Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čip s aplikací počítej tak kolem 500. A ještě bys měla mít cestovní pas pro malá zvířata (modrý s hvězdičkami EU)- tam záleží na vet.- někdo ho dává k čipu automaticky, u někoho se platí, tuším kolem 200. A záleží, jak staré štěně chcete převážet - od 12 týdnů musí mít naočkovanou vzteklinu, takže je samozřejmě lepší mladší, kde stači pouze základní očkování a odčervení.
@Susanna píše: Čip s aplikací počítej tak kolem 500. A ještě bys měla mít cestovní pas pro malá zvířata (modrý s hvězdičkami EU)- tam záleží na vet.- někdo ho dává k čipu automaticky, u někoho se platí, tuším kolem 200. A záleží, jak staré štěně chcete převážet - od 12 týdnů musí mít naočkovanou vzteklinu, takže je samozřejmě lepší mladší, kde stači pouze základní očkování a odčervení.
Tak to není tak hrozný, děkuju.
@Susanna píše:
A ještě- je to do EU nebo mimo?
Do Chorvacka, takže zatím mimo je to problém?
Štěně musí být dle tabulek a platných norem odčerveno, očkováno, mělo by mít čip ( lepší jsou s GPS ), psi s PP k čipu dostávají několik náhradních samolepek s číslem čipu a automaticky je jim přidělen Pas zvířete v zájmovém chovu, jestli povezeš voříška, tak stačí platné očkování a odčervení, stále jsi v EU, Chorvati a Slovinci nedělají problémy ale měj vše v pořádku kvůli Rakušákům.
Tak s Chorvatskem zkušenosti nemám, ale když jsme posílali štěňata mimo EU, tak jsme ještě museli mít papír z veterinární správy. Pokud tu nebude někdo konkrétně vědět, jak je to s Chorvatskem, tak bych si zavolala na nejbližší okresní vet. správu, co Chorvatsko vyžaduje, abyste na hranicích neměli nějaké problémy. My jsme vždycky dostali papír a stálo nás to tuším 100Kč kolek.
Příspěvek upraven 24.06.12 v 09:04
@janibubi píše:
Do Chorvacka, takže zatím mimo je to problém?
Pokud psa exportuješ nebo přivážíš import mimo země EU, je kolem toho mnohem víc vyřizování - třeba taková světová výstava v Californii - vyřizování cca půl roku předem.
@Shreya píše:
Pokud psa exportuješ nebo přivážíš import mimo země EU, je kolem toho mnohem víc vyřizování - třeba taková světová výstava v Californii - vyřizování cca půl roku předem.
Kurnik ja chtěla jet tak za 2.měsíce:-((((
@janibubi píše:
Já myslím, že to v pohodě stihneš
Od nás létají 8-10 týdenní štěňata a zařizujeme to až v momentu, kdy jsou otetovaná/očipovaná a oočkovaná, takže od 6. týdne. Zavolej si na tu vet. správu, poradí ti tam.
@janibubi píše:
To stíháš
psala jsem to ve smyslu té Californské výstavy, pokud jde čistě o export psa a ještě do země EU, tak neplaš, to půjde hladce ![]()
Já na začátku roku posílala štěně do Peru - a to bylo teprve vyběhávání…
Tak v klidu, na vše se poptej na Vet. správě a klídek ![]()
Ziju totiz v Chorvacku a chci dovést dceři pejska
shání se mi líp tady než tam, tam nemám ještě známí, kontakty atd…
Myslím, že to bude v pohodě. A dceři určitě pejsek udělá radost. Jaké plemeno si pořizujete?
Teď mě ještě tak napadá, pokud budeš pořizovat pejska v ČR a bude s PP, tak ti chovatel ten čip a pas zařídí (alespoň my to děláme automaticky, zvlášť když víme, že šťěndo půjde ven). Ale určitě si to ověř na té vet. správě.
Kdyz si k nam prijeli z ciziny pro stenatko do zahranici, tak jsme jim vyridili exportni prukaz puvodu, takze zalezi, jestli je s PP nebo bez nebo orisek. Pokud s PP tak se domluv s chovateli, aby ti nechali vystavit exportni PP a jinak nic zvlastniho krom toho cipu, pasu, ockovani a odcerveni nepotrebujes ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych dovést malé do ciziny od náš štěńátko, nevíte kolik stojí ten čip a vše co musí pejsek pro převoz mít? Děkujuuu