim to vysvetlovali a s otevrenou pusou nam dali za pravdu. :-) ale od ty zkusenosti nikoho uz nezveme. Ted jsem si vzpomela zvali jsme na oslavu jedny sousedy a meli male mimco. Jak jsme jim rekli, ze se maji vyzout, tak samozrejme na nas divne koukali, ale ta sousedka se vyzula a mela kazdou jinou ponozku a jeste vsude roztrhany no mazec my jsme se drzeli, aby jsme nevypukli smichy :-D pry - je vy to tu mate hezky a jak to mate dobre srovnany.To je dobry napad. :-)) obcas jsem se nestacila divit s cim prijdou :-) Hodne stesticka tobe a cele tve rodince. Asi se v CR nenudi Tvuj manzel, ze? tam je porad co delat :-)

• Citovat
  • Upravit
rachel55
15.4.13 20:04

Ahoj, ja ziji ve Wales, jsme tu sestym rokem, odjeli jsme s dvema detmi, ted uz mame treti a uz bych se nevratila, jsem tu moc spokojena, splnilo se nam tu plno veci, ktere v CR byly zcela nemozne a samozrejme, ze zacatky byly tezke a ze tu jsou veci, ktere mi vadi, ale ty podstatne pro me, mi tu vyhovuji a s tim ostatnim si umim poradit, takze za me spokojenost a hlavne lepsi budoucnost pro nase deti

• Citovat
  • Upravit
Turecek
16.4.13 18:18

@agabuska Ahoj, tak jsme vcera hooodne dlouho premysleli co bude dal. Tak nas napadla jedna myslenka co kdyby jsme se prestehovali z Cornwallu. Vetsina lidi tu jsou spokojeni v Anglii, ale skoro nikdo nezije na Cornwallu, tak to asi udelame. Rovnou nas napadl Edinburgh. Co si o tom myslis? Mozna lepsi nez se hned vracet domu a to uz muzeme zrealizovat pristi rok :-)

• Citovat
  • Upravit
22.12.13 19:19
@Ali-Ali píše:
Da se vsechno, i odstehovat s malym ditetem. S malym lip nez s vetsim - dokud nemusi do skoly, tak je to jednodussi.
V usa jsem byla rok a zit bych tam nechtela. Ale positivni jsou dost, to zas jo :lol:
Zijem ve Spanelsku a jsem rada. Vsude je neco fajn a neco spatne, ale je fakt, ze tolik zamracenych obliceju jak v CR je malokde. A to si myslim, ze vetsina lidi se ma celkem fajn (rikam vetsina, ne vsichni, pro pripadne rypaly ;) )

Naprosto moje slova. Vsude na svete je neco fajn a neco spatne, ale tolik zamračených obličeju jako v ČR není nikde!!! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.13 19:26
@pampeliška189 píše:
Ahoj, holky, uplne s vama souhlasim. my teda nezijeme v anglii ani americe, ale mimo cr to je, a je to to samy. je to tu proste lepsi, ziv. uroven atd, i synovi muzu doprat skoro vse, co by proste v cr neslo a to by jsme oba delali od nevidim do nevidim. ale taky mi desne chybi rodina a kamaradi, cestina a proste domov, i kdyz uz ho mame tady. ale kdo nezazil proste nepochopi.

Také naprosto souhlasím, v cr nelze delat mnoho veci, životní uroven je katastrofa. V cizině je super, akorát, když jste češi a narodili jste se tady, prostě vam to přesto trochu chybí, domov a rodian je daleko, ale to je o zvyku. V cizině je vše uplně jinak, jiné zvyky atd. takže - Pampeliška - naprosto to chápu - kdo nezažil nepochopí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
19.8.17 18:09

V Americe jsem byla jednou, můžu popsat mojí zkušenost z Anglie.

žila jsem rok v Anglii. chyběl mi domov. jenže teď i 7 letech o návratu v ČR stále mi chybí Anglie. hlavně lidi, slušnost, ale i kvalita potravin a třeba úroveň obchodů a restaurací. to se nedá porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
19.8.17 18:10
@Turecek píše:
@agabuska Ahoj, tak jsme vcera hooodne dlouho premysleli co bude dal. Tak nas napadla jedna myslenka co kdyby jsme se prestehovali z Cornwallu. Vetsina lidi tu jsou spokojeni v Anglii, ale skoro nikdo nezije na Cornwallu, tak to asi udelame. Rovnou nas napadl Edinburgh. Co si o tom myslis? Mozna lepsi nez se hned vracet domu a to uz muzeme zrealizovat pristi rok :-)

v Cornwallu me manzel pozadal o ruku. kousek od Newquay na plazi… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová