Anemické dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
397
17.6.09 12:18

Anemické dítě?

Ahojky, dnes jsme byly s dcerkou (zítra 11. měsíců) na zvážení u dr. a malá meziměsíčně skoro nic nepřibrala. Zrovna stávkuje s jídlem. Dr. nás posílá na krevní obraz, jestli prý není anemická. Nemáte s tím některá zkušenost, čím by to mohlo být, jak jí pomoct? Není velký jedlík, ale vždycky přibrala. Měla taky období nejedení, ale to ji rostly zoubky. Pak se to spravilo. Ach jo. Vždycky po čem …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
17.6.09 12:37

A vyrostla do délky? Nezačala třeba lozit nebo více se pobyhovat? Pokud ano, tak není neobvyklé, že nic nepřibrala. V tomto věku už se může stát, že za měsíc nepřiberou nic, dokonce můžou i zhubnout a nic se neděje.
Děti už přibírají skokově, ne plynule. Já myslím, že pokud normálně jí, není výrazně bledá, unavená, často nemocná, tak bych ji odběrem krve netrápila.
Nebo se s dr. domluvit, že ji zkusíš ještě třeba 14 dnů přecpávat, jestli něco přibere. (banán, kaše na noc a podobné kalorické bomby).

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
17.6.09 12:58

ahojki, též si myslím, že není potřeba nějak výrazně plašit,,,,, ale zas na druhou stranu bych na ty testy pro klid raději zašla, když to není nic horšího než odběr krve. Kamarádky dcera byla a dodnes je, už je jí 6 let, strašně štíhlá, úplně bílá, moc nejí,,,, ale je opravdu živé dítě a strašně akční, očividně zdravá, podle té aktivity. Lítaly po všech možných vyšetřeních, dokonce bylo jeden čas podezření na nesnášenlivost lepku, teď mi vypadl název tý nemoci, ale to se taky nepotvrdilo,,,,, tak holku prostě nechávají tak, ať si jí jak chce.
Takže jak se znám, když posílá doktorka, asi bych šla, opravdu jen pro ten klid.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
17.6.09 13:17

Nu ja si taky myslím, že není třeba plašit, protože my jsme se někdy v 9 měsících zastavili na osmi kilech a pak taky nepřibírala, protože se čím dál víc pohybovala, takže se to vyrovnalo. Teď jsme teprve dosáhli 10ti kilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.09 16:25

Ahoj, ja si myslim, ze tady z nas nic jednoznacneho a ani odborneho nevydolujes. Pokud mas pocit, ze (az na tu vahu) je tva dcera vporadku, aktivni a vesela - tak si z toho nic moc nedelej, ale jestli chces byt klidnejsi (coz je muj pripad), tak na tu krev zajdi, vzdyt odber krve nic neni ani pro male deti, zadne trauma z toho mit nebude a jeste budes treba prekvapena jak je sikovna. Nas tak totalne dostal syn: ani nepipnul. Ja byla anemicka jako male dite, bylo mi cca 7-8let a pamatuji si, ze me silne bolela hlava (bez teplot), privadela mi migreny (nemohla jsem svetlo, pohyb, hluk, jidlo) a mlzeni pred ocima. Byla jsem bila, stihla a unavena. Jedla jsem dost a rada, fyzicky jsem byla zdatna, takze u me to na jidle nezalezelo a preci. Dali mi na 2 mesice nejake leky a vitaminy (myslim Ferronat) a predstav si, ze od te doby vse ok! Je mi 32 let, pri vetsi fyzicke zatezi ci stresu dostanu migrenu, ale nastesti takovou, kterou behem 1 dne vyzenu. Kazdeho 1/2 roku si delam celkove testy krve, moci a opravdu vzdy ok (nastesti). Hodne zdaru!

• Citovat
  • Upravit
6545
17.6.09 16:30

Testy pro klid duše udělat nech, max dostanete železo (Aneta byla anemická, ale kojila jsem tehdy, tak po dohodě s dr jsem to zkusila přes sebe a stačilo to, te´d je OK).

Ale že kor meziměsíčně v tomhle věku nepřibírá (resp. malilinko), to mi přijde v pohodě. Děti se často hodně pohybujou, navíc v tom horku, sem tam zuby, popř. nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
17.6.09 17:43

Holky díky za názory, na krev půjdu, to bych si nelajzla, nejít. Malá už na tom jednou byla jako malé miminko a v pohodě. Je veselá, příjde mi, že jí ani nevadí, když nejí, nemocná nebyla, zub jsem nový nenašla. Ale začala bojkotovat přesnídávky, jinak jí všechno co jí uvařím, jen toho není kvantum. Já jsem s tím nějak počítala, že moc nepřibrala, ale reakce dr. (která se výrazně zděsila) mě vylekala. No prostě my nic nemůžeme mít v pohodě :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
17.6.09 20:38

Ahoj,
jen ti chci napsat, ze Domca mi take moc nepribiral, ze zacatku jo (v podstate podle tabulek), ale pak uz mene, ted ma skoro ve 14 mesicich rekla bych tak… 9 kg. :wink: V roce mel 8,1 kg. Dr. me uz asi 3× poslala na krevni obraz, ze se ji zda bledy, az anemicky. Jinak celkove je takovy drobny, ani moc dlouhan to neni.
Nikdy z toho nic nevylezlo, ale vzdy pro klid jsem tam sla. :wink: Tak at to mate ok!
Jo a ji naopak hodne, 5-6× denne a vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.6.09 09:47

tak jsme to zvládly, malá ani nepípla, dělali jí to takovým perem jako mají cukrovkáři, zadělali jí to náplastí - tu si celou cestu domů prohlížela a ožužlávala. Snad to bude v pořádku. Želvičko - malá taky vždycky přibírala hezky, má teď 9 kg a tak 76 cm. Ale není ani bledá ani unavená - no uvidíme.
Ještě jednou děkuji za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+