Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem anembryomolu 2016, dopadlo to blbě - revize v 9+1tt dle MS a ovulka byla 14 DC. Já měla HCG při odběru den předem přes 9000, gestační váček nějak deformovaný už při kontrole 6+1tt, náznaky plodu bez srdeční akce. Mě moje DR říkala, že zažila ledacos, když mi to kontrolovala v 6+1 a tehdy si anembryomolu netroufala ani vyslovit, protože to bylo moc brzy a vy to máte ještě ranější!!!, nasadila progesteron, no ale stejně to nepomohlo ničemu. U vás bych ještě vyčkala a tvrzení anembryomoly nebrala vůbec v potaz. Je moc brzo!
PETRAKIM
Děkuji malinko jste mě uklidnila že je moc brzy. Myslím i že to hcg není nejhorší.
Ještě se zeptám nevíte co je zkrátka GSD? ![]()
Já měla anembryomolu v roce 2016, skončilo to revizí v 8+2tt. Gestacni váček rostl tak jak měl i žloutkový, jen miminko nebylo. Hcg jsem měla přes 50tis jednotek a váček měřil 33.7mm
GSD by měl být gestacni váček ![]()
@netopyrek26 to je mi líto
no já budu čekat do čtvrtka jestli se nezbláznim
a budu doufat že se tam někde ten prdousek objeví
@Danďulka26 Děkuji, bylo to pro nás tenkrát hodně těžké, ale nakonec jsme se dočkali a po šesti letech snažení nám teď doma běhá 15 měsíční raubíř ☺️️
Vám držím pěsti ať se prcek příště objeví 😘
@Danďulka26 Dejte pak vědět, jak jste dopadla. Budu na vás myslet, ať přinesete pozitivní zprávy. GSD už tu bylo vysvětleno.
Každopádně to berte tak, že:
Já se tehdy na to dívala z vícero stran a nenechala jsem se smutkem pohltit, ale smutnila jsem, to ano. Prostě jsem byla vděčná, že to byla „jen anembryomola“ a nic z toho výše psaného. Proběhla revize a zhruba za půl roku po ní jsem měla opět pozitivní těhotenský test, no nyní mám doma 1,5 roční holčičku. Samotné těhotenství a porod pro vás budou mnohem větší strachy a nervy.
@PETRAKIM
Ano máte pravdu. Já nemůžu dělat žádné závěry. A ve čtvrtek se určitě ozvu. Ještě se zeptám dr. Mi řekla že v té dutince cosi je a že je to spíš shluk bunek. Jak tomu. Mám rozumět? ![]()
@Danďulka26 No shluk buněk může být právě ten náznak embrya, to jsem měla i já. A zde hodně záleží, jak se budou buňky vyvíjet dál - mohou zůstat stejné, což jsem měla já. Ale taky mohou nekontrolovaně růst - což je ta mola, a taky z toho nakonec může být životaschopný plod se srdční akcí. Každé těhotenství - budoucí plod - začíná jako shluk buněk a postupně získává tvar. Vše zjistíte na další kontrole. Nyní nezbývá neč čekat. ![]()
@Danďulka26 Tak jak jste dopadla? Počítám, že už kontrolu máte za sebou.
Ahoj holky no už už mám za sebou a nic moc gestacní váček vyrostl že 7mm na 15 ale v něm stále nic
podle Posl. Měsíčku jsem v 7tt.ale podle ultrazvuku v 6tt. No vzhledem k tomu že nemam žádný problémy tak týden ještě počkám a pak bych šla na vyčištění ![]()
@Danďulka26 nevím jestli to pomůže, ale já byla na kontrole 7+1 (podle MS) a byl tam jen gestační váček.. a za dva týdny na kontrole jsem měla už 3mm miminko, srdce bylo jako zvon a podle UTZ jsem byla 9+4..
Naděje umírá poslední ![]()
@herani opravdu? No tyjo tak teď přemýšlím o tom že i když to příští týden nedopadne tak ještě týden počkám
jak je možný že se objeví až takhle pozdě? ![]()