Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, měla jsem podobnou zkušenost s bývalým přítelem. Začal brát anabolické steroidy, protože chtěl rychle nabrat svaly a vypadat „líp“ v posilovně. Ze začátku jsem si myslela, že to není tak hrozné, ale postupně se jeho chování změnilo. Byl podrážděný, náladový a občas až agresivní. Navíc měl zdravotní problémy, o kterých moc nemluvil.
A hlavně to bylo to jediné co ho zajímalo, prostě jen svaly, všechno se tomu podřizovalo. Další efekt byl hodně zvýšená chuť na sex, já teda nejsem většinou proti, ale co je moc, to je moc a když chvíli nebyl, tak si ho začínal dost agresivně vynucovat.
Co se týče otěhotnění, my jsme naštěstí dítě neplánovali, ale slyšela jsem, že steroidy můžou ovlivnit plodnost mužů. Je to asi dost nebezpečné a měla bys to s ním probrat, třeba si dá říct. Možná ani neví, jaké rizika to s sebou nese.
@Anonymní píše: Více
Steroidy snižují u mužů plodnost a zvyšují agresi, co je pro vztah a rodinný život zcela nevhodné. Dále jsou velmi nebezpečné s následky na zdraví, zejména při dlouhodobém užívání. Já bych to u partnera v žádném případě netolerovala.
@Anonymní píše: Více
Důvod, proč chlapi berou steroidy, je narcistní porucha.
Zkušenost nemám a netolerovala bych to. Nemám pro to pochopení ani u těch profi kulturistů. Většina pracujících by se měla smířit s tím, že z nich nějací extra supermani v jakýmkoliv sportu nebudou a cvičit by měli pro radost a pro nějakou běžnou údržbu fyzičky.
Dobrý den, máte prosím zkušenosti s partnerem, který bral/bere anabolické steroidy? Přijde mi to nebezpečné a chtěla bych znát co je k tomu vede. Otěhotněli jste s partnerem, který tyto látky užíval a jaký na to máte názor??