Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
prosím o radu, budeme pořizovat synovi 2 morčátka. Už si sice vyhlídl jednoho samečka. Avšak zajímalo by mne, zda jsou lepší samečci nebo samice - jde mi o mazlivost. Aby se pak kluci v kleci neprali a tak…
děkuji za případné postřehy či rady.. ![]()
Podle mě je to jak u křečků, takže nemůžou být 2 samci, takže buď páreček nebo 2 samice ![]()
Určitě samičky, lépe se snášejí a míň zapáchají. my měli dvě samičky. A jinak morčata jsou velmi společenská akdyž se jim člověk věnuje, tak jsou to fakt neskuteční mazlíci.
No tak já bych místo dvouch morčítek vzala jednoho králíčka kvuly čistotnosti a tolik nezapáchají a nepískají.. každopádně dva samečci u morčátek jdou taky když josu ze stejného vrhu ale nikdo nezaručí že se v pubertě nebo v dospelosti nebudou chtít prát je to jak kdy.. takže určitě spíše dvě samičky nebo taky může být jeden sameček sám..
Jéé děkuji za reakce. No, tak asi navštíme zverák tam měli víc samiček. U chovatelky je jen jeden klučík,,, ach jo.. ![]()
Tak asi vezmeme 2 holky. Jo, líbí se mi takové válecí vaky na zavěšení, využívají to i morčátka, nebo to je spíše jen pro křečky?
Omlouvám se, ale fakt jsme morčatama nepolíbení. Dnes jsme koupili 8é tku klec se základní výbavou, plus jsme koupili domeček a záchod a misku.
Dobrý den,
opravdu si vezměte 2 holky. Dva kluci být spolu nesmí - prali by se. Páreček samotný také nedoporučuji - kluk by holčičku utahal. To byste musela potom pořídit 2 holky a 1 kluka ![]()
Ty závěsné vaky pro morčátka nee. Záchod je zbytečný, morčátka jsou prasátka, ty kakají úplně všude. Pořiďte si hlavně i seník, jelikož si často pomočují seno a pak ho jí, což není moc dobré.
My máme dvě holky a kluka, holky spolu v kleci, kluk sám. Závěsný pelíšek je na nic, taky ho máme
, ale po totálním nezájmu šel z klece. Na netu je hodně užitečných rad, jen zadej do vyhledávače chov morčat a vyjede ti spoustu informací. ![]()
Závěsný pelíšek určitě né. Morčíci nejsou moc mrštní a jen by si ublížili. Já jim dávám hliněný květináč dnem vzhůru a rádi si o něj předníma tlapama stoupnou. Může se jim dát domeček, ale nevýhoda je, že jsou pak pořád zalezlí a pro zkamarádění je lepší mít je bez domku. Když se chtějí schovat, nechám jim tam kupu sena. Miska je nejlepší kameninová se šikmými stěnami směrem dovnitř, tu nepřevrátí. Pak si ještě pořiďte kleštičky na stříhání drápků.
Já jsem jako malá měla jednoho samečka morčete, pak nesčetně mnoho křečků a myší, ale přišlo mi, že když bylo to morče jako jediné samotné, tak bylo nejvíc přítulné. Nevím, ale připadá mi, že když jsou např. dvě morčata spolu, tak už nemají takový zájem mazlit se s člověkem, když vedle sebe mají „svůj druh“. ![]()
Doporučuji dvě samičky, neperou se a vzájemně se o sebe starají(olizují, čistí se), i bojí, když jednu vezeme na mazlení dřív, tak ta druhá píská jak o život ![]()
Se závěsným pelíškem mám zkušenost jen u potkana, morčata ho odmítají. Jak tu někdo psal, záchůdek je spíš pro králíčka, morčata kadí po celé kleci a moje holky čůrají do všech rohů(vybírám denně jen to čůrání, celou klec čistím tak 1× za 14dnů). Seník doporučuji hodně velký, mají rychlou spotřebu sena. A určitě něco na hlodání, nejlépe tvrdý chleba ![]()
@lovesmile píše:
Já jsem jako malá měla jednoho samečka morčete, pak nesčetně mnoho křečků a myší, ale přišlo mi, že když bylo to morče jako jediné samotné, tak bylo nejvíc přítulné. Nevím, ale připadá mi, že když jsou např. dvě morčata spolu, tak už nemají takový zájem mazlit se s člověkem, když vedle sebe mají „svůj druh“.
Tak to je u každýh chlupáčů, že samotní jsou přítulnější. ALe pokud třeba rodina jezdí občas pryč na víc dnů, tak je lpší mít dva jedince, aby jim nebylo smutno ![]()
Ahoj všem,
tak si dnes syn vybral samičku morčete, dal jí jméno Ema - Emička. Máme jí koupenou ale nechali jsme jí tam, páč v sobotu odjíždíme na hromadnou dětskou dovolenou, takže si jí vezmeme za týden, a ať se doma v klidu aklimatizuje. Syn netuší, že babi a děda koupí druhou samičku. ![]()
Je moc pěkná, dám sem pak fotku až jí budeme mít doma. Děkuji všem moc za rady.
Byly pro mne a jsou moc užitečné
![]()
Ze stejného vrhu - no to asi nebude.., koupili jsme dnes ve zverimexu, měli tam asi 5 holek
A byly spolu ju tedy? Jako v jedný ubykaci tak to myslím aby jste pak nedaly samičku jednu z jedoho zverimexu a pak druhou z jiného.. to by taky nemuselo dělat dobrotu
Jinak kdyby si pak potřebovala poradit nějako s chovem nebo sčímkoliv tak napiš ![]()