Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
prosím o radu… co vám zabralo na stále se vracející moučnivku u miminka? Nechci stále malou mořit genciánkou… je jí 7 týdnů. Někde jsem četla, že by mohla zabrat tinktura z drcených jader grapefruitu, ale v ní je 40% alkoholu, takže dávat to takhle malému miminku do pusinky, se mi moc nechce.
Děkuji všem za rady ![]()
Saryku, asi fakt nejlepší bude ta „fialka“, jak dlouho už vás to trápí? Tu tinkturu s alkoholem fakt neeee ![]()
Ahoj, řešila jsem to tu před rokem v SOS maminek. To, co pomohlo mě, když nepomáhala genciánka, bylo vytírat malému 3× denně pusinku citronovou šťávou a několikrát denně také bradavky, na ty nezapomeň. Kvasinky nemají rády kyselé, proto to na ně zabírá. Malému bylo v té době 6 m a vše bylo OK, do této rady jsme se jí nemohli zbavit asi 6 týdnů. Zdravím Miza
sary ja koupila v lekarne tycinky Pagavit. V baleni jsou 3 kusy a je to vatova tycinka napustena jakymsi citronovym cimsi. Das to mimiskovi vycucat (klido parkrat denne) a za chvilku je klid. Nam moc pomohlo. 1 balicek stoji kolem 15Kc
mandragora
Ahoj,jsem rada,za nekdo otevrel tuto diskuzi.Mala ma take pocinajici moucnivku a nechtelo se mi ji trapit gencianou.Zkousela jsem Chicco ubrousky,ale moc nam nepomohly.Takze v pondeli udelam nalet do lekarny a vyzkousime ty tycinky.Diky moc…
Ahoj,
na moučnivku zabírají i dubové kapky. Jsou bez alkoholu, čistě přírodní a čiré
Vytírá se jimi pusena jako u genciánky.
Andrea
Dobré dopoledne, naše děťátko má moučnivku a vypadá to, že homeopatika nám příliš nezaberou, zatím dáváme druhý den. Měla bych velký zájem o gel Infectosoor, Daktar gel anebo Daktarin gel. Vše se kupuje v Německu či v Rakousku. Nemá někdo doma v zásobě? Cena nerozhoduje a manžel by si pro to osobně zajel kamkoliv. Děkuji moc za odpovědi, Fuknová #soor #moučnivka
Zdravím, mám podobný dotaz - u mrněte se mi asi objevila moučnivka, plánuju koupit pagavit, ale co pro sebe? Nepocťuju žádné příznaky, ale někde to chytit musel a protože kojím, tak asi ode mně.. takže čim mazat bradavky? Fialku nechci ![]()
Jo a ještě jedna věc - co s hračkami, které okusuje? třeba to nějak dezinfikovat či co?
@martina.se Pokud máš možnost sehnat z Německa Infectosoor Mundgel - je výborný. Dá se použít i na bradavky nebo na ně stačí i Canesten - ten před kojením umýt. Hračky by myslím mělo stačit umýt mýdlem a teplou vodou, pokud to lze.
@martina.se : on ty bakterie ma normálně v pusince, jen se mu ted premnozili. Nám doktorka predepsala nějakou vodícku, dělali ji v lékárně a já si tím i potírala bradavky. Hračky se prý maji vyčistit, ale já vyvarila jen dudliky a musím zatím zatukat, ze se to nevrátilo.
@martina.se hračky jsem nijak nedesinfikovala, jen jsem pořádně vyvařila dudlíky, s bradavkama jsem taky nic nedělala, nekdo doporučuje je mazat Canestenem. Pagavit nam super zabral a už se mu to nikdy nevrátilo.
@martina.se Neocid gel a do pár dní je pryč. Mám to vyzkoušené a stojí kolem 60,–Kč v lékárně.
Taky doporučuju neocid gel - je ale pěkne hnusnej. Dudlíky vyvařit a hračky opláchnout. Žádný sladký ani kyselý jídla.
Holky, díky moc za rady
já se s tim setkala poprvé, tak si říkám, kde k tomu přišel.. no jo, to jsou ty jeho pařáty pořád v papule
fakt díky ![]()