Syn mi ,,vysává'' nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1421
4.2.22 14:50
@pocker píše:
Ve školce se chová normálně, jen nechce jíst a z toho jsou učitelky nešťastné..
Přijde domů, vlastně už cestou to cačíná, zahodí rukavice a už to jede, řve a řve.. Když si ho nevšímám, zastaví se a stojí, já odejít od něj nemůžu, když jdeme kolem cesty. Tak ho vláčím kolikrát pres celou ulic až k domu po zemi, hrozná ostuda, vite jak mi je?!
Do obchodu nakoupit nemůžu, protože řev a ostuda by byla po celým obchodě. Musím počkat na manžela a pak si sama jít nakoupit. Manželovi to nedělá jen mě a někdy babičce. Když ho ignoruji, řve a řve i hodinu a to je o nervy. na zadek dostává, ale nepomáhá. Starší syn je autista a nemá rád hluk a řev, tak je to velmi těžké mladšího uklidnit. Když ho zavřu do pokoje vyřvat, udělá tam vzteky bordel a něco se zlostí rozbije bráchovi, fakt jsem z toho na prášky.

když je starší bratr autista, tak je i možné, že má také nějakou, byť třeba lehčí formu, to tě nenapadlo?? je to genetické a projevy tomu odpovídají… možná bych k němu zkusila jako k autistovi přistupovat ( at je nebo ne ), k jeho bratrovi jistě také přistupuješ jinak…nějaké zavírání do pokoje, na zadek atd to přeci není cesta ani u toho staršího, ne? tak zkus u toho mladšího také jiný přístup…a divím se, že si děláš hlavu s nějakou ostudou, na nestandartní situace jsi zřejmě zvyklá. Neřeš lidi, ale svoje dítě a jeho potřeby…mlácení, ignorování, zavírání do pokoje, to opravdu není správná cesta ani u zdravého dítěte, natož pokud by byl také PAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
4.2.22 20:16

U lékaře mi bylo řečeno, že autista není, má jiné chování než starší syn, nebojí se a není plachý.. je jiný, více řve. Návštěva psychologa nás stejně nemine..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
4.2.22 20:19

Nečetla jsem diskuzi.. zakladatelce poradim jen ať si přečte Polednici od Erbena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.2.22 18:28
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu jako anonym. Mám syna, v říjnu měl 3 roky. Prožívá období vzdoru a dosud jsme to jakž takž zvládali. Ale od Vánoc mně často odmlouva a i mě provokuje. Dám příklad: staví věž, ta mu spadne, on se vztekne a začne do kostek kopat. Upozorním, že do kostek se nekope a on mi řekne: ale kope! Často má na mé výtky odpovědi: ale dělá se to, ale může se to, ale… Jindy, když mu něco vytknu, vysvětlím, proč ano nebo proč ne, poslechne, a obratem jde a řekne) a teď půjdu a shodim hrneček ze stolu. A sleduju, co já na to. Zase vysvětlím, že toto se nedělá a proč se to nedělá a on odpoví: ale může se hrneček shazovat. Do školky syn nechodí, do. původní práce se vrátit nemůžu, tak hledám jinou a jsem do 4 let na neplacenem volnu. Jsem s chlapcem sama, a to opravdu sama, jsme spolu pořád. Možná je mezi námi ponorka, proto se toto u nás děje. Je mi z toho smutno, mrzí mě to i štve. Přála bych si, ať je nám spolu dobře, ať jsem oba spokojení…A nějak se mi to nedaří…
Poradite? Děkuju!

Na můj vkus moc vysvětluješ a onsi z toho dělá p.del.. když to tak napíšu.. Myslím, že dítě dobře ví, že cokoliv z rovné plochy postrčí tak snadne, může se zničit, rozbít.. Já bych mu vůbec nevysvětlovala, že se to nedá, on to ví..a le spíš.. Až ti řekne, že něco bude ničit, já vždycky řekla, tak znič, kopni, zhod, ale sničíš si to a nic dalšího mít nebudeš..je to tovje věc a zničíš si svoji a novou mít nebudeš…Některé věci nehrotit třeba kopání do kostek, to snad dělalo každé dítě, ale takové to házení autíčko a nebo rvaní plyšáku, to je zase jiné.. Ty kostky zase vím, že děti mají rádi to bouraní a takové :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.2.22 18:34

Jinak zakladatelko, já vás vidím jako ustrašenou ovečku a dítě jako takové malého vlka..
Já taky podám i 8 synovi tužku, a le on mi to řekn, normálně a poděkuje..
Kdyby na mě takto. tak bych mu řekla, at si to teda podává sám, když si myslí, že to zvládne, že velký je dost a šla třeba vařit..
Vůbec bych si ho nevšímala, at si hraje vpokojíku. Neříkám ho někde zavřít, ale nemusí mít ve svém věku tvoji asistenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí