Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, za 14 dní začnu stimulovat na své první IVF a budu mít anatgonistický protoko. Nevíte někdo, jak to probíhá s tímto protokolem?
Moc jsem se o něm nedočetla ![]()
Mám tady ještě napsané, že si budu píchat Gonal F 150 IU denně ![]()
Jestli s tímto protokolem máte některá zkušenost, byla bych ráda za jokoukoliv odpověď
Děkuji
To bude v podstate klasicky kratky protokol. Budes stimulovat FSH a kdyz folikuly dosahnou urcite velikosti, budes k tomu pripichavat GnRH antagonisty (napr. Orgalutran nebo jine), ktere zablokuji kratkodobe hypofyzu, aby neprodukovala LH, ktery by spustil predcasnou ovulaci.
Na rozdil od cyklu s GnRH agonisty, kde se nejprve zacina s temito zastavovacimi leky, ktere cca po 14 dnech utlumi hypofyzu a teprve pote se zacina se samotnou stimulaci.
Ahojky, já mám za sebou antagonisticky protokol. Probíhalo to tak, že jsem celou dobu píchala Pregnyl, ke konci jsem přidala cetrotide, před OPU jsem si zaváděla polygynax a brala doxybene. Dva dny před opu jsem sí píchla pregnyl a po OPU jsem začala brát denně 4× estrofem a pícham si agolutin. Stimulace vaječníků trvala asi 11 dní a proběhl 2× ultrazvuk. ![]()
@mili_h Jéé, tak ty jsi čerstvě po zavedení embryjka, tak to moc držím palečky, aby to vyšlo
Tak to bylo celkem rychlé…doufám, že to tak bude i u mě
Jen mi doktor říkál, že prvních 6 dní, budu píchat perem ten Gonal, pak příjdu na ultrazvuk a tam se asi uvidí, co dál…A můžu se zeptat, chodil jsi normálně do práce během stimulky a po OPU???
@Elen25 Během stimulace jsem do práce chodila a po OPU jsem měla dovolenou, ale cítila jsem se dobře a neměla jsem žádné bolesti. Až po transferu jsem si vzala neschopenku, ale kdyby to teď nevyšlo a musela bych jít na transfer znovu tak už si ji nevezmu. ![]()
Já jsem začala na 150ti jednotkách puregonu a po prvním utz mi to zvedli na 175. ![]()
Tak to oprvdu googli kratky protokol, to je mnohem frekventovanejsi nazev tehoz.
Jinak ja prodelala 4 IVF, dve v praci (i po ET), dve na neschopence, otehotnela jsem dvakrat z tech v praci.
@Elen25
https://www. google. cz/#q=antagonistick%C3%BD+protokol
Jen jestli negooglíš to své anatgonistický protokol, jelikož je stejný překlep v nadpise i popisku
Je to antagonistický protokol. Já vidím odkazů hromadu.. Hodně štěstí.
@lekarnicka28 Díky moc, jenže já to opisuju přímo ze zprávy od mého doktora, takže se asi i on překlepl…
…to pak můžu hledat ![]()
@ugluk Jj, už jdu googlit, tak uvidíme
Ale taky si myslím, že to bude něco jako krátky protokol, protože mi říkal, že stimulace by měla být +- 12 dní, záleží, jak budu reagovat na léky ![]()
@mili_h Jn, taky to tak chci, do OPU budu chodit normál do práce, po OPU si vemu 1 den volno a po ET si chci vzít neschopenku a šetřit se ![]()
@Elen25 já jsem si ji vzala kvůli pocitu, že jsem pro to udělala fakt všechno. Abych si v případě neúspěchu nic nevyčítala.
I když ty vycházky jsou teda na prd… ![]()