Anatgonistický protokol

402
28.2.14 14:28

ANATGONISTICKÝ PROTOKOL

Ahoj holky, za 14 dní začnu stimulovat na své první IVF a budu mít anatgonistický protoko. Nevíte někdo, jak to probíhá s tímto protokolem?
Moc jsem se o něm nedočetla :nevim:
Mám tady ještě napsané, že si budu píchat Gonal F 150 IU denně :nevim:
Jestli s tímto protokolem máte některá zkušenost, byla bych ráda za jokoukoliv odpověď :pankac: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68938
28.2.14 14:38

To bude v podstate klasicky kratky protokol. Budes stimulovat FSH a kdyz folikuly dosahnou urcite velikosti, budes k tomu pripichavat GnRH antagonisty (napr. Orgalutran nebo jine), ktere zablokuji kratkodobe hypofyzu, aby neprodukovala LH, ktery by spustil predcasnou ovulaci.

Na rozdil od cyklu s GnRH agonisty, kde se nejprve zacina s temito zastavovacimi leky, ktere cca po 14 dnech utlumi hypofyzu a teprve pote se zacina se samotnou stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
28.2.14 14:38

Ahojky, já mám za sebou antagonisticky protokol. Probíhalo to tak, že jsem celou dobu píchala Pregnyl, ke konci jsem přidala cetrotide, před OPU jsem si zaváděla polygynax a brala doxybene. Dva dny před opu jsem sí píchla pregnyl a po OPU jsem začala brát denně 4× estrofem a pícham si agolutin. Stimulace vaječníků trvala asi 11 dní a proběhl 2× ultrazvuk. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.2.14 14:47

@mili_h Jéé, tak ty jsi čerstvě po zavedení embryjka, tak to moc držím palečky, aby to vyšlo ;) Tak to bylo celkem rychlé…doufám, že to tak bude i u mě :) Jen mi doktor říkál, že prvních 6 dní, budu píchat perem ten Gonal, pak příjdu na ultrazvuk a tam se asi uvidí, co dál…A můžu se zeptat, chodil jsi normálně do práce během stimulky a po OPU???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
28.2.14 14:53

@Elen25 Během stimulace jsem do práce chodila a po OPU jsem měla dovolenou, ale cítila jsem se dobře a neměla jsem žádné bolesti. Až po transferu jsem si vzala neschopenku, ale kdyby to teď nevyšlo a musela bych jít na transfer znovu tak už si ji nevezmu. :)
Já jsem začala na 150ti jednotkách puregonu a po prvním utz mi to zvedli na 175. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
28.2.14 15:01

Tak to oprvdu googli kratky protokol, to je mnohem frekventovanejsi nazev tehoz.
Jinak ja prodelala 4 IVF, dve v praci (i po ET), dve na neschopence, otehotnela jsem dvakrat z tech v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.2.14 15:47

@Elen25
https://www. google. cz/#q=antagonistick%C3%BD+protokol
Jen jestli negooglíš to své anatgonistický protokol, jelikož je stejný překlep v nadpise i popisku ;) Je to antagonistický protokol. Já vidím odkazů hromadu.. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.2.14 17:19

@lekarnicka28 Díky moc, jenže já to opisuju přímo ze zprávy od mého doktora, takže se asi i on překlepl… :D…to pak můžu hledat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.2.14 19:19

@ugluk Jj, už jdu googlit, tak uvidíme ;) Ale taky si myslím, že to bude něco jako krátky protokol, protože mi říkal, že stimulace by měla být +- 12 dní, záleží, jak budu reagovat na léky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.2.14 19:20

@mili_h Jn, taky to tak chci, do OPU budu chodit normál do práce, po OPU si vemu 1 den volno a po ET si chci vzít neschopenku a šetřit se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.3.14 01:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
1.3.14 08:48

@Elen25 já jsem si ji vzala kvůli pocitu, že jsem pro to udělala fakt všechno. Abych si v případě neúspěchu nic nevyčítala. :) I když ty vycházky jsou teda na prd… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí