Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
potřebuju poradit.
Naše Verunka má tento rok již třetí angínu(leden,srpen,říjen)chci se zeptat jak je to možný? Dostává vitamíny, kupuju jí kapky od Multitabsu, otužilá se mi zdá taky dost, tak proč?
Děkuju za odpovědi.
Třeba to bude tím bláznivým počasím. Mě třeba stačí v zimě na nachlazení jen vyběhnout na chvilku z tepla domova ven udrndat kočár s prďolou (pár minut) jen v triku bez bundy. Druhý den už mě bolí v krku a mám rýmu jako trám. Mám to vyzkoušený
Tvé malé možná stačí, aby byla jen trochu zpocená a vyběhne ven a je to. ![]()
Zkus nějaký homeopatika ![]()
Biny prosím tě,
a jaký homeopatika? Jsem fakt ochotná zkusit všechno. Je mi jí tak strašně líto. Je úplně bledá a je na ní vidět, že je úplně otrávená ze všeho.
Děkuju za odpovědi.
Já tě asi teď trošku zklamu. Mám doma jednu malou chytrou knížečku od naší pediatričky, ale nemám ji teď u sebe
Vezmu si ji zítra s sebou a zkusíme něco vymyslet. Třeba poradí někdo trochu dřív.
Mně osobně právě tady na takový nachlazení doporučila homeopatka Sulfur iodatum (doufám, že to píšu dobře) - pět kuliček denně. Pro děti rozpustit a popíjet. Celkem mi to pomáhá. Nebo jí zkus rozpustit Homeogene, to je přímo na bolesti v krku.
Já jinak malýmu dávám jako prevenci Oscillococcinum. Rozpustím ve vodě a dávám mu jednu tobolku týdně. Je to sice jako prevence chřipky, ne na angínu, ale třeba by jí to taky trošku pomohlo.
Nejsem homeopatka, tak to co píšu jsou jen mé skromné poznatky. ![]()
Ahoj,
já jsem na angíny jako malá taky strašně trpěla, nejvíc tak do 5 let a cca od 9 jsem zdravá jako řípa, na střední už jsem nemarodila skoro vůbec.
Moje děti ji taky pár krát měly, říkala mi dr., že u všch nemocí, kde jsou nasazena ATB je straaašně důležitá dostatečná léčba a rekonvalescence. Po dobrání ATB opravdu 14 dní klidový režim )u malých dětí haha, i když u mého staršího syna to šlo, rád jezdil v kočáru a jako starší se vydržel dívat na krtečka nebo si „číst“ a necodit mezi děti a do většího kolektivu. Já vždycky byla děsně hrr a týden po dobrání jsem šla plavat a cvičit a kdo ví co a nevyplatilo se mi to
Taky se nám nemoce vracely. V době léčby a rekonvalsecence je straašně důležitý hodne pít, takže jsem klukům kupovala i štávičky, měly to místo jidla, jinak pijí jen vodu.
Já jako prevenci dávam dětský sirup Echinka, ale je to myslím až od 3 let. Obě děti mi sní denně fůru ovoce a zeleniny, ve vitamínech taky problém nevidim
Otužilý mi taky připadají. Jezdíme na hory, k moři… a stejne jeden čas pořád marodili.
Já možná podcenila tu rekonvaslecenci a dr. i doporučovala i nechodit ven, což se taky s dětma těžko dodržuje.
moc jsem nepomohla co? ![]()
Martina
Ahojky. Mám dotaz? Syn 21měsíců měl od neděle teploty a nechtěl jíst. Chodila jsem k doktorce, ale prý zuby. Až ve středu na pohotovosti řekli, že má anginu. Dostal atb. Včera celkem už pěkně papal, ale dnes zase nic. Nevím si rady. Jak dlouho může trvat nechutenství. K tomu je hubený má 9,5kg. Takže je na něm vidět každý gram. Jsem zoufalá.
Nema to ted uz z antibiotik? Oboji muze byt reakce na atb, pomerne bezna…
Maleej ale jako angina je hnusná ja na ně trpím taky, jasně je to jiné než u mimča ale ta prvotní hrůza trvá tak tři dny poté co nasadím antb. a taky mi po nich bývá dost zle někdy je mi zprva hůř s antb než bez nich takže to vypadá jakoby se mi přitížilo, pak zaberou a pohoda… tak možná jestli ještě počkáte tak den dva jestli nebude lépe.. jinak jít k lékaři asi znovu ![]()
Mrkněte se na stránky dědka kořenáře. Jeho dubovky jsou i na prevenci i na začínající nemoci dýchacích cest přímo vymyšlené. A myslím, že to je tymiánová směs na posílení imunity. Můj syn míval každoročně zánět dutin - následovala antibiotika, jednou byl dokonce 10 dní v nemocnici, protože mu kvůli zánětu hrozilo oslepnutí na jedno oko a jednou kvůli zánětu nechodil čtvrt roku do školy, protože antibiotika troje různá za sebou nefungovala. Pak si začal nos a krk prostříkávat dubovkami a dobrý.
Ahoj,
moje dcera necelé 4 roky má druhou angínu v životě.
První měla v lednu… 3 dny vysoké horečky. Pak se jí horečky snížily a já šla se synem k pediatře na kontrolu. Ona se na ni koukla spíše preventivně, jelikož před tím měla kašel a zjistila, že malá má čepy na mandlích. Dostala antibiotika. Vůbec ji nebolelo v krku. Kdyby ji Dr. neprohlédla, tak ani nevím, že má angínu - myslela jsem si, že měla nějaký vir, který horečkou vybila.
Nyní také měla od pondělí vysoké horečky. Pravidleně jsem ji po minulé zkušenosti kontrolovala krk a včera se ji tam zase objevily čepy. Jeli jsme na pohotovost. Odpoledne ještě před podáním prvních antibiotik ji horečka opět klesla a drží se dole. Opět ji nebolí v krku. Má trochu kašel a rýmu, ale nic strašného.
Před podáním antibiotik jsem si řekla o test CRP a měla hodnotu 57.
Jsem ráda, že když už má angínu, tak ji nebolí v krku, ale zajímalo by mě, zda je to nějaká speciální bakterie, která nepůsobí při angíně bolest nebo to bývá častý případ.
Když si vzpomenu na svojí poslední angínu před 10 lety - tak ta bolest v krku byla strašná.
Ahoj, já jsem měla angínu asi před 5 lety a taky mě nebolelo v krku, možná jen maličko, dokonce jsem neměla horečku, snad jen trochu zvýšenou teplotu, jen kašel, též bych nevěděla, že mám angínu, ale byla jsem u dr., tak jsem dostala atb. Takže myslím, že to normální je. Jinak vždy, když jsem angínu měla, tak měla normální průběh, tj. horečka, bolest v krku… ale před těmi 5 lety ne ![]()
Dcerka 2 roky má asi teď také angínu (teprve půjdeme k doktorce zítra). Dneska jsem jí našla bílý povlak (asi čep) na jedné mandli. má teploty okolo 38, druhý den, ale relativně dobře jí, takže si myslím, že jí v krku také moc nebolí.
minule když jí měla poprvé, tak kdyby doktorka neřekla, že má čepy na madlích, tak bych to na angínu vůbec netypovala. Jedla normálně, pouze měla teploty.
@fia80 syn měl angínu v poslední době 3× za sebou a předtím taky asi 3× s většímy rozestupy a nikdy si na bolest krku nestěžoval. Příznaky má horečku, je unavený a zvrací. Takže už vím na co se zaměřit.
Dcera taky při poslední angíně měla jen zvýšenou teplotu první den a pak už bez teplot. A s tím bolením v krku - když jsem se taky kdysi divila, že malá si na bolení v krku při angíně ani moc nestěžovala a přitom měla obří zhnisané mandle, tak to doktorka komentovala tak, že u dětí to často bývá tak, že mají v krku hrozný hnůj a vůbec je to nebolí ![]()