Vyrážka v obličeji u měsíční holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
354
16.9.06 10:24

Vyrážka v obličeji u měsíční holčičky

Holky máte někdo nějakou radu na vyrážku v obličeji u měsíční holčíčky?
Zdá se mi to čím dál horší a nevím, jak se toho zbavit. Nepoužívám raději žádnou kosmetiku, nejím myslím nic, co by ji mohlo tak dráždit a je to čím dál horší. Zarudlé pupínky, někdy bílé, když ji obličejíček pohladím, má ho jak struhadlo :cry: :cry: Zkoušela jsem jen mazat Bepanthenem,ale nepomohlo to.
Má to jen v obličeji, po tělíčku žádnou vyrážku nemá. Máte někdo nějakou radu??
Moc díky, Anajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17718
16.9.06 11:13

ahoj Anajko,

můj syn má AE a vždy tu všem radím- raději hned běžte k DĚTSKÉMU KOŽAŘI ( žádné doporučení není třeba) .

nechci strašit,ale" struhadlo" je první známka právě AE.

Irias + štěpán 19m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
16.9.06 11:35

Můj Peťka to měl taky. Byly to potníčky. Ty se časem jakoby přeměnily a bylo to jak struhadlo. Pak to zmizlo. Taky jsem se bála, protože já jsem atopik, ale naštěstí to nic nebylo. Každopádně bych alepoň řekla své dětské doktorce ať se na to mrkne. Svědí jej to? Peťku to vůbec nesvědilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
16.9.06 11:36

Jo a nejdřív to měl jen na obličeji a pak se mu to trošku rozlezlo i na hrudníček a ramínka. Pak to ale zmizlo asi tak za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
16.9.06 11:41

Já taky ekzém mám a tahle možnost mě ani nenapadla,protože ho mívám jen občas,ale do takových 16-ti let to bylo špatné.K dr jdeme až ve čtvrtek, určitě si všimne sama, pokud to do té doby nezmizí,je to nepřehlédnutelné :(
Vypadá,že ji to nesvědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
16.9.06 12:18

Moje Helenka mela to same. Vyradila jsem z jidelnicku mleko a mlecne vyrobky a vyrazka zmizela a uz se neobjevila. Taky ji okamzite zmizela sucha kuze z vlasku, na to pry mimina taky hodne trpivaji. Kdyz si dam vyjimecne kousek syra, hned ma na tvaricce par pupinku. Takze tak u nas.

Bara a Helenka 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
16.9.06 12:28

Ahoj, my měli taky pupínky po obličeji - potničky. Doktor mi poradil odvar z řepíku a ten zabral naprosto zázračně. Namáčela jsem buničinové čtverečky do toho odvaru a pokládala mu je při kojení na obličejíček - během dvou dnů byly fuč :D :D

Helča + Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.9.06 12:50

Ahoj my to měli taky, respektive ještě máme, ale už je to 100krát lepší. Matýsek měl pupínkovou celou pusinku, krk, pak hrudníček a vlezlo to dokonce i na zádíčka. Pokud ty bumbolečky mají takové ty bílé čepičky, není to žádná alergie, jak jsem se bála (říkala Dr), ale jsou to prostě potničky. My vydatně zasypávali dětským pudrem, myslím že nás z toho nejhoršího vytáhl, ale teď už to nesypu ničím. A mazat se bojím, přece jen - potničky jsou plné mazu a když je ještě něčím zmažu :lol: aby se to nezanítilo ještě víc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.9.06 12:54

Jo a to struhadlo teď bohužel máme taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
16.9.06 12:56

Anajko, my to máme také a prý to jsou potničky:-)
Mažu to Niveou Baby a docela to mizí. Bepanthen také nepomohl.
Ale uvidíš, co Ti řekne dr.

Mimochodem, Nelo_M , ten odvar z řepíku zkusím, díky za tip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
16.9.06 13:52

Ahoj Anajko,
my se s tím samým problémem potýkáme taky. Bylo nám řečeno,že jsou to potničky. Měl to i Jířa když byl mimi. Tenkrát nám Dr. doporučila Holtovu mast a pomohlo to, tak teď tím malou mažu taky. Ta mast se dá normálně koupit v lékárně, jedinou nevýhodu má, že dost smrdí,ale pomáhá.
Malá to měla taky nejdřív takové červeno bílé,potom jak struhadlo a teď už se jí to pomalu ztrácí. Mažu ji tím vždy po koupání, jenom tenkou vrstvou, jiný krém už nedávám.
Přeju ať jsou to jen potničky a jste brzy ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
16.9.06 14:38

No podle vašeho věku bych řekla, že to je novorozenecký ekzém. Je v podstatě stejný jako potničky a většinou se vyrazí kolem toho měsíce věku - tělo se čistí od hormonů, které dostává od tebe v mlíčku. Nám na to pomáhala docela Holtova mast, ale přejde to i samo, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
16.9.06 14:51

Nám taky pomohla holtova mast.

Bebet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
16.9.06 15:01

Ahoj ,
myslím,že je to jak psala Nikka.Malýmu se to taky objevilo kolem jednoho měsíce,já to potírala heřmánkem,protože jsem myslela,že to jsou potničky.akorát byl potom víc jak struhadlo.Nakonec jsme šli k doktorce a dostali Holtovu mast a ta pomohla z nejhoršího,pak jsem mazala jen,když se to zhoršovalo.Malej měl nakonec zarudlej i hrudník,ale to už jsme bohužel museli 2× použít slabé kortikoidy a naštěstí zabrali.do 1 roku se mu občas objevil ekzém(dodržovala jsem dietu při kojení) ale spíš pod koleny a v zápěstí a teď už má obličej jak panenka.Akorát na nohách a rukách má sušší kůži.byla jsem z toho tenkrát taky špatná,ale naštěstí se opravdu jednalo o kojenecký ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
16.9.06 20:36

Holky všem moc díky za odpovědi. Budu doufat, že to vyléčíme a nebude to trvalé :cry: to by mi bylo líto. Zkusím i ten řepík, za to nic nedám.
Ještě jednou díky za vaše reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+