Moučnivka u 7týdenního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3787
15.9.06 19:07

MOUČNIVKA

Maminky,
prosím o radu… co vám zabralo na stále se vracející moučnivku u miminka? Nechci stále malou mořit genciánkou… je jí 7 týdnů. Někde jsem četla, že by mohla zabrat tinktura z drcených jader grapefruitu, ale v ní je 40% alkoholu, takže dávat to takhle malému miminku do pusinky, se mi moc nechce.

Děkuji všem za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
15.9.06 19:57

Saryku, asi fakt nejlepší bude ta „fialka“, jak dlouho už vás to trápí? Tu tinkturu s alkoholem fakt neeee :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.9.06 21:22

moučnivka

Ahoj, řešila jsem to tu před rokem v SOS maminek. To, co pomohlo mě, když nepomáhala genciánka, bylo vytírat malému 3× denně pusinku citronovou šťávou a několikrát denně také bradavky, na ty nezapomeň. Kvasinky nemají rády kyselé, proto to na ně zabírá. Malému bylo v té době 6 m a vše bylo OK, do této rady jsme se jí nemohli zbavit asi 6 týdnů. Zdravím Miza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
15.9.06 21:54

sary ja koupila v lekarne tycinky Pagavit. V baleni jsou 3 kusy a je to vatova tycinka napustena jakymsi citronovym cimsi. Das to mimiskovi vycucat (klido parkrat denne) a za chvilku je klid. Nam moc pomohlo. 1 balicek stoji kolem 15Kc

mandragora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
15.9.06 21:59

Ahoj,jsem rada,za nekdo otevrel tuto diskuzi.Mala ma take pocinajici moucnivku a nechtelo se mi ji trapit gencianou.Zkousela jsem Chicco ubrousky,ale moc nam nepomohly.Takze v pondeli udelam nalet do lekarny a vyzkousime ty tycinky.Diky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
16.9.06 09:58

Ahoj,
na moučnivku zabírají i dubové kapky. Jsou bez alkoholu, čistě přírodní a čiré :wink: Vytírá se jimi pusena jako u genciánky.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.14 10:25

Dobré dopoledne, naše děťátko má moučnivku a vypadá to, že homeopatika nám příliš nezaberou, zatím dáváme druhý den. Měla bych velký zájem o gel Infectosoor, Daktar gel anebo Daktarin gel. Vše se kupuje v Německu či v Rakousku. Nemá někdo doma v zásobě? Cena nerozhoduje a manžel by si pro to osobně zajel kamkoliv. Děkuji moc za odpovědi, Fuknová #soor #moučnivka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.14 11:39

Zdravím, mám podobný dotaz - u mrněte se mi asi objevila moučnivka, plánuju koupit pagavit, ale co pro sebe? Nepocťuju žádné příznaky, ale někde to chytit musel a protože kojím, tak asi ode mně.. takže čim mazat bradavky? Fialku nechci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.14 11:40

Jo a ještě jedna věc - co s hračkami, které okusuje? třeba to nějak dezinfikovat či co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
16.12.14 11:55

@martina.se Pokud máš možnost sehnat z Německa Infectosoor Mundgel - je výborný. Dá se použít i na bradavky nebo na ně stačí i Canesten - ten před kojením umýt. Hračky by myslím mělo stačit umýt mýdlem a teplou vodou, pokud to lze.

• Citovat
  • Upravit
8112
16.12.14 11:56

@martina.se : on ty bakterie ma normálně v pusince, jen se mu ted premnozili. Nám doktorka predepsala nějakou vodícku, dělali ji v lékárně a já si tím i potírala bradavky. Hračky se prý maji vyčistit, ale já vyvarila jen dudliky a musím zatím zatukat, ze se to nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
16.12.14 12:12

@martina.se hračky jsem nijak nedesinfikovala, jen jsem pořádně vyvařila dudlíky, s bradavkama jsem taky nic nedělala, nekdo doporučuje je mazat Canestenem. Pagavit nam super zabral a už se mu to nikdy nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
16.12.14 12:44

@martina.se Neocid gel a do pár dní je pryč. Mám to vyzkoušené a stojí kolem 60,–Kč v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
16.12.14 12:49

Taky doporučuju neocid gel - je ale pěkne hnusnej. Dudlíky vyvařit a hračky opláchnout. Žádný sladký ani kyselý jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.14 13:34

Holky, díky moc za rady :palec: já se s tim setkala poprvé, tak si říkám, kde k tomu přišel.. no jo, to jsou ty jeho pařáty pořád v papule :mrgreen: :lol: fakt díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí