Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky, osypala jsem se po antibiotikách. Včera mi doktorka napsala prášky na vyrážku, ale zatím se to pořád zhoršuje a rozšiřujeMáte zkušenosti, kdy to začne mizet?
jaké prášky na vyrážku? a antibiotika jsi doufám hned vysadila?
@Anonymní píše:
Holky, osypala jsem se po antibiotikách. Včera mi doktorka napsala prášky na vyrážku, ale zatím se to pořád zhoršuje a rozšiřujeMáte zkušenosti, kdy to začne mizet?
Amoksiklav je penicilin, tak asi alergie. Vysadila jsi je?
Ta antibiotika mas hned vysadit, je to alergie. Už nikdy ti je nesmí předepsat (tento druh)
@Semtex píše:
Ta antibiotika mas hned vysadit, je to alergie. Už nikdy ti je nesmí předepsat (tento druh)
Přesně. Holka se taky po Amoksiklavu kdysi osypala a od tý doby to má v kartě, že je na to alergická.
No já se jednou osylala po antibiotikách a od obvoďáka jsem dostala 3× denně prášek na alergii, ale vůbec to nepomohlo a vyrážka nemizela, musela jsem do nemocnice na kapačku a ta zabrala téměř hned. Z nemocnice jsem odcházela zase jak člověk ![]()
@Anonymní píše:
Kdy vznikla vyrážka? Pokud později než den po nasazení ATB, tak antihistaminika prakticky nemají účinek, vyrážka může přetrvávat i týden až 10 dnů.
Na jakou dg. byl Amoksiklav předepsán?
Taky jsem je měla a doktorka mě hned upozorňovala, že se mám kontrolovat a pokud se vyrážka objeví, tak okamžitě malém antb přestat užívat.
Doufám, že je už nebereš ![]()
Holky začala jsem se osypavat předposlední den užívání. Hned druhý den jsem šla na ORL ( v pátek ) a řekla ať už poslední den neužívám. Napsala mi na tu vyrážku Desloratadine activis.Ale pořád se to zhoršuje ![]()
@Doctus objevila se předposlední den užívání. Měla jsem je napsaný na akutní zánět nosohltanu.
@Anonymní píše:
Ja po amoksiklavu strasne otekla, tezka vyrazka a musela jsem k dr.co mi pichla neco..abych splaskla..
@Anonymní píše:
@Doctus objevila se předposlední den užívání. Měla jsem je napsaný na akutní zánět nosohltanu.
V tom případě můžete do budoucna mít předepisovány cefalosporiny.
Oživuji diskuzi. Manžel dostal Amoksiklav po zubní operaci (implantáty). Upozorňoval na nesnášenlivost Augmentinu - vyrážka, tak dostal Amoksiklav, což je totéž, ne? Má od podbřišku přes rozkrok až do půlky stehen úplně rudou kůži, vypadá jak opařený, oteklý obličej taky, to jsme přisuzovali následkům zubního zákroku. Ale asi to bude i reakce na ATB. Má to považovat za mírný vedlejší účinek a vydržet, nebo se doporučuje atb vysazovat v takovychto případech @Doctus?
Amoksiklav a Augmentin je jedno a to samé. Okamžitě vysadit, a pokud to nezmizí, musí k lékaři. Ten zubař musel být prudce inteligentní, když se mu povedlo toto. Měl by mu zítra zavolat a chtít napsat jiná ATB.
Holky, osypala jsem se po antibiotikách. Včera mi doktorka napsala prášky na vyrážku, ale zatím se to pořád zhoršuje a rozšiřuje
Máte zkušenosti, kdy to začne mizet?