Plané neštovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ibu
627
4.6.06 22:03

Plané neštovice

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat, jestli má některá mamina zkušenost s planýma neštovicema u miminka. Mám měsíční dceru a dostala jsem pásový opar, který může vést k nákaze miminka právě planýma neštovicema.

Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
483
5.6.06 08:13

Já mám zkušenost s planými neštovicemi. Ovšem určitě nesouvisely s pásovým oparem. Mému tehdy půlročnímu synovi vyskočily asi 3 pupínky. Divila jsem se co to může být. Jinak byl naprosto v pohodě, žádná teplota. Když se do rána osypal celý zavolali jsme doktorku, která diagnostikovala plané neštovice. David sice vypadal jako beruška, ale jinak se na něm nemoc vůbec negativně neprojevovala. Žádná teplota, dokonce ani mrzutý nebyl a vzhledem k tomu, že byl tak malý neškrábal se. Dodržovala jsem doporučenou 10ti denní karanténu, aby snad nenakazil jiné děti, ale na zahrádku jsem s ním klidně vyšla. Říká se, že čím menší dítě tyhle dětské nemoci prodělá, tím mají lehčí průběh. U nás to platilo.

Milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.6.06 19:34

Ja myslim, ze by to mimco chytit nemuselo. Jde o to, ze plane nestovice a pasovy opar zpusobuje stejna mrcha. Ale kdyz si na ten pasovy opar nesahas, nebo potom umejes ruce, nez sahas na miminko, tak bys to nemela prenest.
Ale zeptala bych se doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.11.13 11:02

Plané neštovice

Maminy dcera má veškolce neštovice už 14 dni co to mají vvěsené na nástěnce, a ve čtvrtek se ji oběvila jedna vyrážka na nožičce tak jsem sní šla doktorce a řekla mi že at počkám do neděle jestli se osype a nic jsem neoběvila tak nevím. Řekla když nic tak že muže jit do školky. Ale je pravda že infekčni doma na nakaženi je 3 dny tak si myslím že už by je měla. máto jak kdyby ji kousl komár žadny puchýřek.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+