Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, jsem maminka dvou dětí. Dcera(10) a syn (17). Trápí mě můj syn, to že, onanuje to naprosto chápu, jako bývalá zdrav. sestra jsem dokonce i ráda, že pubertu i dospívání zvládá skvěle a hlavně zdravě.
Odmalička jsem ho učila, že takové věci se dělají v soukromí, že to dělá každý z nás, že je to zdravé, ale nemělo by se to přehánět. Už jako malý prcek to dokonce i pochopil.
Jenže, poslední dobou si domů, do pokoje, bere slečny. Ty slečny mi ani nepředstaví. Jsem chápavý rodič a i tohle bych nějak překousla.
Jediný velký problém, ale nastává v tom jaké slova, fráze z toho pokoje slyším.
Jsou opravdu hodně vulgární, kolikrát mám strach jestli se té slečně něco nestalo.
Vážně mi to vrtá hlavou, doma s ním vůbec takhle nemluvím, všechny vulgarismy nemám ráda.
Ani nevím jak mu mám vysvětlit jak se má chovat při sexu s dívkou, co je slušné a co ne. Nechci, aby z něho vyrostl nějaký násilník nebo něco podobného…
Když byl syn malý tak mě jeho otec fyzicky týral a nadával mi a syn mi vždycky říkal, doteď mi to říká: ”Maminko, takové hnusné věci se nedělají, takový já být nechci.”
Tak nechápu kde se v něm tohle bere…Občas si říkám, zda nejsem špatná matka.
Prosím není tady někdo, kdo by poradil? Jak s ním mám o tom mluvit? Nebo jestli to mám nechat být? Opravdu už nevím kudy kam ![]()
O co přesně tu jde? Syn si vodí za tvé přítomnosti holky do pokoje a mají tam tak hlučný sex, že je slyšíš?
Kdyz budu dotaz brát vazne ehm
tak tohke fakt nemá na chování vliv. S manželem si taky v posteli řekneme zajímavý věci a oba jsme slušní lidé ![]()
@AnonymMartina píše:
Zdravím, jsem maminka dvou dětí. Dcera(10) a syn (17). Trápí mě můj syn, to že, onanuje to naprosto chápu, jako bývalá zdrav. sestra jsem dokonce i ráda, že pubertu i dospívání zvládá skvěle a hlavně zdravě.Odmalička jsem ho učila, že takové věci se dělají v soukromí, že to dělá každý z nás, že je to zdravé, ale nemělo by se to přehánět. Už jako malý prcek to dokonce i pochopil.
Jenže, poslední dobou si domů, do pokoje, bere slečny. Ty slečny mi ani nepředstaví. Jsem chápavý rodič a i tohle bych nějak překousla.
Jediný velký problém, ale nastává v tom jaké slova, fráze z toho pokoje slyším.
Jsou opravdu hodně vulgární, kolikrát mám strach jestli se té slečně něco nestalo.Vážně mi to vrtá hlavou, doma s ním vůbec takhle nemluvím, všechny vulgarismy nemám ráda.
Ani nevím jak mu mám vysvětlit jak se má chovat při sexu s dívkou, co je slušné a co ne. Nechci, aby z něho vyrostl nějaký násilník nebo něco podobného…Když byl syn malý tak mě jeho otec fyzicky týral a nadával mi a syn mi vždycky říkal, doteď mi to říká: ”Maminko, takové hnusné věci se nedělají, takový já být nechci.”
Tak nechápu kde se v něm tohle bere…Občas si říkám, zda nejsem špatná matka.
Prosím není tady někdo, kdo by poradil? Jak s ním mám o tom mluvit? Nebo jestli to mám nechat být? Opravdu už nevím kudy kam
Tak když odmyslim, že to snad nemůže být pravda, tak jestli myslíš komunikaci při sexu, tak do té se toho vejde opravdu hodně. Ty je posloucháš s hrnkem na zdi?
Nech to být. Při sexu se lidi nechovají, jak řekne maminka.
Mam znamou, kterou manzel alkoholik trapil nekolik let. Deti za ni chodily do prace a plakaly. Prozili si vsichni peklo. Syn uderem plnoletosti bohuzel presel postupne k alkoholismu jako jeho otec. Takze bohuzel ikdyz to dite vnima jako nevhodne chovani, muze klidne v dospelosti jednat stejne jako jeho rodic ![]()
@Popeladym píše:
Tak když odmyslim, že to snad nemůže být pravda, tak jestli myslíš komunikaci při sexu, tak do té se toho vejde opravdu hodně. Ty je posloucháš s hrnkem na zdi?Nech to být. Při sexu se lidi nechovají, jak řekne maminka.
To je pravda, ale zrovna bych neschvalovala takove chovani ve svem dome. I potomek by mel mit nejake mantinel, za ktere by nemel jit…
@e008
Občas si říkám, zda to nedělá schválně. Vždyť přece ví, že jsem hned vedle v obýváku.
Mám z toho všeho obavy, jestli se něco neděje, jestli mi tím nechce něco naznačit.
Prostě mi to k němu nesedí….. ![]()
@PeBa12
Prostě se mi to nějak nezdá, on přece ví, že jsem hned vedle, moc dobře ví, že taková slova nemám ráda a ani takové chování.
Ty slečny ani neznám, mám jednoduše strach, nechápu co se to děje.
Svého syna znám a tohle hnusné chování mi proste nesedí.
Chci se ho zeptat zda se něco nestalo, ale nevím jak na to.
Možná ho něco trápí, já opravdu nevím..
@Farář Marcel
Slušně jsem žádala o rady. Přála bych si mít tolik času na to, vypisovat zde troll.
To, že si vodí slečny, to mi přijde normální, je v pubertě… Avšak zmiňuješ se o nějakých frázích - tam už záleží jaké konkrétní fráze to jsou, zda sprostě uráží tu dotyčnou slečnu atd… Jinak bych pár sprostých vět u puberťáků neřešila.. Teenageři si obecně ve vulgarismech vyžívají..
@AnonymMartina píše:
@Farář Marcel
Slušně jsem žádala o rady. Přála bych si mít tolik času na to, vypisovat zde troll.
Ty nás tady ráda krmíš, co, Marti?
![]()
A jako jak by se to mělo odbývat? „Drahá, mohu do tebe zapustit kladélko? - "Och, jistě, drahý, leč uvědom si, že mě nesmíš spatřit jinak než v negližé.“ - „Ó, ano drahá, započněme tedy akt lásky a prosím, šum u toho jako pramenitá voda, neboť mamá má opět slechy na dvércích.“
@fera21 píše:
A jako jak by se to mělo odbývat? „Drahá, mohu do tebe zapustit kladélko? - "Och, jistě, drahý, leč uvědom si, že mě nesmíš spatřit jinak než v negližé.“ - „Ó, ano drahá, započněme tedy akt lásky a prosím, šum u toho jako pramenitá voda, neboť mamá má opět slechy na dvércích.“