ATB ano či ne???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1242
6.6.06 14:34

ATB ano či ne???

Ahoj,

opět jedna srabácká mamina, co jde pro radu.

Jedná se o naší malou. Před třemy týdny měla rýmu - průhlednou bez jakýchkoliv jiných komplikací. Do 14 dnů bylo po… Pár dní klid a teď v neděli začala nudlit žluto-zeleně. Do toho teplota, horečka…
V pondělí nám udělali výtěr a verdikt zní - hemofil - píšu jak říkám :wink:

A zde je kámen úrazu. Pokud bude zítra bez teplot, tak ATB nedáme. Pokud ano, tak na:,–(íme… Mám dilema, zda jí je nedat i bez teploty. Nechci jí ládovat antibiotiky, ale taky mám za sebou zkušenost, kdy se na ATB čekalo, vše vypadalo dobře a nakonec jsme skončili v nemocnici na štědrý den… Viz debata o pneumokokovi…)

Doktorce důvěřuji, ale jsem srabák a těžko se mi - jako ostatně každé z nás - kouká na nemocnou berušku…

Já sama jsem si dnes byla u doktora, protože je mi také zle a mám ATB…

Jak byste to řešily vy? Já mám strach, že nedáme a stejně je za pár dnů, týdnů dostaneme…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6927
6.6.06 14:38

Bez teploty bych nedavala, cim min si zvykne na ATB tim lepe. Na:,–(it je muzes vzdycky, kdyz se objevi teplota. Jakmile je na:,–(is musis je dobrat cele, jinak to nema smysl. Proto ja bych nenasazovala kdyby nebyla teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.6.06 14:39

Díky, já právě nevím, jak moc „zákeřný“ hemofil je… A pokud ho jednou má, tak aby opravdu „zmizel“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.6.06 14:40

Mirko,

pokud ji nasli hemofila a doktorka dala ATB, tak bych to radeji nezanedbala a dala je i bez TT
Pokud se to nelecia zustava v tele, muze si vytvorit jine podkmeny a pak to bude jeste horsi

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.6.06 14:45

Katko, zatím je nedala. Čeká se, zda bude mít zítra Karolka ještě teplotu. Pak si pro ně mám dojít. Já si právě říkám, jestli nezvolit menší zlo a dát jí je i když už zítra teplota nebude… Snad je to srozumitelné :)

Ale je jí rok a měla by druhá ATB…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.6.06 14:47

Jestli je to tak, ver sve doktorce........

I kdyz ja takhle v mladi resila nachlazeni a boleni v krku s teplotama a vypestovala jsem si krasne stafylokoky a stretokoky.........nakonec mi museli vyndat krcni mandle

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
6.6.06 14:50

Mirko, nám dr. píše na žlutou rýmu „jen“ ATB kapičky do nosu - pamycoin. Syn má totiž z každého náznaku rýmy zánět stř.ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.6.06 16:48

Katko, teď nevím, zda ty by si tedy ATB dala či ne? :( Jestli si si tu havěť vypěstovala braním nebo nebraním ATB 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
6.6.06 16:51

Ahoj Mirko,

Filip je taky po výtěru a má tam hotový zvěřinec. Haemophila, streptokoka a ještě něco dalšího, vyfasovali jsme atb přestože jsme bez teplot. Ani jsem nemrkla, okamžitě jsme je na:,–(ili. Rýmy a kašle (nepřetržitě) nás provázejí už od září :( a tak už toho chci Fíka pro jednou zbavit.

Já bych to asi nepodceňovala a na:,–(ila atb i když bude malá bez teplot - samo po poradě s Dr.

Katka

• Citovat
  • Upravit
1242
6.6.06 16:56

KatkoN, díky za reakci. Já myslím i sobecky na sebe, protože mi to fakt nedělá dobře ji sledovat, jak se trápí.. Navíc máme za sebou dost špatnou zušenost, kdy po pozitivním výtěru na pneumokoka se na:,–(ila ATB déle, než mohla být a malá skončila v nemocnici - i když tenkrát byla totál zahleněná…
Teď ji kašel zatím netrápí, ale nechci, aby se to rozjelo.

Asi jí je nechám napsat a poprosím dr. o něco „šetrnějšího“…

Navíc, sousedka mi říkala, že oni měli taky hemofila, zdálo se že je pryč a za 2 týdny stejně měli ATB a byl to mnohem horší průběh…

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+