Něco účinného proti vším?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
8.9.06 08:14

Něco účinného proti vším?

Ahoj holky,
už jsem zoufalá. Dcera přivezla v srpnu z tábora vešky, chytli jsme je celá rodina a já s dcerou, jelikož se nechceme vzdát svých dlouhých kadeří, se nemůžeme už třetí týden zbavit ani vší. :oops: :oops: :oops:
Zkusili jsme všechny dostupný přípravky (Difusil, Orthosan a nějakej šampon s anglickým názvem za cca 240,–Kč, u kterého mělo postačit jedno použití), ale úspěch žádnej, dvakrát týdně převlíkám postele, průběžně střídáme všechny ty přípravky, ale vždycky tam asi zůstane nějaká hnida a jede to nanovo.
Paní magistra v lékárně mi říkala, že jsou každej rok víc a víc odolný ty vši, tak už vážně nevím.
Nemáte nějakej osvědčenej tip, jak se toho konečně zbavit? :cry:
Díky, hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
8.9.06 08:29

Taky jsem uz resila vsi, moje mala si je letos privezla z nasi dovolene. Mela jsem stesti, chytla jsem to ve stadiu jedne zive vsi a nekolika hnid ve vlaskach. Ale moc dobre si pamatuji, co zabiralo na vesky v mem detstvi - a vim, ze pouhe umyti hlavy nepomuze.

Takze jako prvni vezmi hreben s hustymi zuby - u nas se mu rikalo „všivák“ a dukladne vlasy prober - kousek po kousku musis projit vsechny vlasy, kazdou hnidu, kterou najdes stahni z vlasu a mezi nehty ji rozmackni (ziva hnida vyda slysitelne lupnuti), udelej si na to cas, na jednu hlavu pocitej klidne hodinu cas. Nech si stejne prohlednout hlavu i sobe. Nejvetsi pozornost venuj zatylku a mistum za usima.

Kdyz jsou hlavy nahrubo zbavene hnid a vsi, nastrikej hlavy difusilem - ale dukladne, vlasy musi byt mokre - hezky ten difusil vmasiruj do hlavy.
Pak stahni vlasy do culiku nebo do copu (rikala jsi, ze mate s dcerou dlouhe hrivy) a nech minimalne cely den pusobit. Kratkovlasym naraz na hlavy tesnou cepici nebo treba silonovou puncochu ;) Pocitej, ze to smrdi, takze je lip to udelat o vikendu.

Vlasy by bylo nejlepsi umyt az po nekolika dnech, ale to nevydrzite, takze zkuste vydrzet aspon do dalsiho rana - ale pocitej, ze budes prat povleceni.

No a az umyjete a vysusite vlasy, tak znovu projdi vlasy vsivakem. Vsechny zbyle hnidy by mely byt mrtve (nelupaji) nebo by nemely zadne vsi zbyt. Idelani je totez po deseti dnech opakovat, ale pokud pred tim nenajdes na hlave nic ziveho jste z toho venku.

Hlavne si pamatuj, ze chytit vsi neni zadna ostuda, i kdyz to s clovekem pekne zamava, vid?

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.9.06 08:38

Já si pamatuji jednoduchý a účinný domácí prostředek, který, když jsem byla asi ve 2. třídě, použila mamka na mě. Napatlala mi na hlavu sádlo se solí. A já s tím musela vydržet asi 1 hodinu. Mně to tehdy přišlo jako celá věčnost, protože to kousalo a štípalo, ale vši byly pryč a hnidy, i když zůstaly přilepené na vlasech, byly taky mrtvé. Teď , s odstupem času přemýšlím, zda ta sůl může mít nějaké nepříznivé účinky na vlasy, ale snad to nebude horší, než koupání v moři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
8.9.06 08:46

ahoj,

tak taky jsme v létě bojovali, holky je chytli při pobytu u babičky kam je přivezla neteř z tábora…

koupili jsme Quit Nits - to bude asi ten anglický šampon za 240,– byl v tom i ten „všivák“ a je tam psáno, za týden opakovat..co se musí tak vyčesávat, pořád, opravdu pečlivě, pramínek za pramínkem, nám tenhle šampon teda nestačil na celou rodinu na dvě várky, takže mi byl doporučen Jacutin gel cca 140 kč, dá se do vlhkých vlasů a má se nechat tři dny, vydržela jsem ;-), a zopakovala - známá lékárnice tvrdila, že to je snad jediný co zabere určitě, u nás zatím dobrý ;-), představa těch vší v hlavě je děsivá…i teď se prostě škrábu při té představě, a všechno vyprat, prý alespoň na 60…a pořád holkám kontroluju hlavy…není to ostuda, ale na klidu to teda nepřidá…

v Brně prý dokonce upozorňovali, že je zvýšený výskyt vší…tak se asi máme letos na co těšit…a na ty potvory už nic moc nezabírá, když si vzpomenu, že za mlada ;-) stačilo si umýt hlavu orthosanem…

hodně štěstí a žádné další vši

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
8.9.06 08:55

Holky neteř to taky přivezla. No za mých mladých let jsem je měla několikrát a vlasy musely dolů. Teď sestra taky zkoušela všechno možné i nemožné a nakonec jí sama lékárnice poradila ať si obarví vlasy i dcerce. Že to ty vešky na 100 % zničí a taky že jo. Pro neteř koupila nějakou barvu, která byla stejná jako její vlasy, tak to nebylo vidět. No ta barva asi taky nic moc ale když nic jiného nepomáhalo. Tak přejeme úspěšný boj.
Holky vešky fakt nejsou žádná ostuda jak tady někdo píše ale včera to jsem teda koukala jak blázen. Na dětském hřišti nejdříve maminka vybírala synkovi asi půl hodiny a pak přišel tatínek a hledali si s maminkou navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.9.06 09:13

Gio, vybirat vsi na detskem hristi? Tak to teda ostuda je. Boze, zavsivene deti by prece nemely prijit mezi ostatni, ne? Nebo jen minimalne.

Joj, ten napad s obarvenim hlavy mi prijde fakt dobry, to verim, ze zabira na 100%

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.9.06 09:23

Petrolej, ale vlasy tím sou pak ještě několik dní cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
8.9.06 09:33

nechci kazit radost, ale i to barvení nezabírá vždy na 100%…

ale teda vybírat přímo na pískovišti…to by mě teda nenapadlo..

Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.9.06 09:37

Zdeniku, sakra. :(:(:( Ale ze jsou ty potvory odolny, co?
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
8.9.06 09:48

A vyprat všecky lůžkoviny, roznošené oblečení, potahy na gauči, vytepovat koberce… ať žije předvánoční úklid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
8.9.06 10:00

Ahojek,

taky jsme loni bojovali s veškama, nejdříve jsme z lékárny vyzkoušeli všechny ty drahé šampóny (anglický, francouzský), ale vůbec to nepomohlo, prostě vyhozené peníze. Když už jsem byla zoufalá, zašla jsem k naší super paní doktorce, ta nám napsala Jacutin gel (minimální doplatek) a opravdu jsme se jich po několka měsících zbavili.

Takže doporučuji Jacutin gel, který už tady byl zmiňován.

Pati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
8.9.06 11:14

ahoj, já je loni v létě chytla od synovce, který přijel z tábora…nezabraly vůbec dostupné šampony, až pak eden brutalní přípravek, ale zaboha si nevzpomenu na název. dali nám ho v lékárně, bylo to něco jako sprej, tím se hlava nastříkala a nechalo se to působit minimálně 4 hodiny. Mám před očima ten sprej, ale název nevím…:/// a smrdělo to nechutně, ale zabralo…jestli si vzpomenu, napíšu ti…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.9.06 11:14

Holky díky moc za vaše rady, asi vyzkouším ten Jacutin gel a pak teda jedině obarvit. Holka už jásala, že chce červený a černý melíry (je blondýna školou povinná).
Na tom hřišti to muselo vypadat jak v ZOO v pavilonu opic, ne? To je teda síla. Je fakt, že z toho mám taovej pocit studu a děti pořád peskuju at to hlavně nikde neříkaj.
Tak ještě jednou dík. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
8.9.06 11:18

Ahoj,
my jsme je chytli letos v létě od neteří a já jsem málem zešílela :lol: .
Holkám jsem hindy vybrala, použili jsme Difusil - několikrát, pak Parasidose (šampon, který má zabíjet i hnidy) a já jsem to stvrdila ještě barvou na vlasy - taky jsem to našla na netu. Vší jsme se zbavili - nevím, co zabralo nejvíc, ale moje paranoia pokračuje až doteď, když vidím zrnko písku v hlavičkách holek :roll: :D .
Chci napsat, že ani jedno nesmrdělo nějak děsivě. Výrobci asi dělají, co mohou. Ten šampon dokonce voněl¨po dětských žvýkačkách :) , takže aplikace se dá přežít.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
8.9.06 11:35

Ahoj,
taky letos bojujeme s těmi potvorami. Dcera si je přivezla asi z hotelu od moře, už skoro 2 měsíce se jich nemůžeme zbavit. Kromě Parasidosu, Jacutinu, Difusilu jsem použili ze zoufalství už i šampon na psy :oops: Vybírám denně hnidy, teď se mi konečně zdá, že jsou všechny mrtvé. Preventivně si myje hlavu šamponem s Tea tree oilem a jednou za 14 dní jí tam ten odvšivovač ještě plácnu. Naštěstí to nechytil nikdo jiný z rodiny. Dcera měla samozřejmě vlasy pod lopatky, teď jsme jí je nechali zkrátit ke krku a o barvení vážně uvažuji. Mám s tím dobré zkušenosti, když jsem pracovala mezi dětmi - romy - vši byly na denním pořádku a my, co jsme měli barevné hlavy, jsme je opravdu nikdy nechytili.
Jinak mi také magistra v lékárně říkala, že jsou teď vši přemnožené a velice odolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí