Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim o radu mam mesicni holcicku a uz 3 tydny zapasime s vyrazkou na genitalii. Doktorka mi nejdrive dala hypermangan a mazat bepanthenem a pak potirat repikem+framykoin stridat bepanthenem. Hodne se to zlepsilo, ale nevylecilo se to uplne a ted se to zase vraci. Nemate nekdo stejny problem? Dekuji moc za radu
Nemám stejný problém, ani jsem ho neměla, ale napadlo mě: Zkus vyměnit značku plen. Ivča
To uz jsem udelala mela jsem Pampers ted mam Tesco pleny a nebo Bella i ubrousky jsem vymenila. A porad zadny uspech ![]()
Ahoj
urcite zkus jiny plenky a misto masticek zasypavej pudrem. My jsme s tim u malyho taky dlouho bojovali obycejnej detskej pudr byl jepsi nez sto maticek z lekarny:-)
Anni
A co treba zkusit na par dni latkovy plinky a vlhceny ubrousky nepouzivat vubec - abyste videli, jestli to neni od toho?
ahojky Vermar, já s malou (2 měsíce) bojuju pořád s něčím na kůži. Včera jsem se dočetla v betince, že když děti prodělají po porodu streptokoka a přeléčují jim ho antibiotikama, tak se jim cca na začátku 2. měsíce objeví různé vyrážky, pupínky apod po tělíčku a samo to vymizí. A že malá měla obličej jak struhadlo.
Malé se dělají pupínky pořád dokola a mizí a zase se objevují. Moje dětská mi řekla, že některé děti (co mají citlivější kůžičku) to mohou mít do 3tího měsíce a pak se to samo zlepší.
Já mám vyzkoušený bepanthen, je trochu dražší, ale zabírá a to je nejdůležitější. Taky infadolan a čistá vazelína není špatná. Dětská mi doporučila i jen utírat vlhčenýma ubrouskama a ničím nemazat - to občas udělám a je to OK, ale pokud se pokadí a zaprudí se, tak namazat slaboučkou vrstvičku a dobře rozetřít.
A taky se mi to objevuje u huggiesek, pampersky jsou v poho. Často přebaluji, aby nebyla dlouho v tom co stvoří do plínky!
Držím pěstí
teď jsem si uvědomila, že některé vlhčené ubrousky mi to taky asi zhoršovaly (možná to je jen můj pocit). Naposledy jsem vyzkoušela od nivey a babylove a to mi přijde v pohodě…
Latkove plenky jsem zkousela a kdyz se me mala behem chvilky proprdela
uplne skrs tak jsem to vzdala po dvou dnech
musim rict, ze obdivuju nase mamky jak to s latkovyma plenama
delali
ten pudr zkusim
Jeste jsem si vzpomnela ze ten pudr nesmi byt s azulenem. Ten pry alergizuje. Ale je jich vic tak se zeptej v lekarne. Adamek se nam osypal treba ze vsech plinek krome Fixiesek. a ubrousky snesl jen Johnsons.
A to nebyl zadny alergik. Chce to pevne nervy a zkouset a zkouset.
A.
Taky bych to určitě hodně luftovala. Nechávala jsem malou večer před koupáním tak půl hodiny rozbalenou, aby si tu prdelku chudinka vyvětrala.
Ivča
Ahoj,
nám to udělaly Huggisy.Nešlo se toho zbavit.
Nakonec po poradě s dr.jsme frndu omývali jen vodou a dětským mýdlem a mazali Bepanthenem.Jak taky raděj holky,hodně větrat.Teď máme Pampersky a všechno je v pořádku.
Ahoj maminky, byla jsem u doktorky s malou a mudr řekla letní viróza, mě se to ale nějak nezdá. Napíšu vám průběh, třeba jste s tím bojovali taky.
Pozoruju cca týden změnu chování, malá byla unavenější a víc se vztekala (tomu jsem se nějak nevěnovala 15m batole), po pár dnech sem objevila na zadečku pupínky (vypadalo to jako opar), ale tak potničky. Druhý nebo třetí den Eliška nechtěla svoje mlíčko k večeři, v noci se vzbudila s brekotem až začala škytat, usla asi po 20ti minutách. Druhý den si dala ještě snídani a pak už nejedela celej den, jen čaj(takhle už přežíváme skoro 4 dny). Teplota nejvyšší 38,9, evidentně jí bolí v krku. Ta „vyrážka“ se postupně objevuje na bříšku a do večera jí má až ke krku (ale jen půlcentimentrové červené skvrnky, které nejsou na omak ani cítit). Horší je to v zadečku, kde jsou vyloženě puchýřky s bílou čepičkou, vypadá to, že nebolí ani nesvědí. Mažu pravidelně co mi předepsala doktorka, ale její verdikt plenková dermatitida?? ![]()
Ahoj, holky tady radí moc dobře. Má mám vyzkoušeno Bepanthen, Panthenol a klasickou červenou Indulonu. Plenky jsem taky Huggies zavrhla, měli jsme jenom Pampers a po roce jsem to střídala u mladší s Babylove z DM-ka. A teď v létě ji nech hodně větrat, sežeň nějaké nepromokované podložky, dej na to deku a nech ji hezky rozbalenou, ať ta kuže muže dýchat. ![]()
Jo a vlhčené utěrky, každému dítěti sedne něco jiné. Zkus třeba doma používat jenom hadrík s vodou, nebo si pořiď micerální vodu, možná jsou i ubrousky s micerální vodou. Já to kdysi koupila v lékárně a používala první tři měsíce. Držím palečky.
Příspěvek upraven 26.06.14 v 10:04
Čauky. Mám měsíční holčičku. Je plně kojení ale teď se mi osypala. Je to vyrazka z toho že jsem něco špatného snědla nebo co to je?
Může to být z toho, že jim dost cherry rajčata ze zahrady? Diky
Zkuste vysadit rajčata, může i nemusí to tím být. Koupejte v černém čaji.