Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám prosbu,
mojí holčičce jsem denska ráno při přebalování zjistila, že má úplně červené bříško. Je to takový červený, vypadá to jako drobounké pupínky slité v jeden flek.Na pohmat dost hrubé.Kdyby to měla jenom pod
plenkama, tak bych řekla, že je to opruzenina, ale má to i na prsíčkách. Na nožičkách a na obličeji má strašně suchou kůži, ale to má už od malička.
Včera večer jsem jí po koupání namazala bříško Pupíkem a pak ještě mlékem pro dobré spaní od Johnsona. Tak jestli to nemá od toho ![]()
Taky měla mrkvovou šťávičku ( co do ní nalila babička
) ale už po několikáté a nikdy takovou reakci neměla. Nemáte s tím někdo zkušenost a hlavně co na to pomáhá ?? Nevypadá, že by jí to nějak bolelo, svědilo nebo tak, ale vypadá to strašně. Teplotu taky nemá.
Tak neví. Poradíte ????
DÍKY.
Ahoj,
nevím sice, jestli se jedná o stejné osypání jako jsme měli my, ale přesto píšu. Náš Mates měl jednoho dne pod kolenama červený fleky s hodně drsnou krupičkou, na pohmat i zrakem fakt hodně hrubou, do několika dnů se mu to rozlezlo i na stehna a zadeček, ale tam už ne v takové míře. Pak jsme měli (asi po 10 dnech) 6. nemoc, to se osypal celej no a pak se mu to najednou všechno stratilo. Nezjistila jsem po čem to měl nebo proč. Taky ho to nesvědilo. Takže bych počkala, pokud nemáte jiné obtíže.
Lasička a Matýsek 17 m.
Jestli to má pouze v místech, kde si jí mazala, měla bych to na ten PUPÍK. Může to být i tou šťávou, přece jen je na to ještě dost malá. 6. nemoc má vyrážku až po několikadenní horečce, tak ta to nejspíš nebyla a myslím, že ta vyrážka je všude a aková drobná, rozhodně není hrubá. Může to být ale i reakce na prášek, oblečení+ zpocení, těžko říct.
Sendy
MÁ TO JENOM NA TOM MÍSTĚ, KDE JSEM SMÍCHALA TOHO PUPÍKA S TÍM JOHNSONEM. TŘEBA JE TO REAKCE NA NĚCO CO JE V TOM OBSAŽENO A NESMÍ SE TO MÍCHAT. NEVÍM. TEĎ JSEM JÍ TO NAMAZALA A VYPADÁ TO, ŽE JE TROŠKU SVĚTLEJŠÍ. TEPLOTU MÁ 36,5, TAKŽE TAKY NIC.
UVIDÍME. KDYŽ TO BUDE TAKOVÉ I ZÍTRA, SKOČÍM K DOKTORCE.
DÍKY MOC ![]()
Taky bych to tipla na kombinaci těch dvou krémů. Nechala bych to být, pokud by se ti zdálo, že je to hodně suché tak nějaký jemný vyzkoušený krém co mažeš na celé tělíčko. K Dr. bych asi letěla pokud by to vůbec nemizelo nebo se to rozlézalo.