Potrebujem prosím názor na otehotnenie, ktoré neprichádza

Vartová
27.2.14 09:34

Potrebujem prosím názor na otehotnenie, ktoré neprichádza.

Dobrý deň, dámy. Kde začať? Dlho sa liečim s tým, aby som mohla otehotnieť. raz sa to už podarilo, ale veľmi rýchlo to skončilo. Takže už sa cez rok a pol bijem na mieste. Trochu ma to, ale už trápi, aj keď na doktora nemôžem povedať ani slovo, snažil sa a vie moc dobre čo robí. Len momentálne mám,, zamotané "nervy v panvovom dne a do toho nemajú ovuláciu. Tá neovulace je spôsobená možná tými nervy a možno nie. Takže najskôr budem liečiť nervy a ak sa tým vyrieši ovulácie. Malo by to byť v poriadku. Ak nie dostanem hormonálnej lieky na ovuláciu. A mňa ide o to. Kedy ste po hormonalníxh liekoch otehotneli? A druhý dotaz smeruje, čakali by ste na to až sa uzdravím s tými nervami, čo je na 3-4 mesiace, alebo si povedali o lieky skôr.? manžel má svoj vek a chce už deti. Ja som o dosť mladší a občas už mi aj vyčíta, že som mladá a pritom nemôžem mať deti a dosť ma to mrzí. Ešte to občas povie dosť škaredo, že som nabudúce neplodná a do toho furt chorá. Inak je moc hodný. Vela ďakujem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
27.2.14 09:47

S tímhle zkušenost nemám, takže ti bohužel moc neporadím. Ale na druhou stranu si říkám, že bych nejdříve vyřešila ty problémy s nervy. Protože 3 nebo 4 měsíce není tak dlouhá doba.. A počkala bych, zda to nepůjde bez těch léků.
Držím palečky, ať se brzy zadaří :hug:
Jinak manžela bych poslala k šípku, je to od něj hnusné. Zeptala bych se ho, jak by to bral, kdyby ten problém byl opačný, že on by nemohl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
27.2.14 09:47

Co to znamena zamotane nervy? Jak se to projevuje a kdo ti to rekl? Panevni dno je dost dulezite, takze pokud tam mas nejak napnute svaly, tak bych to resila mobilizaci kostrce a cele patere, cviceni mojzisovky. Srovna se ti cyklus, naskoci treba i ovu. Hotmony bych volila na poslednim miste.

• Citovat
  • Upravit
69118
27.2.14 09:50

Sice netusim, co je za diagnozu zamotane nervy, ale v prve rade bych si dala do poradku telo, nez se zacnu pokouset nejak drasticteji.
Nekdo po hormonech otehotnei okamzite, nekomu nepomuzou vubec.
Chlap ma na tehotneni milionkrat vic casu nez zenska.
A rict mi ten muj neco takoveho, natoz mi vycitat jakekoliv zdravotni problemy (za ktere nemuzes a kdyby bylo na tobe, jiste si je dobrovolne neporidis), zcela vazne zvazuju, je-li tohle ten pravy otec mych budoucich deti.
Rvali jsme se s neplodnosti sest let, ale rvali jsme se spolu a jeden druheho vzajemne podporovali, protoze dite bylo cil nas obou a stejne tak prekazky na ceste k nemu byly tim padem spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.2.14 09:53

@Vartová Možná ještě popiš, jakými jsi prošla vyšetřeními a léčbou. Je tu spousta holek, které se na neplodnost léčily, takže ti určitě třeba některá poradí i něco dalšího :hug: Protože těch důvodů může být hodně. Někdo neotěhotní, někdo otěhotní, ale vzápětí potratí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
27.2.14 09:57

Urcite bych zacla s cviky Mojzisove. Na panevni dno je dobre cvicit cviky Mojzisove a chodit kazdy mesic na mobilizaci kostrce, dulezita je pravidelnost cviceni-kazdy den. Vysledek se dostavi NEJDRIVE po pul roce. Prekvapuje me ale reakce Tveho manzela, ze Ti vycita problemy s otehotnim. Mel by si uvedomit, ze Ti nejenom ublizuje, ale i timto chovanim Tve otehotneni neurychli, spis naopak…Snad si Te bral hlavne kvuli Tobe, ze Te miluje a ne primarne kvuli tomu, ze budes rodit jedno dite za druhym. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
27.2.14 10:04
@Vartová píše:
Dobrý deň, dámy. Kde začať? Dlho sa liečim s tým, aby som mohla otehotnieť. raz sa to už podarilo, ale veľmi rýchlo to skončilo. Takže už sa cez rok a pol bijem na mieste. Trochu ma to, ale už trápi, aj keď na doktora nemôžem povedať ani slovo, snažil sa a vie moc dobre čo robí. Len momentálne mám,, zamotané "nervy v panvovom dne a do toho nemajú ovuláciu. Tá neovulace je spôsobená možná tými nervy a možno nie. Takže najskôr budem liečiť nervy a ak sa tým vyrieši ovulácie. Malo by to byť v poriadku. Ak nie dostanem hormonálnej lieky na ovuláciu. A mňa ide o to. Kedy ste po hormonalníxh liekoch otehotneli? A druhý dotaz smeruje, čakali by ste na to až sa uzdravím s tými nervami, čo je na 3-4 mesiace, alebo si povedali o lieky skôr.? manžel má svoj vek a chce už deti. Ja som o dosť mladší a občas už mi aj vyčíta, že som mladá a pritom nemôžem mať deti a dosť ma to mrzí. Ešte to občas povie dosť škaredo, že som nabudúce neplodná a do toho furt chorá. Inak je moc hodný. Vela ďakujem.

Nechci te rozhazovat jeste narazkami na manzela, ale toto by mne hodne vadilo. Pokud pominu celkove partnerstvi, tak alespon plozeni deti je zalesitost obou. Vunec to nemusi byt tak, ze ty nemuzes mit deti, muze to byt tak, ze vy spolu nemuzete mit deti a s nekym jinym by jsi dite mit klidne mohla. I to se stava. Rict mi, ze jsem neplodna by pro me byla nejvetsi mozna urazka, i kdyz by to byl fakt. Pokud druheho mas rad a vazis si ho, tak mu take nebudes rikat, ze je hloupy a nebo chudy, i kdyz by to byla pravda.

Chybejici ovulace byla prokazana jak? Nechtela by jsi nejdrive zkusit na tech par mesicu (nez si das telo doporadku) treba Nosifol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vartová
27.2.14 10:08
@Verun83 píše:
Co to znamena zamotane nervy? Jak se to projevuje a kdo ti to rekl? Panevni dno je dost dulezite, takze pokud tam mas nejak napnute svaly, tak bych to resila mobilizaci kostrce a cele patere, cviceni mojzisovky. Srovna se ti cyklus, naskoci treba i ovu. Hotmony bych volila na poslednim miste.

To práve, mám objednané. Idem tam myslím 17.3. a budem chodiť každý druhý týždeň. Povedal mi to doktor, prejavuje sa to menštruáciu, ktorá nedorazí, občasnými bolesťami.

• Citovat
  • Upravit
Vartová
27.2.14 10:10

@Amys Zápaly močového mechúra a obličiek. HPV vírusy, kondylómy.

• Citovat
  • Upravit
Vartová
27.2.14 10:13
@Cuddy píše:
Nechci te rozhazovat jeste narazkami na manzela, ale toto by mne hodne vadilo. Pokud pominu celkove partnerstvi, tak alespon plozeni deti je zalesitost obou. Vunec to nemusi byt tak, ze ty nemuzes mit deti, muze to byt tak, ze vy spolu nemuzete mit deti a s nekym jinym by jsi dite mit klidne mohla. I to se stava. Rict mi, ze jsem neplodna by pro me byla nejvetsi mozna urazka, i kdyz by to byl fakt. Pokud druheho mas rad a vazis si ho, tak mu take nebudes rikat, ze je hloupy a nebo chudy, i kdyz by to byla pravda.Chybejici ovulace byla prokazana jak? Nechtela by jsi nejdrive zkusit na tech par mesicu (nez si das telo doporadku) treba Nosifol?

Tiež ma to od neho veľmi bolí! On si to neuvedomuje… bohužiaľ. Bol si preukázaná z krvi. Chcem, ale už mi z toho hrabe a kor keď počúvam doma tyhle reči. A do toho mám problém trochu s váhou :-(

• Citovat
  • Upravit
Verun83
27.2.14 10:15
@Vartová píše:
To práve, mám objednané. Idem tam myslím 17.3. a budem chodiť každý druhý týždeň. Povedal mi to doktor, prejavuje sa to menštruáciu, ktorá nedorazí, občasnými bolesťami.

Tak na hormony nespechej, nevyresilo by to. Pokud mas spatne napnute svaly v panevnim dnu, muzou byt uskripnute vajecniky, vajicko se neudrzi v deloze. Me se hned po prvni mobilizaci upravila menstruace z 36 dni na 28, cvicila jsem mojzisovku 9 mesicu, z toho posledni 3 mesice jsem si dala detox a lecbu od energy. To me dost postavilo na nohy. A pak jsem otehotnela. Snazili jsme se rok a pul.

• Citovat
  • Upravit
975
27.2.14 10:24

Na hormony se opravdu vykasli…urcite bych zacla s Mojzisovou a chodila na mobilizace kostrce. At mas v poradku panevni dno, jak pisou holky, opravdu kdyz je ve spatnem napeti, embryo se v deloze nechytne a nepomuzou Ti hormony ani IVF, deloha nesmi byt ve spatnem napeti. A manzelovi jsi rekla, ze Ti jeho reci ublizuji a ze to nikam nevede? Ma treba on udelany spermiogram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.2.14 10:35

@Vartová No možná by jedna z nejlepších terapií byla popovídat si s manželem a vysvětlit mu, že tě to trápí, když ti říká takové věci. Psychika dělá opravdu hodně, tělo se pak zablokuje a nefunguje, jak má. Hlavně to chce v klidu, bez hádání a obviňování. Tohle je asi první, co by se mělo změnit. Ono je možné, že si to neuvědomuje, ale tím spíš je potřeba si o tom promluvit. Hormony by tě rozhodily ještě víc. Jinak já bych to, co jsi psala, chápala v češtině spíš jako to, čemu se u nás říká „pocuchané“ nervy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.2.14 10:39

A jinak on může být problém úplně někde jinde, taky jsem trpěla různě na záněty, cysty a nevím, co ještě a otěhotněla jsem dvakrát zcela přirozeně a bez problémů donosila. U nás problém nastal až s třetím dítětem, kdy se zhoršila specifická buněčná imunita a moje tělo embryo „odmítalo“. A vzhledem k tomu, že si jen myslíte, že je to jednostranné, tak to vůbec nemusí být pravda a problém může být i u něj, obzvlášť, pokud on na žádném vyšetření nebyl a pokud tak usuzuje třeba z důvodů, že nějaké děti má s někým jiným, tak to nemá žádnou vypovídající hodnotu, kvalita i množství spermií se neustále dost mění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30991
27.2.14 10:41

Jinak bych zopakovala doporuceni toho Nosifolu (pripadne levnejsi Inofolic). Dost holkam zde pomohl a vidim to na sobe, na ovulaci je vyborny. Volila bych to jako predstupen nejakych hormonu.

A take by me zajimalo, zda manzeluv spermiogram vysel tak paradne, ze si dovoli rict, ze je chyba s jistotou na tve strane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí