Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím nemáte některá zkušenosti s řemínky na kyčle? Doktor mi řekl, abych je malé nechávala 24 hodin denně s výjimkou na koupání, před koupáním jí je prý na půl hodiny můžu sundat. Doteď jsem ty řemínky dávala jen na košilku a malá byla jen v plínce, takže to nebyl vůbec žádný problém s přebalováním. Ale teď už se ochladilo a malou chci trošku oblíkat, takže jí musím dát dupačky. Jenže když na ně dám ty řemínky, tak při každém přebalení jí ty řemínky musím sundat a pak musím sundat i dupačky a až pak se teprve dostanu k plínce. Malou musím přebalovat hodně často. Neporadíte některá nějaký fígl? Zdá se mi to trochu nemotorné. Moc děkuji za přízpěvky.
Myslím, že jinak než ze sundáním řemínků malou nepřebalíš. Moje holčíčka měla jen Feimanovu peřinku do třech měsíců, ale taky jsme vždy celou vyslíkly přebalili…jedině mě napadá některé dupačky mají druky mezi nožkama, to pak se dá přebalit mímo snad i s řemínkama, zkus to, ale nestrachovala bych se, že ta chvilka potřebná k přebalení bez řemínků nějak zhorší stav kyčlí. Nebo mášli velké obavy zavolej si svému ortopedovi. Klidné prospívání s řemínky přeje oboum Nane2
Ahoj,
i my jsme mely decku od 3 tydnu do 10 mesicu, a take jsme porad sundavaly a nandavaly. Nejvic mi vadilo prave v lete, ze kamaradky vzdy jen shrnuly bodycko a nakoukly do pleny a ja kvuli tomu musela sundavat decku. Mala ji, ale snasela lepe nez ja. Tak neboj, chce to vydrzet a jak se vam to bude lepsit, tak budete mit volnejsi rezim. Ze zacatku ji mela mit 23 hodin denne, asi po pul roce ji to zmenily na vetsinu dne a ke konci uz jen na noc
. Tak vydrzte a at se vam nozicky lepsi, ja si porad rikam, ze pokud je tohle jediny problem, tak by to bylo super
.
Pa
Kup jí dupačky větší aspon o číslo. Já jsem dávala řemínky na body a pak na to bud tepláčky a ponožky, nebo větší dupačky.
ahoj, Narcisku,
my máme třmeny od 3,5 m
.
teď, co se ochladilo, se mi nejvíc osvědčilo body s dlouhým rukávem, přes to řemeny a přes ně nějaká větší elastická kaťata. třeba 3/4 tepláčky pro větší mimčo nebo jsem koupila větší kaťata a založila je. hlavně, aby byla elastická. jestli chceš, pošlu foto. je to nejrychlejší na přebalování. sundám kaťata, přebalím, nandám kaťata. ![]()
držím palce. chce to pevné nervy. my je máme už 3 měsíce, stále slibují, že nám je vezmou a zatím nic
. už jsem na nervy. malá začala lézt, sedá si a strašně se u toho vzteká
.
hezký den
ahojky,já dávám malý třmínky už víc jak půl roků,musí je mít taky pořád jen na koupačku je můžem sundat,a při přebalování vůbec není potřeba je sundávat.Dá se jen bodíčko a na to třmínky,není potřeba je sundávat a na bodíčko se obleče už jakékoliv oblečení,jen je dobré dát ponožky,pak to tak neskluzuje s patičky ![]()
Ahoj maminy.
Potřebuji poradit. Malá má řemínky na kyčle teď od 4m, ale neustále jí to sjíždí s patičky (teda přišla na to, jak si je sešoupnout) a míjí se jejich účinek. Ortoped se na mě díval jak na idiota, že je to perfektní systém a já že jí to mám pořád spravovat (takže co 10 vteřin) Má už trošku sedřené patičky a já nevím, co se dá dělat. Neprodávají se někde takové, které nesjíždí s nožičky?
Moc díky.
Ahoj, myslim ze reminky jsou jen jeden typ. Resila jsem stejny problem, malej tak dlouho smrdlal nozickama az mu trminek sjel z paty, resila jsem pevnejsim utazenim (ale aby nebyl otlak), pripadne jsem pres trminky jeste natahla ponozku. Jinak porad znovu nasazovat ![]()
No malá na to, jak si je sešmrdnout přišla velice rychle a připadám si jako naprostý idiot, že jí to opravuju každých 10 vteřin a dokonce to dělá i ze spaní. Když to utáhnu, tak má na těch svých boubelatých nožkách takové až spálené otlaky, tak nevím. Koukala jsem ještě na internet, našla jsem fotku řemínků, které se daly obmotat okoly nožky dole i nahoře na nártu. Ale jsem v pasti z toho, kde to pořídit ![]()
Měli jsme přesně to samé, taky to pořád sjíždělo z paty a milionkrát za den jsem to dávala zpátky. Nakonec jsem si nechala posunout dole na patách takový ten patent o 1 cm dál a bylo po problému. Poradil mi to přímo ortoped, prý se dřív ty řemínky vyráběly kvalitnější a nepadalo to. Spraví to např. v nějaké opravně obuvi, tašek…nevím, jestli třeba i nějaká švadlena. Ale fakt to stálo za to, protože to potom vůbec nepadalo ![]()