Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Inspirovalo mě k založení jiné vlákno - kam to ale vlastně nepatří.
Jaký je Váš názor na anatomicky věrné figury - hračky?
Pokud napíšete, že je to totální nesmysl, pak jste vedle.
Stačí si vzpomenout a není to tak dávno, co byly hitem miminka v životní velikosti nejen v plné parádě holka - kluk, ale i „čůrací“. ![]()
Dalším trendem ve světě je, aby proporce figur představujících reálné lidi, jim víceméně odpovídaly (tedy ne aby byly „anorektické“). ![]()
Obojí má svůj smysl, ale také má dost odpůrců. ![]()
@M_Vladim píše:
Pokud napíšete, že je to totální nesmysl, pak jste vedle.
Stačí si vzpomenout a není to tak dávno, co byly hitem miminka v životní velikosti nejen v plné parádě holka - kluk, ale i „čůrací“.
Dalším trendem ve světě je, aby proporce figur představujících reálné lidi, jim víceméně odpovídaly (tedy ne aby byly „anorektické“).
Obojí má svůj smysl, ale také má dost odpůrců.
Jako hračku jsem vždycky chtěla opravdovou od Mattela. Ne reálnou postavu s nějakými nedokonalostmi. Dostala jsem ji až ve 14. Kdybych měla dceru, koupila bych spíš skoro opravdové mimino, ne gumovou pannu, kde byl vrchol zavřené oči a zabrečení ze strojku v hrudníku, která byla dostupná v osmdesátkách. Měla jsem vlastně i čůrací, té se musela morbidně mačkat paže, aby něco vymočila. A měla květákoidní účes.
@Russet píše:… A mrkací.
Jako hračku jsem vždycky chtěla opravdovou od Mattela. Ne reálnou postavu s nějakými nedokonalostmi. Dostala jsem ji až ve 14. Kdybych měla dceru, koupila bych spíš skoro opravdové mimino, ne gumovou pannu, kde byl vrchol zavřené oči a zabrečení ze strojku v hrudníku, která byla dostupná v osmdesátkách. Měla jsem vlastně i čůrací, té se musela morbidně mačkat paže, aby něco vymočila. A měla květákoidní účes.
@M_Vladim píše:
Inspirovalo mě k založení jiné vlákno - kam to ale vlastně nepatří.
Jaký je Váš názor na anatomicky věrné figury - hračky?
Název panna prosím vztáhněte na pajduláky všeho druhu. ![]()