Andulka - jedna nebo pár?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.6.12 17:56

Můj chov papoušků začal také andulkou před cca 14 lety =)pokud máš v blízkosti chovatele tak doporučuji osobní převzetí, nejlépe se ochočují dokrmovaní jedinci. Jinak, jestli chceš aby se naučil pár slov tak určitě samečka, jsou většinou přítulnější =)jinak bych úplně proti zverimexu zase tak nebyla i odtud se dají ochočit ;-) nakonec jsme z andulek jsem přešla na korely a rosely =) tak přeji hezké pořízení!=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.7.12 21:46

Ahoj holky, tak jsme dneska pořídili anduláka Čendu, už nám dneska vlezl mě i manželovi na prst, nechá se drbat na bříšku a povídá si, tak jsme zřejmě pořídili dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
1.7.12 22:17

Ahoj :mavam:
To je dobře ;) a kde jste nakonec vybrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.7.12 22:27

Od jedné chovatelky, půl hodiny cesty od nás, je to mládě pře měsícem vylétlo, je pěknej, světle modrej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
1.7.12 22:31

Tak to je dobře :palec: Tak přeji at vám dělá radost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.7.12 22:33

Děkujem, věřím že jo, je s nimi i sranda když se naučí nějaké kousky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.7.12 11:02

Paráda, tak ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
2.7.12 11:02

Paráda, tak ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.7.12 15:45

Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
25.7.13 08:11

Ahoj, máme mladou andulku, ještě není úplně ochočená, na ruku nám jde jen když je puštěná a jen někdy, na ruku s kláskem jde vždy, do klece sama nezaletí, dáváme ji tam na ruce. Kamarád mi navrhl, že mi koupí samečka do páru. Byly by zhruba stejně staré, od jednoho chovatele.Byla bych ráda, že bude mít kamaráda, ale dají se potom ochočit? Stačilo by mi aby šly na ruku. Aspoň. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 08:24

@ostlužina bude divočejší a hlavně, jestli jsi plánovala naučit jí mluvit, tak pokud budou v páru, tak to nehrozí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
25.7.13 08:44

Já mám zatím Andulku jenom jednu viz. metřík.

Promiň za OT ale už kvůli nadpisu jsem se musela ozvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
25.7.13 09:08
@martina.se píše:
@ostlužina bude divočejší a hlavně, jestli jsi plánovala naučit jí mluvit, tak pokud budou v páru, tak to nehrozí..

Na mluvení mi nesejde, jde spíš o to ochočení. Naši andulku máme asi měsíc a půl. Dost často ji necháváme samotnou a od září to bude ještě horší. Je mi jí líto, že je tak sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.7.13 09:10

@ostlužina tak pořiďte toho kámoše.. jako budou divočejší, ale na ruku by jít mohly celkem bez problémů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
25.7.13 09:35

@ostlužina Ahoj,tak já ti napíšu naší čerstvou zkušenost. Loni touhle dobou jsme na tom byli stejně jako ty. Dcera dostala za vysvědčení anduláka Kubu. Začala ho učit mluvit, ochočila ho teda jen tak, že chodil sám na vařečku. Pak ale šla do školy a už na něj neměla tolik času a tak jsme koupili druhou andulku Anče do páru. Chovatel nám už na začátku říkal, že andulky žijí v hejnech a když jsou samy a nikdo si s nima nepovídá a nehraje, tak jsou smutný. No každopádně asi po měsíci soužití Kuba naprosto zapomněl to co už uměl, dokonale zdivočel a teď si s Ančetem vystačí v kleci naprosto sami. Pouštět ven je už ale nemůžeme, protože když jsme to ze začátku zkusili a pustili jen Kubu, o kterým jsme věděli, že se nám ho podaří dostat do klece, tak na sebe tak řvali, že se to nedalo poslouchat a když jsme ho vrátili do klece, tak dostal od Anči takovej vylágoš, že jsem to ještě neviděla. Každopádně bych ale volila stejně. Samotná andulka se hodí spíš pro starší lidi, který s nima tráví celý den a povídají si s nima. Jinak by mi jí přišlo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný