Andulka - jedna nebo pár?

2377
30.6.12 13:11

Andulka-poraďte prosím

Zdravím, s manželem přemýšlíme o pořízení andulky. Jednou jsme jí měli asi před 5lety když jsem bydlela u tety, vím jen že vříská a dělá trochu bordel, ale které zvíře né že :D Ale bavili jsme se o tom zda pořídit jednu nebo pár(2),co myslíte co je lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
30.6.12 13:14

Když budou dvě, nikdy se tolik neochočí, jako jedna.
Takže poud chcete kamaráda, naučit ji mluvit, aby byla úplně krotká - pak jednu. Ale je opravdu nutné se jí věnovat, jinak bude smutná.

Dvě si vystačí spolu, asi se taky dají ochočit, aby se nebály ruky, daly se odnést na prstu, ale povídat si budou spolu, budou si přebírat peříčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
30.6.12 13:17

Jestli chceš aby andulka mluvila tak si pořiď anduláka ;) sameček se mluvit naučí samičky těžko jen výjimky a pár slovíček max!
já měla anduláka a byl ukacanej stačí aby byl s váma v kntaktu aby vás slyšel mluvit a pochytí aj to co nechcete ;) nebo když uslyší TV rádio atd, náš Pepíno uměl odklábosit část reklamy ;) už nevím na co ale byla to prča :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.6.12 13:18

Tak to by jsme byli raději aby se dala ochočit a naučila se něco. Normálně se nechávaj andulk létat doma po místonosti ne? tak to dělala teta a manžel se tomu hrozně diví že by tady na nás dála nálety :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.6.12 13:20

Jsem myslela že andulky se naučej tak 2 tři slova maximálně, Pepíček kterýho jsme měli neuměl nic..Jo to jsem se chtěla zeptat, když pořídíme anduláka ze zverimexu, tak jaké mají většinou stáří nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
30.6.12 13:21

Jj proletět ho můžeš nechat ale zakryj si hrnce ;) nám se když sem byla malá utopil andulín v polívce, no spíš se opařil a pak už to nerozchodil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
30.6.12 13:23

@Mishell to nevím :( ale určo si koupit až takovýho u kterýho jde poznat pohlaví když sou moc malinký špatně se to poznává :) musí mít barevný ozobí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.6.12 13:25

Já bych si raděj prošla inzeráty a koupila mláďátko od chovatele, budeš přesně vědět jak je staré a mají větši praxi s poznáváním pohlaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.6.12 13:27

Tady u nás prodávaj už jako odrosteljší už zbarvený, jde mi o to aby se stihl ochočit a něco naučit aby nebyl až moc starý na naučení už :D nevím jak to u andulek je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.6.12 13:30

No obecně mladá andulka se pozná tak, že má celé černé oko (starší ptáci mají pak světlou duhovku) a mají celou hlavičku vlnkovanou (pokud není celá bílá, že…), starší pak mají čelo bez vlnkování a vlnky jim začínají až nahoře na hlavičce.
Vlnky - tmavá kresba na peří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.6.12 13:35

No tak uvidíme ještě to s amnželem prodiskutujem a asi by jsme se obrátili na nějakého chovatele který jim rozumí a rozezná pohlaví, ted jsem si právě vzpomněla že z toho Pepíčka se nakonec vyklubala ta Pepička a opravdu skoro nic neuměla, jen nám lítala na hlavu a párkrát se někomu na hlavu i vys*ala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
30.6.12 14:22

Ahoj, já jsem měla samotnou, Kubíka… asi 13let se dožil :palec: Ten byl naprosto úžasnej! Kupovali jsme ho jako mimčo, ještě měl růžový ozobí…
Po něm jsem si pořídila ptačí pár a ty už nebyly vůbec ochočený, furt spolu jen tokaly a nic z toho. Nakonec mi je můj drahý dal pryč-když jsem byla v porodnici :cert: :cert: Ale mají se pěkně, jsou ve voliéře s 10-ti dalšími ptáky a už mají i mladého :kytka:
Takže za mě, asi bych brala jen jednoho, jestli chcete mít kámoše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
30.6.12 14:26

Ahoj, určitě nepořizujte ve zverimexu.. jsou tam často staré a nemocné. Buď od chovatele, pár dní po vylétnutí z budky - tam pak ochočení pár dní-týdnů trvá nebo je možné koupit od chovatele i ručně dokrmené, které jsou už úplně krotké, sedí na prstě a tak. Jsou dražší, ale určitě se to vyplatí. Já měla samečka pár dní po vylétnutí z budky a mluvil krásně.. přes den lítal v místnosti na volno - akorát je pak třeba počítat, že budou kokína všude možně. Pak jsme k němu pořídili dokrmenou samičku, protože jsme na něj neměli už tolik času, tak aby nebyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
30.6.12 14:38
@Mishell píše:
Tady u nás prodávaj už jako odrosteljší už zbarvený, jde mi o to aby se stihl ochočit a něco naučit aby nebyl až moc starý na naučení už :D nevím jak to u andulek je :-)

Ahoj já chovám andulky, ale nejsem zase až tak zkušená ;)
Jak psaly holky pořid si jednu a hodně mladou aby se ochočila nejlépe vylítlou z hnízda někdy se berou z hnízda i dřív a dokrmují se ručně, ale to bych nedoporučovala ;) ze zverimexu si je taky neber, když tomu nerozumíš nepoznáš jak je starý. Přes google najdeš určitě chovatele blízko bydliště a ještě ušetříš. Nevim odkud jsi, ale u nás se u chovalete prodávaj za 100kč a ve zverimexu za 390kč, ale je možný že v každém městě je to jinak. U hodně mladé andulky pozná pohláví jen zkušený chovatel. sameček má zobák modrý a samička do hněda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
30.6.12 15:33

Já bych si raději pořídila od chovatele. Měli jsme anduláka 7 roků, umřel, když nám rupla v kuchyni zářivka :( babičce jsme pořídili ze zverimexu a pošel na vápenku, tak si koupila od chovatele, co jsem měla i já a ten je fit :lol: Jen na něj málo mluvila, tak nic říct neumí, ten náš se jmenoval Dulík, tak uměl svoje jméno a pak si z něj táta dělal srandu, že je to kanár, tak nakonec říkal „kanár Dulík“ :lol: a pak ještě něco. Jak už holky psaly, mluvit se naučí kluk. Pokud chcete ochočit, tak jednu a bacha na ty hrnce, hrníčky s kafem atd. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný