Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak bohužel jsem v sobotu v noci musela řešit svojí největší noční můru, torzi
. Myslím, že snad každý majitel většího psa, ví jaký je to prevít. Snažila jsem se děla vše pro to, aby se nám tohle vyhlo, ale stejně nás to nakonec potkalo. Ani nevím kde a jak k tomu přišel. I když to už bude týden, stále to mám před očima a stále se z toho nedokážu vzapatovat a psa pomalu nespustím z očí. Když si vzpomenu jak chudák vypadal a kolik hodin se musel trápit, tak mám hned zase slzy v očích
naštěstí se jednalo pouze o torzi sleziny, ne i žaludku. Ale i tak, se nám podruhé narodil, měl opravdu namále. Štěstí je, že se jedná o mladého psa, dva a půl roku, takže se z toho dostává celkem dobře. Už mě začíná i pomalu zlobit, odmlouvat a venku se chce kamarádit s jinými psy. Jen je trošek unavenější. Ale stále se o něj teď bojím. Když mám jít pryč, první co mě napadne je, že tu bude sám a chci ho brát sebou. Stále ho hlídám a kontroluju, i v noci, když jdu přebalit malýho, tak se jdu podívat, jestli je v pořádku.
Máte někdo zkušenosti s torzí? Jak dlouho se z toho váš pejsek dostával a vracel do normálu?? Máte nějaké rady ohledně krmení, pohybu atd? Samozřejmně jsem se na vše potřebné optala veterináře, ale chtěla bych znát i zkušenosti jiných…
Nám umřel před 14 dny pes 5 let na torzi žaludku
bladhound, bylo to děsný
a rady, málo jídla ve více porcích, to samé s vodou,
a můžeš mu nechat přišít žaludek a máš klid
Žaludek se dnes přišívá automaticky…ale i tak mám strach..
jinak, pejska mi je moc líto
torze je fakt šílená ![]()
Automaticky ano, v Praze za cca 10-15 tisíc u velkýho psa, páč je nákladný pobyt a narkoza a na menším městě kolem 6 a výš. A navíc náš Eda měl už problémy, částečně se mu přetáčel, a le nebyli schopní nám to říct jistě, spíš že má neprůchodná střeva a protáhly ho, my si spíš mysleli že blbou žrával igeliťáky, tak se se ucpal. A řekli nám, že šance že přežije operaci je tak 60 ku 40 že umře.