Jak na moučnivku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
12.7.06 18:06

Jak na moucnivku?

Dneska na pulrocni prohlidce konstatovala dr. ze nase plne kojene ditko ma moucnivku, ale uz mi nerekla co s tim. Hned zacala o prikrmovani. Vim, ze se pouziva Genciana ale pri tom vsem, kam mala vleze, bych mohla cely byt zahodit protoze to nejde vyprat.
Prosim, prosi o radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1455
12.7.06 18:12

Ahoj, nám dali v lékárně něco jako genciánu, ale bylo to čiré, tzn. žádné fleky. Potírala jsem bradavky a vytírala synovi pusu cca týden a bylo to pryč. Důležité jsou ty bradavky, aby nedocházelo ke zpětnému přenosu.
Ať jste brzy v pořádku. ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.7.06 18:14

A jak se to jmenovalo? A jak jste to resili treba s hrackama co dava do pusinky?

Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
12.7.06 19:25

Ahoj,
mrkni na tento clanek. Treba tam najdes radu.
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
12.7.06 19:30

Musela jsem všechny omyvatelné věci, které dávala Klárka do pusiny, umýt v roztoku sava. Myla jsem asi půl dne :roll: , včetně stolu, židliček, prostě všeho, na co sahala a pak dávala ručičky do pusiny. Už se nám to nevrátilo. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.7.06 19:44

No nazdar!!! :roll: clanek jsem ani nedocetla…jima me hruza. Zitra se vrhnu na drhnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
12.7.06 19:54

Ahojik, no gencianku nedoporucuji moc, pry je karcinogeni nebo co jsem to nekde slysela…des a hruza :) Jinak tenhle problem mela ma svagrova a potirala si tim i bradavky. Nemohli se toho zbavit snad pul roku, stale meli jen nu hnusnou fialovou vodicku - mame doktorku obcas bez fantazie, i kdyz je jinak skvela :D . Tak preji hodne stesti a at se toho brzy zbavite :! :! :!
""http://b1.lilypie.com/9QvVp2/.png:http://b1.lilypie.com/9QvVp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/iY1Dp2/.png:http://bd.lilypie.com/iY1Dp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.7.06 20:07

My sme dostali na to Candibene 1% tym sme mali vytierat pusinu.
Bradavky som si tym nenatierala, hracky som neumyvala a po 2 vytreniach ust bolo po mucnivke :wink: .
Ked som dr. povedala, ze mi v lekarni ponukali gencianovu viloet, tak sa zhozila, ze to sa uz vobec nedoporucuje pouzivat.
Problem je, ze to Candibene je len na recept. Treba si to vypytat od dr. je to priesvitna vodicka v spreji, sice je apriori urcena az pre starsie deti, ale dr. mi vysvetlila, ze preto, lebo male dieta pri vstrekovani to moze vdychnut, preto mi odporucila, aby som si to nastriekala na svoj prst, alebo kusok buniciny a tym mu to povytierala.
Uz sme mucnivku nemali.
Obvykle zvykne zmiznut aj ked sa zacnu podavat jogurty, ale na tie mate este cas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
12.7.06 20:12

Ta bezbarvá vodička byla něco na afty, ale název fakt nevím, bylo to volně prodejné - dr. mi řekla genciánku, tak jsem jí odpověděla, že jsem slyšela, že existuje něco co nebarví, tak mi doporučila lékárnu. Stálo to pár kaček. Na chuť to bylo sladký. Hračky jsem nemyla.
 ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
12.7.06 20:24

ahojky

tak Michal měl moučnivku taky, a jak jinak než genciána… prý se to do dvou dnů spraví a má se mazat ještě tejden… a tak to taky bylo… na hračky jsem se vybodla… mám kousací dítě a ožužlává naprosto všechno… nábytek, hračky, zem, schody, prostě všechno - zahryzne se do zdi..... to by me fakt omylo… dala jsem tomu dva dny a kdyby se to neztratilo, tak bych asi desinfikovala…

jo jinak léčte co nejdřív, protože nám na to přišli třeba až z pupínků na pytlíkovi, kterých jsme se nemohli zbavit… vlastně mu to šlo celým trávicím traktem a plesnivěl mi i zezdola:o)

tak hodně štěstí… jo a vyprat to jde… ne napoprvý ale fialovýho nemám nic… a když to natřeš před spaním, tak je fialový jen prostěradlo a po spánku už ten sajratjt nějak vůbec nefialověl… aspon když se M. do něčeho (třeba svělýho gauče) zakousl, nic na něm nebylo:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
12.7.06 22:16

Ahoj,

nam dr taky doporucila gencianu, je fakt, ze po ni to zmizlo rychle, ale zas se to rychle vratilo, takze jsem to po par dnech vzdala. Kamaradka doporucila homeopatika - s tema se to aspon drzelo furt stejne, nesirilo se to dal, casem jsem je taky vy:,–(ila a dneska jsem se divala do pusinky a moucnivka uz skoro neni. Ona asi proste casem zmizne, kdyz ditko ziska vetsi imunitu.

Pavlina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.7.06 22:47

Ahoj,
já bych genciánu také nedávala,neb se uvádí,že má prokazatelný karcinogenní účinek na sliznice :! :! . Dost mě překvapuje,co pediatrů ji ještě doporučuje (mmch.- moje dr taky :x )
Myslím,že to bezbarvé sladké by mohl být boraxglycerin,namíchají ho v lékárně,stojí pár kaček a je to účinné,třeba i na afty. My jsemteda moučnivku neměli,ale hodně jsme to používali v nemocnici kde pracuji a s úspěchem.
Tak ať máte brzy po problému.
 Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
13.7.06 17:32

Holky, dik moc. Boraxglicerin uz mame, hracky vysavovane taky, takze ted uz jen aby to zmizlo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
20.12.12 16:11

Ahojte. Mate nekdo zkusenost s Propolisovymi kapkami? Dnes jsem to koupila na moucnivku, tak jsem zvedava jestli pomuze. Mame ji sice jen lehce na jazycku, ale chtela jsem neco prirodnejsiho. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí