Plný nos

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33315
13.6.06 12:59

Plný nos

Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějakou fintu, jak vyčistit, nebo odsát dítku nos. Čistím ho čtverečkem namočeným v olejíčku, aby neškrábal, odsávačku máme klasickou s dvěma hadičkama.
Problém je v tom, že si Marianek nechce nechat sáhnout na nos, vždycky u čištění strašně křičí a pere se.
Nechci mu takhle ubližovat, ale když má plný nos, tak nemůže moc dýchat u kojení a pořád se budí, čímž je pak nevyspaný a protivný.
Za každou radu děkuji.
Zapoměla jsem napsat, že kápnout do nosu si taky nechce nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
13.6.06 13:42

Nepíšeš o nás a o dnešní noci??? :lol: Taky přivítám rady…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.6.06 13:43

Nepíšeš o nás a o dnešní noci??? :lol: Taky přivítám rady…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
13.6.06 13:53

My jsme čistili vatou. Jak to popsat? To se v dlaních udělá takový dlouhý vatový motanec, jemně se šoupne do nosánku, hodně hluboko. Většinou si mimčo kýchne, tím se to víc uvolní a taky se tím vytáhne pořádná nudle (bléé) a není to nebezpečné.

Snad to někdo pochopí :wink:

aaliana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.6.06 14:09

Ahojky,

Viki taky čištění nosu nesnáší, řve, pere se. No hrůza. Ale bohužel nevím jak jinak pomoct. Nám ještě vždycky babička vařila na plotně hrnec s vodou, alpou a ještě něčím. Aby se uvolnila rýma, pak se ještě napařovali nohy, ale to u tak malého mimča nejde. A co Eukalyptový olej do aromalampičky? To by taky mohlo pomoct. Jinak klasicky postýlku nadzvednout a mokrou plínku ať se mu líp dýchá.

Tak ať máte brzo po rýmě. Ahoj Iva a VIki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
13.6.06 14:23

Ahojda,

myslím že pokud má dítko plný nos, nějaký čtvereček nebo kousek vaty to nezachrání. Jedině odsávačka, dítě pořádně znehybnit a řev neřev, prostě ho odsát. Jinak to nejde.

Používám hadičkovou odsávačku napojenou na vysavač na nejnižší výkon. Je to rychlé a spolehlivé. Pak rovnou zakápnout a propustit.

Katka

• Citovat
  • Upravit
1005
13.6.06 15:00

Stojím za Katkou - odsávat, odsávat, odsávat. Zánět vnitřního ucha za to nestojí. Prokapávat Vincentkou, kter¨á ani miminečku neublíží - to se rýmka naředí a míň zůstává na jednom místě, z čehož jsou pak právě záněty i průdušek atd..... a pak rychle odsát. Pak kapnu podle rýmky buď zase Vincentku nebo nějaké kapky.
Dělám to tak na radu Dr. od malinka a holky jsou tak zvyklé, že ta starší už teď tak půl roku chodí s kapkama v ruce a nastavuje nosík u vysavače (taky na radu Dr.). Rýma je pryč rychleji, než kdbych to tahala sama a pokud je velká, neutáhla bych to :roll: :lol: :D .
Moje nervy jsem si ze začátku uklidňovala tím, že je lepší 10 vteřin vzpurného pláče, než dva dny (nebo kolik, zatím jsme to nezažili :twisted: ) s bolavým ouškem. Nebo pak cpát léky :?
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.6.06 15:26

Dostat rýmu pryč je asi důležité, ale doktorka mě nedoporučila odsávat příliš často, protože se tou hadičkou, která se strká do nosu, podráždí sliznice, ta ještě víc oteče a je to ještě horší. Teď je k dostání nějaká nová odsávačka, která se dává jenom zvenku k dírce a taky je na vysavač, ale sama má regulaci, takže se může dát plný výkon a ona odsává jenom tak, aby to mimču neublížilo. Prý to není tak nepříjemné a mělo by to být velmi účinné. Naštěstí jsme to ještě nepotřebovali, musím hoooodně zaťukat!
Jo a ta odsávačka v lékárně stála asi 380 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
13.6.06 18:18

Díky moc za rady, zatnu zuby a budu dal odsavat. Je z toho bohuzel vzdycky tak vykolejeny, ze se uklidni jedine kojenim :( Snad to co nevidet prejde (asi to chytl ode mě).
Ta Vincentka zní moc zajímavě. :idea:
Přeji hodně zdraví všem ostatním usmrkaným nosánkům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
13.6.06 20:25

Já se připojím s čerstvou zkušeností, zrovna jsme měli rýmu - podruhé v životě, ale trvala pouze jeden :! den. Stříkala jsem Lucince do nosu sprej Euphorbium Compositum od firmy Heel, druhý den už rýma téměř nebyla a třetí den úplně bez rýmy.

Já těmto homeopatickým polykomponentům moc nevěřím, použila jsem ten sprej, protože se dá rychle a pohodlně vstříknout (i když dcera silně protestovala :lol: ) a podle lékárnice ho mohou užívat už i děti mladší než 1 rok.

Tož teď nevím, jestli to bylo tím Euphorbiem nebo by se Lucka uzdravila i bez něj, ale takhle bleskově vyléčenou rýmu jsem u sebe nikdy nezažila :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
25.4.07 08:17

rýma, čištění nosu

Ahojky, my máme kapičky od Karl Hadek - Baby nosní sprej. Je to olejíček s výtažky z hojivých bylinek. Dobré nakapat na smotek vaty, nebo na vatovou tyčinku a rychle vytřít než se stačí vzpamatovat a pak hojdat :D . Je to i jako prevence před lehkými infekcemi. Starším dětičkám pak lze přímo kapat do nosíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.5.07 10:06

My jsme měli rýmu jen párkrát, a většinou byla hnedle pryč, ale večer jsem odsávala a kapala kapky do čistého nosu.
No je to boj a malej řve jak tur. Ale nedá se nic dělat … Prostě ho položím, „zasednu“ znehybním, jednou rukoudržím za bradu a druhou co nejrychleji odsaju co se dá … resp. dokud se mi malej nevykroutí. Pak kápnu kapky, a než jde spinkat, tak mu hrudní kost mažu mastí s eukaliptem. Je to krásně mentolový a pomůže uvolňovat noc aby ho neměl ucpanej. Je to dětský krém za pár kaček. poradila mi ho kamarádka i na kašel, že se namaže mezi lopatkama a hrudní kost, a pak to pěkně i hřeje :-)).
Mmch, jinak odsávám klasickou hadičkovou odsávačkou připíchlou na vysavač - jednou jsem zkusila pusou a fakt mi to nedělá dobře.

• Citovat
  • Upravit
1180
19.5.07 14:10

Malá má teď taky rýmu - já však ještě horší :? - no a odsáváme a odsáváme, nemá silnou rýmu a v noci spí bez problémů celou noc bez probuzení, ale je lepší to dostat ven - přes den jak lítá, se jí nos plní trošku víc - zatím měla rýmu jen 3× - nikdy nijak silnou a poprvé až v 15ti měsících a používali jsme hadičkovou odsávačku upravenou pro vysavač. Bylo to fajn, ale ta hadička se jí dostávala někdy nechtě hluboko do nosánku (jak sebo cukala), tak jsme nakonec koupili odsávačku na vysavač a je to super a pohoda, malá ani neřve a občas jí to i připadá legrační, dokonce si i sama řekne, že chce uvolnit nosík a zkouší to sama, je to velmi šetrné i pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
19.5.07 21:42

Ahoj holky,
u nás byl taky s odsáváním vždycky boj a navíc moje švagrová žije v Německu a tam odsávání taky nedoporučují, takže mým hlavním cílem bylo naučit děti smrkat. Povedlo se to u obou v roce a půl a od té doby je klid. Takže moje rada je naučit děti smrkat. Jinak někdy používáme ten roztok mořské soli ve spreji a když je nouze největší tak kapky, ale ty taky nesnášejí. Smrkání zdar.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
11.10.12 06:21

Holky, nějaké noviny za těch 5 let, co je diskuze stará? :P Naše prtě si na nos nenechá sáhnout, řve a pere se s náma, no děs.. Nejhorší je, že ho má vevnitř hodně suchý, soplík se jí přilepí na kraj nosíku (pardon az popis) a jen tak utřít nejde, leda prostě strhnout. A to jí pak bolí, tomu i věřím. :(
Máte nějakou radu, jak na to? Třeba nějaké kapičky z lékárny, co by to uvolnily, rozpustily? I kdy si neumím představit, že by je snesla.. :? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí