Syn mi ,,vysává'' nervy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1793
1.2.22 20:33

Syn mi ,,vysává'' nervy

Ahoj holky, píši sem, protože už si nevím rady se 4 letým synem. Pořád mě volá, ve dne v noci a to i k vůli nesmyslům, nevím proč to dělá a dělá to jenom mě.
Začíná to nevinně a skončí to pláčem..
Např. syn chce tužku na kreslení, tak mu ji podám, on že jsem to podala špatně že musím podat znovu, tak to udělám ještě raz, opět jsem to udělala spatně. Pak už nereaguji.. syn hodí tužku na zem a řekne že mu tužka spadla na zem ať mu ji podám, když to neudělám řve a vzteká se, háže sebou o zem.. nebo chce nalít pití, naleju mu, když se nedívám pití vyleje a chce znovu, pak schová hrnek a vzteká se, že ztratil hrnek ať mu jej najdu a dám pití.. Když chce jít ven, obleču ho a on se pak vysleče nebo někde venku zahodí do křoví rukavice nebo čepici a chce abych to hledala..
V noci se budí se vztekem a řevem a to až 2 x za noc a chce pití, které má vždy nachystané na stolečku u postele, nebo chce přikrýt peřinou, když je přikrytý a řve a řve, dokud mě nevytáhne z postele. Spíme s manželem vedle v ložnici a on se starším bráchou v pokoji. Celá rodina jsme z toho unavení..
Já usínám kolem 22. hod. s klukama a rano v pet vstávám a jak mě syn ve tři ráno vzbudí, už nezaberu a celý den jsem K. O. vyčerpaná..
co pomůže psycholog já, syn? Synovi se snažím věnovat, hrát hry, ale nic moc ho nebaví a jen se s bráchou hádají že každý to chce jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
1.2.22 20:40

Jak se chová ve školce?
Asi se to lehko řekne, ale ja bych se na ten řev proste snažila nereagovat :think:

Ono pak te komanduje čtyřletý dítě a to je proste špatně - viz podávání věci, který má před sebou apod. Proč ho v jeho věku oblikas ven? Proč mu venku zvedáš rukavice co ve vzteku zahodí? On si z tebe dělá služku a tam je potřeba ukázat ze takhle ne … Obecně ho vic vést k samostatnosti, hodně chválit když se snaží … Do budoucna muže mít takhle problémy v kolektivu, ve škole :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.2.22 20:43
@pocker píše:
Ahoj holky, píši sem, protože už si nevím rady se 4 letým synem. Pořád mě volá, ve dne v noci a to i k vůli nesmyslům, nevím proč to dělá a dělá to jenom mě.
Začíná to nevinně a skončí to pláčem..
Např. syn chce tužku na kreslení, tak mu ji podám, on že jsem to podala špatně že musím podat znovu, tak to udělám ještě raz, opět jsem to udělala spatně. Pak už nereaguji.. syn hodí tužku na zem a řekne že mu tužka spadla na zem ať mu ji podám, když to neudělám řve a vzteká se, háže sebou o zem.. nebo chce nalít pití, naleju mu, když se nedívám pití vyleje a chce znovu, pak schová hrnek a vzteká se, že ztratil hrnek ať mu jej najdu a dám pití.. Když chce jít ven, obleču ho a on se pak vysleče nebo někde venku zahodí do křoví rukavice nebo čepici a chce abych to hledala..
V noci se budí se vztekem a řevem a to až 2 x za noc a chce pití, které má vždy nachystané na stolečku u postele, nebo chce přikrýt peřinou, když je přikrytý a řve a řve, dokud mě nevytáhne z postele. Spíme s manželem vedle v ložnici a on se starším bráchou v pokoji. Celá rodina jsme z toho unavení..
Já usínám kolem 22. hod. s klukama a rano v pet vstávám a jak mě syn ve tři ráno vzbudí, už nezaberu a celý den jsem K. O. vyčerpaná..
co pomůže psycholog já, syn? Synovi se snažím věnovat, hrát hry, ale nic moc ho nebaví a jen se s bráchou hádají že každý to chce jinak.

Dělá to jenom tobě. zamysli se proč. No tak asi proto, že s ním tu hru hraješ. Tak to s ním nehraj, trochu si pořve. A zapojila bych tatínka jako autoritu - doufám, že ji má. Na psychologa pro syna to není - možná spíš pro tebe. Syn psychologa nepotřebuje, potřebuje stanovit meze a ty důsledně dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.2.22 20:44

Nejlíp by zabrala jedna pořádná po perdeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
1.2.22 20:48

A zamyslela ses na tím, co bude dělat v 15, když mu takhle s tebou manipulovat dovolíš ve 4?? děti prostě zkouší, kde je HRANICE, je to jejich přirozená zvědavost,
ty mu je nedáváš, tak jde dál a dál
takže ti důrazně doporučuji nechat se od něj „úkolovat“..

zjednej si respekt, dokud není pozdě…

a tím fakt nemyslím to, že by se z tebe najednou měla stát nějaká tvrdá autoritářská máma, ale dej mu hranice a mantinely, fakt to dost potřebuje…
video máš třeba tady https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35586
1.2.22 20:49

Tužku bych mu znovu nepodala ani napoprvé, rozlity pití by si musel uklidit a ztracený hrnek bych mu nehledala, buď dostane jiný nebo ať si ho najde. Vztekat a mlátit sebou může jak chce, to by mě žily netrhalo. Dělá to, protože mu ustupujes. Naši dětičky si taky na tatínka dovolí kde co a na mě ne, protože ví že u mě nepochodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
1.2.22 20:51

Normálně s Tebou cvičí, zkouší, co vydržíš.. A evidentně mu na to pěkně skáčeš. Zamysli se, proč to dělá jen Tobě, a začni urychleně jednat. To jako vážně podáš tužku, kterou seknul o zem? Vážně? To by hoch pěkně koukal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134

Čistá manipulace od tvého vlastního dítěte a ty si to necháš líbit. Tohle mi dělat jedno z dětí, tak dostane výchovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Zamysli se, proč to dělá jen tobě…protože to funguje jen na tebe, ostatní mu sluhy nedělají. Co by se namahal, když stačí béknout a maminka priskoci… řev ignoruj a věci ať si podává sám. Ruce a nohy má, zvládne to. Bude to boj, bude to trvat, ale jinak to nejde. Já momentálně taky bojuju, rozmazlovat jsem si děti uspavanim, tak teď využívám karantenu k naučení samostatného usínání. Je to děs, mám nervy v kyblu, ale vím, že si za to můžu sama, tak si to taky vyžeru a snad bude za pár dní líp. U vás určitě taky. Nikdo nemá dokonalou výchovu, je ale důležitý si chyby uvědomit a napravit je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
1.2.22 20:52

Rozmazlenej spratek. Bych mu tu prd.el párkrát zmalovala do modra. Cvičí s tebou pěkně. A jak to neutneš hodně rychle, tak bude hůř. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.2.22 20:52

A ve skolce se chova jak? A dokud ty s nim buds tuhle hru hrat, tak holt budes skakat ak jak minityranek piska. Hadam, ze na tatinka tohle nezkousi…

• Citovat
  • Upravit
13197
1.2.22 20:53

@pocker a jak s tebou jedna jeho otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.2.22 20:56

A když je kluk v klidu a dobré náladě, tak mu vysvětluješ, že to nemá dělat? Projít si s ním tu situaci a popsat správné chování? On to prostě nechápe, chtěl by tě mít k dispozici jak byl zvyklý od mimina. Zaměřila bych se na to, že maminka se v noci nebudí, prostě si o tom s ním přes den povídat a připomenout před spaním, ráno ho odměnit. A pořád dokola, dokud mu to nedojde.
Jinak se brzo asi zblázníš, určitě zkus najít poradnu, to může jen pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
1.2.22 21:08

Chce tuzku? Tak at si ji vezme sam… Chce nalit? At se sam obslouzi… Proc mu delas sluzku? Za me jsou 4 roky uz dost na to, aby s tebou takhle cvicil. Zacni u sebe, zkus to po dobrem, vytrvej, neustupuj, kdyz to nepujde a zacne si z tebe opet delat legraci, dala bych mu na zadek :nevim: at pochopi, ze takhle fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
1.2.22 21:12

Řve, protože ví, že pak dostane co chce. Podala jsem tužku špatně? Ukaž jak to mám dělat správně. Chceš podat, co jsi shodil…buď hezky poprosí nebo si to sebere sám (dle toho, zda shodil schválně nebo omylem). Chceš nutně něco, ale maminka zrovna něco dělá, musíš počkat atd. Vyhovět ano, ale ne ve všem a vždy - najdi si, co tobě vyhovuje a co už ti přijde moc a přes to nejdi. Řev ignoruj, mluv klidně, zopakuj co jsi řekla a zbytečně to nerozváděj. Ať se naučí sám přikrýt…je velký kluk atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí