Nohy do X u 2leté holčičky

3813
5.8.06 08:19

Nohy do X

ahojky asi je to hlpupý dotaz, ale připadá mi že moje 2-letá holčina má nohy do X. Dalo by se s tím něco dělat, myslím nějaké cvičení atp.
Díky Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
5.8.06 08:23

Ahoky, ja mela a mam nohy stale do X. Ale opravdu hodne :oops:
Doktori me posilali v deseti letech na operaci, ale nastesti mamka byla proti. :) Musela jsem pak nosit zdravotni boty na klinku a taky sedet „na turka“, myslim, ze to dost pomohlo, ale u dvouleteho ditete nevim. Nejlepsi mas zeptat se sveho pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
5.8.06 08:36

jeee muj bracha mel jako dvou az trilete ditko takove iksaky, ze jsme se baly, ze nebude za chvili ani moct chodit, porad si sedal mezi paty, takze si je jeste vic krivil a turecky sed ho absolutne nezajimal a vyrostl v krasneho kluka s rovnyma nohama!
neboj, urcite se to srovna, jestli mas pochybnosti, objednej se k doktorovi, treba vam da nejaky specialni cviky! :)

marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
5.8.06 08:39

Ahoj Zlatko,
možná ti pomůže tenhle článek:
http://www.rodina.cz/clanek4655.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
5.8.06 09:25

nožky

holky díky moc, docela mě to uklidnilo, krásný víkend

Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
5.8.06 09:46

ahojky, u takhle malých dětí je to normální, u větších se to dá taky zlepšit ortopedickýma vložkama do bot. Jeden pár stojí něco přes stovku, ale když se objednáte k ortopedovi, tak vám je napíše a jsou dva páry na rok zdarma. Moje dcera měla nožičky vbočený dovnitř, špatnou příčnou klenbu a od toho nožky do x, ortoped jí to měřil, za rok jsme šly na kontrolu a měla to lepší, za dva už skoro dobrý. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.8.06 10:51

Ahoj Zlatko,

naše dvouletá dcera má také nohy do X. Ortoper nás poslal na rehabilitaci (i když sám říkal, že to zřejmě není potřeba) a předepsal vložky do bot. Primářka na rehabilitaci říkala, že se vše samo srovná a cvičení (vojtova metoda) by bylo pro malou zbytečně stresující, takže nic necvičíme :-). Dokoce říkala, že vložky v botech nemusí mít stále. Má nosit pevné kotníčkové boty všude, kde je rovný povrch, tedy i doma. Bosky ji máme pouštět na trávník a další spíše hrbolaté povrchy. A máme dceři dopřávat hodně pohybu :-)

Mája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+