Kojené batole na půl denní hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
23.2.22 20:15

Tchyni bych na rovinu řekla, že na 3 hodiny max, kvůli kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
23.2.22 20:19
@Muffka píše:
Ahoj, prosím o názor. Tchyně stále vymýšlí, že si vezme mou 11 měsíční dceru na hlídání na půl den nebo celý den. Malá je stále tak ze 70% kojena, i když má 4 jídla za den a celkem dost toho sní, tak se stále vyžaduje po každém jídle kojeni, při kojeni i usina, když se cokoliv stane, tak kojim. Nějak tchyně nechce pochopit, ze ji proste takhle často kojene dítě na několik hodin nedám. Podotýkám, ze nikdy neměla lahvicku, zřejmě by z toho pit ani nechtěla a kojeni hlavně není jen o nakrmeni, ale hlavně o kontaktu s matkou, který lahvicka nezajistí. Kdyby opravdu byl vážný důvod k hlidani (např. moje hospitalizace, atd.), tak to nějak s hledáním uděláme, ale ona si ji chce brát jen tak na výlety třeba do zoo (asi hodinu cesty od našeho města). Jaký na to mate názor? V kolika mesicich jste nechaly na hlidani kojene dítě. Samozřejmě kdyby byla na UM, tak je to něco jiného, opravdu mě zajímají pouze kojene děti. Děkuji

Ja dítě učila z flašky, kde bylo mateřské mléko už ve 2 týdnech, abych mohla občas odejít a krmit manžel nebo babička. Zkus to taky, už by mohlo být na čase, prarodiče si vnučku chcou taky uzit.

• Citovat
  • Upravit
1557
23.2.22 20:21

@Cizinka1

Proč by dítěti měla dávat flašku, když si můžou prarodiče dítě užít mezi kojením?
Nevidím objektivní důvod, proč dávat kojene dité na půldenní hlidani kvůli babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
23.2.22 20:36
@Muffka píše:
@Violetina No jo, tak vozit jsem taky nechala hned po porodu. Dědeček nebo babička si vyzvedli mimi s kočárem a za 1-2 hodiny zase přivezli. Ale tady jsem věděla, ze to cele prospi a kdyby ne, tak mi ji přivezou. To je něco jiného, než odjet na půl dne 60km daleko. A k tomu kojeni. Dítě si opravdu nebude zrušení bolesti spojovat s kojením. Přesně k tomuto nám prsa narostly. Není to jen nástroj pro jídlo, ale také k utřídění a tím taky naplnění potřeb miminka. Všemi těmito způsoby se taky navyšuje laktace mliko jen tak nedojde. Není to můj výmysl, ale opravdu si o tom stačí něco zjistit. Nej zdroj je asi mamila.sk kde jsou opravdu top laktacni poradkyně ve svém oboru a přesně to co ty říkáš, před tím varují.

Muffka a to jí budeš kojit dokolika let? Tvé dítě je brzy batole, a je třeba ho už připravovat pomalu na život bez prsou

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
23.2.22 20:42
@Muffka píše:
@Violetina No jo, tak vozit jsem taky nechala hned po porodu. Dědeček nebo babička si vyzvedli mimi s kočárem a za 1-2 hodiny zase přivezli. Ale tady jsem věděla, ze to cele prospi a kdyby ne, tak mi ji přivezou. To je něco jiného, než odjet na půl dne 60km daleko. A k tomu kojeni. Dítě si opravdu nebude zrušení bolesti spojovat s kojením. Přesně k tomuto nám prsa narostly. Není to jen nástroj pro jídlo, ale také k utřídění a tím taky naplnění potřeb miminka. Všemi těmito způsoby se taky navyšuje laktace mliko jen tak nedojde. Není to můj výmysl, ale opravdu si o tom stačí něco zjistit. Nej zdroj je asi mamila.sk kde jsou opravdu top laktacni poradkyně ve svém oboru a přesně to co ty říkáš, před tím varují.
Muffka a to jí budeš kojit dokolika let? Tvé dítě je brzy batole,a je třeba ho už připravovat pomalu na život bez prsou
@Muffka píše:
Tak tohle už je extrém :,( každopádně já malou dávám babičce i dědovi na povozeni několikrát do týdne, ale jim to proste nestačí jen v kočáru. Chtějí si ji vzít na celodenní výlet, nebo ji mít proste několik hodin doma bezeme. Jinak vozí od doby co jsem přišla z porodnice, s tím jsem problém nikdy neměla.

A komu by to stačilo jen v kočáru? vždyť je tam jen jako panenka špici nemůžou s ní nic dělat. Sama si to teď napsala, máš problém ty. Myslím že tvá tchyně je svérázná osoba a když ví, že tvé dítě je skoro kojene, nebude mu dávat klobásy. A kdyby mu náhodou dala lipanka, tak by ji to taky neublizilo

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
23.2.22 20:44
@Muffka píše:
@NicknackEK no ono hlavně až se narodí druhé dite, tak te starší už bude rok a půl, to jsem ochotna jim dat na hlidani, je to celkem rozdíl, než v 11m. Teď se mi to opravdu nehodí, protože malá nevydrží hodinu sama ani s tatínkem, natož tak s tchýní. Děti se co měsíc mění a v roce a půl až to bude podle mě mnohem lepší a ano, v tu chvíli pomoc i uvítám, to se opravdu hodit bude. Prarodiče mají svá práva to je jasné, minimálně jednou do týdne své vnouče i vidí, vozí kočárem, ale proč sakra tak lpí na tom aby si dítě vzali na cely den, jakoby ji bylo už třeba 5 let. Proboha je to miminko a to má být u mámy.

Už je to batole, moje dítě už 2 měsíce behalte, takže jakpak miminka. Ty jsi závislá na dceři, mně je líto těch prarodičů.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
23.2.22 20:48
@Muffka píše:
@NicknackEK no ono hlavně až se narodí druhé dite, tak te starší už bude rok a půl, to jsem ochotna jim dat na hlidani, je to celkem rozdíl, než v 11m. Teď se mi to opravdu nehodí, protože malá nevydrží hodinu sama ani s tatínkem, natož tak s tchýní. Děti se co měsíc mění a v roce a půl až to bude podle mě mnohem lepší a ano, v tu chvíli pomoc i uvítám, to se opravdu hodit bude. Prarodiče mají svá práva to je jasné, minimálně jednou do týdne své vnouče i vidí, vozí kočárem, ale proč sakra tak lpí na tom aby si dítě vzali na cely den, jakoby ji bylo už třeba 5 let. Proboha je to miminko a to má být u mámy.
Už je to batole,moje dítě už 2 měsíce behalte,takže jakpak miminka. Ty jsi závislá na dceři, mně je líto těch prarodičů.
@Muffka píše:
@Bubla Bůčková tuna cukru, zatím nedávám, však dítě toho cukru bude mít v budoucnu až až. Navíc máme v rodině dost sklony k obezitě a mikrobiom ve střevech se vytváří do tři let, to co se pohnojí do tři let, už se jen tak nespravi. Jsou z toho pak různé nemoci od cukrovky po obezitu, kterou má každý druhy a u děti na ZŠ je to taky krasne vidět. Potom ať si papá lipanku kolik chce, ale teď ji žaludek kazit nebudu. Navíc tvaroh se do roku nesmí, obrovská nálož pro ledviny, ale to už řekne i každý pedi MUDr.

Muffko tohle už není normální!!pár takových matek jsem znala a dětí byly celé dětství chudáci, matky kontrolovaly vše! A do školky pekly zásadně zdravé věci co nikdo nejedl.
Hele jsem psychologicka nutriční poradkyně,
a psychika u obezity a různých poruch se stravou je hlavním problémem, které si děti berou t dětství, tak se bacha. Mentální anorexii mají hlavně holky, kde jejich matky byli extrémní kontrolorky

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
23.2.22 20:50
@ZustanSeMnou píše:
@Cizinka1Proč by dítěti měla dávat flašku, když si můžou prarodiče dítě užít mezi kojením?
Nevidím objektivní důvod, proč dávat kojene dité na půldenní hlidani kvůli babičce.

Tomu dítěti bude rok a prarodiče ho vidí jen v kočáru. jo to je opravdu super. Některé matky jsou strašně kvocny

• Citovat
  • Upravit
2195
23.2.22 21:12
@Cizinka1 píše:
Už je to batole, moje dítě už 2 měsíce behalte, takže jakpak miminka. Ty jsi závislá na dceři, mně je líto těch prarodičů.

Do 12 měsíců je to kojenec :mavam:
A taky bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.2.22 21:16
@Cizinka1 píše:
Tomu dítěti bude rok a prarodiče ho vidí jen v kočáru. jo to je opravdu super. Některé matky jsou strašně kvocny

Zato ty jsi chytrá jak rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.2.22 21:18

@Cizinka1

Píšeš úplně kraviny
Srovnávat 11mesicni dítě s anorektickou pubertackou, jsi skutečně poradkyně nad zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.22 21:36
@Cizinka1 píše:
Muffka a to jí budeš kojit dokolika let? Tvé dítě je brzy batole, a je třeba ho už připravovat pomalu na život bez prsou

Jojo, a taky cist a psat, aby pak za pet let ve skole stihal :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
24.2.22 13:19

@Cizinka1 jejda ty ses ale rozjela :potlesk: :lol: prarodiče opravdu nevidí malou jen v kočárku :D vidi ji několikrát týdne, protože se navstevujeme a samozřejmě v kočárku ji také vozí :D teď byla malá na 3 hodiny na hlidani, takze ji i hlídali.

Jinak na tvé učení z flašky nemám co říct, s takovou bych už malou daaavno nekojila. Flaška se opravdu nedoporučuje-způsobuje bojkot kojeni a pak následný přechod na UM-což by byla skoda.

Jinak k tomu jak dlouho chci dítě kojit…. To je moje věc, ale rocni dite opravdu není ještě zralé na odstav. WHO doporučuje výlučně kojit do 6 měsíců věku a poté pokračovat a aktivně nabízet do 2 let. Po dvou letech už davat prso jen když si dite řekne. Ne ze bych se tím úplně chtěla řídit, ale to jen pro tvou informaci, ale to bys jako psychologická nutriční poradkyně mohla vědět. Na to ze jsi psycho nutriční poradkyně z tebe empatie a znalosti výživy naprosto srší :potlesk:

A ne, moje dite opravdu nejí ultra mega bio raw potraviny. Ji normální jídlo, co my, jen bez cukru a soli, ale to bys taky měla znát jako psycho nutri poradkyně.. do školky ji nic extra péct nebudu, bude jist to, co ostatní děti. Rozdíl je v tom, ze ve školce jsou 3-6 létě děti, které už maji vyvinuté zažívání narozdíl od ročního prcka, ale to bys taky mohla vědět.

@ZustanSeMnou Tobě děkuji, ze ses zastala, protože výše zmíněna psycho nutri poradkyně je nějaká prechytrala :roll: vše si obrátila k obrazu svému :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
25.2.22 14:36
@Muffka píše:
@Cizinka1 jejda ty ses ale rozjela :potlesk: :lol: prarodiče opravdu nevidí malou jen v kočárku :D vidi ji několikrát týdne, protože se navstevujeme a samozřejmě v kočárku ji také vozí :D teď byla malá na 3 hodiny na hlidani, takze ji i hlídali.

Jinak na tvé učení z flašky nemám co říct, s takovou bych už malou daaavno nekojila. Flaška se opravdu nedoporučuje-způsobuje bojkot kojeni a pak následný přechod na UM-což by byla skoda.

Jinak k tomu jak dlouho chci dítě kojit…. To je moje věc, ale rocni dite opravdu není ještě zralé na odstav. WHO doporučuje výlučně kojit do 6 měsíců věku a poté pokračovat a aktivně nabízet do 2 let. Po dvou letech už davat prso jen když si dite řekne. Ne ze bych se tím úplně chtěla řídit, ale to jen pro tvou informaci, ale to bys jako psychologická nutriční poradkyně mohla vědět. Na to ze jsi psycho nutriční poradkyně z tebe empatie a znalosti výživy naprosto srší :potlesk:

A ne, moje dite opravdu nejí ultra mega bio raw potraviny. Ji normální jídlo, co my, jen bez cukru a soli, ale to bys taky měla znát jako psycho nutri poradkyně.. do školky ji nic extra péct nebudu, bude jist to, co ostatní děti. Rozdíl je v tom, ze ve školce jsou 3-6 létě děti, které už maji vyvinuté zažívání narozdíl od ročního prcka, ale to bys taky mohla vědět.

@ZustanSeMnou Tobě děkuji, ze ses zastala, protože výše zmíněna psycho nutri poradkyně je nějaká prechytrala :roll: vše si obrátila k obrazu svému :think: :roll:

Muffko vím či se doporučuje a co ne, ale tyto prostě moc hrotis. Koj si jak dlouho budeš chtít, ja jsem kojila taky a vše šlo výborně, jak mateřské z flašky, tak kojeni i hlidani mimina na půl dne.
Mimochodem jsi předtím vždy jen psala o vložení v kočárku prarodiče, ne že ho vidu i mimo. Znám takove dvě maminy jako jsi ty a skoro všichni v okolí trpí, i manžetové, neboť pro ně existuje teď jen to dítě. Pozor na to.tim tady končím. Když tady klades dotaz, musíš být připravena na to, že ne všem ti bude připadat ok. nevim proč vůbec jsi ten dotaz pokladala, když víš stejně či udelas

• Citovat
  • Upravit
12884
25.2.22 14:51

Podle mě neexistuje nic jako nárok nebo právo babičky na to, aby si dítě odebrala na půl den nebo den pryč od rodičů, pokud s tím tito neosouhlasí. Babičky jsou důležité, ale nejsou to rodiče.

Pokud může vnouče normálně vídat, tak nevidím problém počkat, až budete všichni ready - i ty máš právo na to, být připravená, než takto maličké dítě někomu „odevzdáš“. Nenech si namluvit, že záleží jen na dítěti a babičce, a na tobě vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí