Kojené batole na půl denní hlídání

107
27.1.22 13:13

Kojene batole na půl denní hlídání

Ahoj, prosím o názor. Tchyně stále vymýšlí, že si vezme mou 11 měsíční dceru na hlídání na půl den nebo celý den. Malá je stále tak ze 70% kojena, i když má 4 jídla za den a celkem dost toho sní, tak se stále vyžaduje po každém jídle kojeni, při kojeni i usina, když se cokoliv stane, tak kojim. Nějak tchyně nechce pochopit, ze ji proste takhle často kojene dítě na několik hodin nedám. Podotýkám, ze nikdy neměla lahvicku, zřejmě by z toho pit ani nechtěla a kojeni hlavně není jen o nakrmeni, ale hlavně o kontaktu s matkou, který lahvicka nezajistí. Kdyby opravdu byl vážný důvod k hlidani (např. moje hospitalizace, atd.), tak to nějak s hledáním uděláme, ale ona si ji chce brát jen tak na výlety třeba do zoo (asi hodinu cesty od našeho města). Jaký na to mate názor? V kolika mesicich jste nechaly na hlidani kojene dítě. Samozřejmě kdyby byla na UM, tak je to něco jiného, opravdu mě zajímají pouze kojene děti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35415
27.1.22 13:25

Nedala bych, dokud nejste připravené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.1.22 13:26

Dala bych jí dítě na odpoledne po obědě a dokojení. Odpolední svačinku a něco do ruky by dítěti dát zvládla. Je to batole, půl dne bez mléka mu neublíží. Mně kojený syn v tomhle věku jedl už téměř vše, o chvíli později jsem ho odstavila. Neměl problém vydržet s tátou nebo mojí sestrou, i když byl ještě kojený. Usnul jim v kočárku a já si mohla trochu odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
27.1.22 13:27

Jedině ty znáš nejlíp svoje dítě, pokud víš, že byste to nezvládly, tak ji jí nedávej. Já bych taky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
27.1.22 13:28

Syn má 16 měsíců, jí jídlo a k tomu se kojí. Teď bych ho na víc hodin určitě nedala. Moje máma taky vymýšlí zoo, nevím, co s tím mají. Nedám ho, dokud nebude bez prsa přes den a nebude trochu samostatný, prostě ne.
Pokud nechceš čeřit vztahy, tak navrhni, že tam pojedete všichni, ty si dáš někde v kavárně zmrzlinu, oni budou sami kroužit a vždycky tam přijedou na prso. :palec: Ono i dostat se tam může být problém, ne? Můj syn by hodinu v autě vzadu sám být nevydržel, navíc si nechci představovat, jakou má tchýně autosedačku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.1.22 13:28

Taky bych nedala.

• Citovat
  • Upravit
14717
27.1.22 13:30

Take mam 11mesicni dceru, ktera je z vetsi casti kojena. Presne jak popisujes, usina u kojeni, kdyz se bouchne a hodne place, kojim.

Ale vubec bych se nebala ji na pul dne sverit babicce, kdyby o to stala. Mala totiz chce kojit jen, kdyz me vidi. Kdybych u ni nebyla, tak v pohode usne v kocarku nebo treba mozna mene v pohode v naruci nekoho. Z lahve teda pije caj, ale i kdyby ne, tak by to v tomto ohledu pro me nic nemenilo.

I vsechny jeji 3 starsi sestricky byly stejne, jen ta nejstarsi vubec nechtela lahev.

Bud rada, ze ma tchyne zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
27.1.22 13:39

Mit babicku, co vymysli jiny program, nez televizi, skacu do stropu. Kdybych to citila jako ty - normalne to tchyni vysvetlim a nez se snizi frekvence kojeni, pojedete spolu. Ty si tam nekde sednes s knizkou na kafe a budes mit jistotu, ze kdyby neco, jsi po ruce. Holky budou mit cas jen ve dvou, ty si vybudujes duveru… No vsadilm se, ze vyrazite dvakrat trikrat a uz je nechas jet bez tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
27.1.22 13:52

Hele, to má každý jinak. Já jsem svou milovanou dcerku, na kterou jsme čekali skoro sedm let, vystrcila na vozeni (dědečkovi!) už v šestinedělí.
Vím, že to je i povahou, ale malá je od mala zvyklá na široké pole příbuzných a je s nimi ráda. A oni si snad na ní dělají poradnik :lol:

Ale jestli nechceš, nedávej. Je to tvoje dítě.

Jediné, co bych zvážila, je kojení na utiseni bolesti. Tomu jsem se cíleně vyhybala, i když by to bylo mnohdy jednodušší než jen mazlit a tulit. Jen jsem nechtěla uklidnění bolesti spojovat s jídlem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.1.22 13:55

NE!

Neco jineho je povozit v dosahu bydliste mezi kojenim a neco jineho je puldenni vylet.

Potrebujes si to ospravedlnit pred tchyni, chlapem nebo sama pred sebou…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
27.1.22 13:57

Pokud nechces..nejsi na to pripravena..nedavej..babicka pocka.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
27.1.22 14:10

No… jako asi byste na to měly být všichni připravení. Na druhou stranu je tvojí dcerce už skoro rok a babička určitě není žádná hyena :) Já bych, kdyby babička chtěla, bych k ní klidně dcerku na půl dne dala :) však nejdřív můžou být doma a jít na procházku a kdyby se něco dělo, tak zavolají a přijedeš/přivezou jí. No a za měsíc třeba můžou zkusit výlet… Važ si babiček, co mají zájem a čas o vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
27.1.22 14:13
@Lizzie001 píše:
Syn má 16 měsíců, jí jídlo a k tomu se kojí. Teď bych ho na víc hodin určitě nedala. Moje máma taky vymýšlí zoo, nevím, co s tím mají. Nedám ho, dokud nebude bez prsa přes den a nebude trochu samostatný, prostě ne.
Pokud nechceš čeřit vztahy, tak navrhni, že tam pojedete všichni, ty si dáš někde v kavárně zmrzlinu, oni budou sami kroužit a vždycky tam přijedou na prso. :palec: Ono i dostat se tam může být problém, ne? Můj syn by hodinu v autě vzadu sám být nevydržel, navíc si nechci představovat, jakou má tchýně autosedačku. :think:

Tak půjčit babičce autosedačku je ten nejmenší problém :) Hele a moje dítě třeba ZOO a různý ZOO parky miluje od mimina. prostě má ráda zvířata a vždycky to pro ní byl obrovskej zážitek.
Ale já mám dítko, u kterého jedna babička nemá zájem a druhá čas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15497
27.1.22 14:26
@Muffka píše:
Ahoj, prosím o názor. Tchyně stále vymýšlí, že si vezme mou 11 měsíční dceru na hlídání na půl den nebo celý den. Malá je stále tak ze 70% kojena, i když má 4 jídla za den a celkem dost toho sní, tak se stále vyžaduje po každém jídle kojeni, při kojeni i usina, když se cokoliv stane, tak kojim. Nějak tchyně nechce pochopit, ze ji proste takhle často kojene dítě na několik hodin nedám. Podotýkám, ze nikdy neměla lahvicku, zřejmě by z toho pit ani nechtěla a kojeni hlavně není jen o nakrmeni, ale hlavně o kontaktu s matkou, který lahvicka nezajistí. Kdyby opravdu byl vážný důvod k hlidani (např. moje hospitalizace, atd.), tak to nějak s hledáním uděláme, ale ona si ji chce brát jen tak na výlety třeba do zoo (asi hodinu cesty od našeho města). Jaký na to mate názor? V kolika mesicich jste nechaly na hlidani kojene dítě. Samozřejmě kdyby byla na UM, tak je to něco jiného, opravdu mě zajímají pouze kojene děti. Děkuji

U ročního dítěte, které už jí kde co, není x hodinové hlídání problém. Bez toho tvého prsa to jistě přežije. ;)
A podle toho jak píšeš, věřím, že i kdyby dítě bylo na um, tak vymyslíš cokoli, aby babička x hodin hlídat nemohla.
Buď ráda, že má babička zájem. Vůbec bych se nedivila, kdyby se pak na tebe s hlídáním vykašlala, až to ty budeš potřebovat … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
27.1.22 14:29
@fíkofka píše:
Tak půjčit babičce autosedačku je ten nejmenší problém :) Hele a moje dítě třeba ZOO a různý ZOO parky miluje od mimina. prostě má ráda zvířata a vždycky to pro ní byl obrovskej zážitek.
Ale já mám dítko, u kterého jedna babička nemá zájem a druhá čas :lol:

Tak moje máma je schopna dát dítě do dvacet let staré autosedačky po sestřenici jenom proto, že je snadné ji dát do auta. :zed:
Chápu, asi máš malého veterináře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect