Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, já se přikláním k tomu, že brzy vycítíš co miminko potřebuje. Chce to jen čas na poznávání se navzájem. Ačkoliv mě udivuje, co vědci vymýšlejí a vymýšlejí. Třeba se to časem chytne, ale já bych to za tuhle cenu teda nekoupila
. No ale necháme se překvapit do budoucna…
Desty, ono jde ale o trosku neco jinyho. Technika otupuje smysly. Ja mela v porodnici pro malou monitor. Kdyz jsem prisla domu, kde nebyl, byla jsem z toho dost vyrizena. Nez jsem si zvykla. Spala s nama v posteli, coz je pro mne ten nejlepsi monitor na svete. A tvrde jsem nespala uz 5 let!!!
Chapu, ze kazda jsme jina, nekdo proste spi tak tvrde, ze ho neprobudi ani rana z dela (i kdyz si myslim, ze takovych maminek je minimum, vetsinou spis tvrde jenom tehdy, kdyz se spolehas na neco jinyho nez na sebe).
Pokud si na ten analyzator zvykne prave prvorodicka, tezko se nauci rozeznat, proc dite place…nebude muset. Stejne ale neverim, ze to funguje jak ma, sice typy place jsou popsany (takze to staci i nastudovat), ale zas tak technice neverim ![]()
Mmch. ja jsem samouk ![]()
Ale klidne do toho jdete, jsem zvedava
Jenom fakt nevim, k cemu vam bude zjisteni, ze miminko proste nema naladu na svet a chce byt u mamy
To se da celkem snadno odhadnout i bez toho.
Desty píše:
Holky, nezlobte se - nebo zlobte - ale stavíte se tu k tomu „vynálezu“ dost negativně a přitom pochybuju,že jste jej fakt ozkoušely.
Podložce Nanny taky trvalo než se protlačila na trh a podívejte se - uchytila se a hodně mamin je spokojených.A pochybuju, že kdyby se v noci - kdy máma tvrdě spí - stalo něco miminku,že jí nějakej instinkt probere.Takže za sebe - neznám to,viděla jsem to poprvé a docela mě to zaujalo v tom smyslu, že spousta prvorodiček by se jistě cítila mnohem klidnější kdyby měla pocit,že májí nějakého pomocníčka co jim v případě nouze poradí - nebo aspoň nasměruje - i když spolehnout se na něj 100% nedá.
Ne všechny máme tak dokonalé, ochotné a pohotové babičky, které podají zkušenosti.
Ale po pár týdnech to maminka zvládne i bez něj.
Podle mně je to blbost a jen další způsob jak tahat z lidí peníze, každé dítě pláče jinak a v tomhle se musí ženská spolehnout na svůj mateřský instinkt.. Monitor dechu je něco jiného, každé dítě dýchá v podstatě stejně.. A co se týká babiček, s námi bydlí tchýně, která když mi Táňa brečí řekne, že je posraná nebo má hlad, drží ji v náručí třese s ní a žvatlá na ni „ale dydydy“ a utišit ji nezvládne a ohledně dalších rad se nebudu ani zmiňovat. Když jsem jí řekla o jednom mém problému po porodu tak jen aby vypadala velmi chytře mi řekla, že to naprosto normální a já si ukolébaná „dobrou radou starší zkušené“ zadělala na pěkný problém…
Mnooo, já bych se k tomu zas tak negativně nestavěla. Dokonce jsem o koupi analyzátoru smrtelně vážně uvažovala ! Ale dozvěděla jsem se o něm až v době, kdy už jsme se s malou tak nějak „sžily“a dokázala jsem vytušit, co asi chce /potřebuje a hlavně už tolik neplakala. Ale jak píšete, že ČASEM to každá máma pozná sama - tak s tím naprosto souhlasím, jen jde o ten ČAS. u nás to bylo několik (tuším asi šest) dooooooouhých měsíců,kdy bych dala nevím co za to,abych zjistila, proč drobek pláče (nebo spíš řve).
Taky už jsem v životě vyhodila mnohem víc peněz za (možná
) mnohem větší blbosti. Takže jeswtli to OPRAVDU funguje............. toť otázka.
Nervozní - Začíná jako intenzivní, krátký křik, jenž ubývá a opět roste
Chce spát - emné naříkání či fňukání, jež může zesílit, když se snažíme dítě podněcovat
Nespokojené - Táhlé kňourání následované pauzou bez dechu, dítě v krátkých návalech lapá po dechu, pak začne znovu kňučet
Unuděné - Často začíná kňouráním, které může přejít v křik, pokud dítěti není věnována pozornost
Hladové - Energetický a v dožadujícím se tónu. Zpočátku ne příliš intenzivní, ale postupně sílí a stává se rytmičtější
Vzhledem k tomu, že 2 typy pláče dle výrobce začínají kňouráním a jeden fňukáním což je v podstatě totéž a další dva intenzivním a energickým křikem mezi čímž taky nevidím valný rozdíl tak nevím jak tenhle zázrak může poznat díky „Přiblížením přístroje k miminku dojde k analýze pláče a na displeji přístroje se IHNED rozsvítí ikonka, která vyjádří, jak se miminko PRÁVĚ cítí“ to bych to musela děcku držet u hlavy i 5 minut a třeba by v případě unuděného dítěte i nervozitou o hladu uslo…
Generace dětí vyrostly bez chůviček,monitorů dechu, analyzátorů pláče, sterilizátorů lahví atd a dožily se bez újmy dospělosti. Ježišmarja, my jsme rodiče, my máme rozum a odpovědnost za děti a ne nějaká krabička. martina
Anonymni píše:
Generace dětí vyrostly bez chůviček,monitorů dechu, analyzátorů pláče, sterilizátorů lahví atd a dožily se bez újmy dospělosti. Ježišmarja, my jsme rodiče, my máme rozum a odpovědnost za děti a ne nějaká krabička. martina
hmmm, tohle je extremistický názor na druhou stranu… Sice tvrdím, že tenhle analyzátor je hovadina, ale monitor a chůva blbost není… Já si třeba bez chůvy neumím představit život, máme velký dům a dceru z ložnice do obýváku neslyším a monitor mně svým blikajícím očkem dokáže v noci úžasně uklidnit… Nehledě k tomu, že synovi od kamarádky zachránil život… Jo, generace dětí to přežily, ale o tom zbytku už se nemluví, co???
LeniN26 souhlasím s tebou… monitor zachránil mé dceři život… nedala bych ho ani za nic. Kdo si ho nechce koupit, ať ho nekupuje, ale ať ho ani nehaní.
Osobně si myslím, že to ta krabička nemůže poznat, ale pokud někdo má ty peníze na to, ať si to koupí. Souhlasím také s Taminkou, že prvorodička ten ČAS, kdy se s miminkem sžije prožívá intenzivně a těžce a v takovém případě se taková krabička hodí ![]()
Muehehe, tenhle „přístroj“ bych teda fakt chtěla vidět
Ač děti ještě nemám, tak u své 3 měsíční neteře skoro přesně poznám, co jí je. Když má hlad, tak nejdřív mlaská a pak řve, když se jí chce kakat, nebo už se stalo mrská nožičkama zmateně kouká a pak řve, když ji bolí bříško, tak se prohýbá do luku jako by se ho chtěla zbavit a řve. Když se nudí, tak pokňourává, když chce pochovat, tak za vámi natahuje ručky a kvičí. Když se jí nelíbí návštěva, tak se uklidní až u mámy. Chápu, že ne každé mimi je takhle čitelné, ale když už to nezjistí matka, tak jak by mohl nějaký aparát.
Monitor dechu bych pořizovala, kdybych třeba v těhotensví kouřila, děcko by bylo narozené předčasně, nebo jinak vážně nemocné, jinak je to další stresor pro matku navíc.
Chůvičku si asi pořídím až začnu s mimi jezdit na dovči nebo až budem bydlet ve velkém baráku.
Tohle bych si nekoupila, ale kdyby někdo vymyslel přístroj na čtení mimi-myšlenek, tak do toho bych šla ![]()
Tak i já si teda myslím, že je to pěkná blbost, která akorát tahá z rodičů peníze. Občas se prostě narodí malý uplakánek, i já mám takovou zkušenost s prvním dítkem. A kdybych tenkrát měla analyzátor pláče? Myslím že by mi byl stejně k ničemu. Co by mi bylo platný, že mi vyanalyzuje, že pláče protože je nervózní, nebo nespokojené? Hm, tak to akorát budu vědět, to je všechno. Stejně to budu já, kdo bude hledat způsoby jak ho utěšit, mimochodem u nás pomáhalo skákání na míči. Jak už tu někdo psal, stejně ten přístroj nedokáže sdělit jak ho utěšit a hlad myslím u většiny uřvánků nebývá ten pravý problém.
Gina108 píše:
Muehehe, tenhle „přístroj“ bych teda fakt chtěla vidětAč děti ještě nemám, tak u své 3 měsíční neteře skoro přesně poznám, co jí je. Když má hlad, tak nejdřív mlaská a pak řve, když se jí chce kakat, nebo už se stalo mrská nožičkama zmateně kouká a pak řve, když ji bolí bříško, tak se prohýbá do luku jako by se ho chtěla zbavit a řve. Když se nudí, tak pokňourává, když chce pochovat, tak za vámi natahuje ručky a kvičí. Když se jí nelíbí návštěva, tak se uklidní až u mámy. Chápu, že ne každé mimi je takhle čitelné, ale když už to nezjistí matka, tak jak by mohl nějaký aparát.
Monitor dechu bych pořizovala, kdybych třeba v těhotensví kouřila, děcko by bylo narozené předčasně, nebo jinak vážně nemocné, jinak je to další stresor pro matku navíc.
Chůvičku si asi pořídím až začnu s mimi jezdit na dovči nebo až budem bydlet ve velkém baráku.
Gino, je vidět, že vlastní děti nemáš. Tam to třeba budeš prožívat jinak. No a třeba taky ne…
já jsem nekouřila, Terka nebyla předčasně narozená ani jinak nemocná… a hlavně: když přestala dýchat, tak by mě to nevzbudilo, nebýt toho alarmu, co houkal…
ale ty hranice, co ještě pořídit a co ne,tak ty máme každá jinde že… ![]()
Gino- -to je krásné že poznáš co potřebuje tvoje neteř…,ale monitor dechu je užasná věc…a nemyslím,že ho potřebují jen kuřačky…
![]()
Já nekouřím…a nám taky zachránil život…
Za to si nedokážu představit,jak by nějaká krabička mohla poznat,co to mimi zrovna chce…no nevím..je to jen můj názor ![]()
Zuzano a Veroniko, můžete prosím napsat, jestli jste třeba zpětně přišly na to, proč ta vaše miminka přestala najednou dýchat? Neměla zrovna rýmu, nebo jim bylo něco jiného, byla kojená nebo na umělé stravě, bylo v pokoji moc horko nebo zima, neležely zrovna na bříšku a jak byla zrovna stará? Nebo přestala dýchat úplně bez příčiny? Co jste s nima pak dělaly - musely jste zavolat záchranku? Jestli je to pro vás moc citlivé téma a nechcete o tom psát, tak to pochopím, ale moc by mne to zajímalo. Ačkoli mám ve svém okolí hodně známých s dětmi a někteří dokonce ten monitor dechu měli, nic podobného se nikomu naštěstí nestalo.
Náš maty přestal dýchat z ničeho nicNic nebylo špatně,ležel na boku bylo mu 13 dní.
gino to se stává bez příčin ve spánku prostě zapomenou dýchat po lehlé stimulaci se nadechnou