Syn má angínu. Můžeme ven?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
488
20.3.11 09:26

Angína

Ahoj holky.Mám takový blbý dotaz.Malej 2roky dostal minulou sobotu horečku,ńemohly jsme se ji vůbec zbavit,léky zabírali,ale pak stejně vylezla,v úterý jsme šli ráno hned k lékaři a zjistikla,že máme angínu jak višitou.Nasadila hned píchanej penicilin,měl je 4krát,ve středu už ůplně bez teplota v pátek uplně fit,dala ná sirup ospen a ve čtvrtek na kontrolu a močí a píchne pendepon.Malej je opravdu fit,ani bych neřekla,že má angínu.A můj dotaz je,jestli můžem ven?Jsme už 10dní zavřený,a já nevím či jít nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
20.3.11 09:33

Ahoj. Pokud nemá ani zvýšenou teplotu a žádné větší obtíže, tak bych šla, ale musel by být v kočárku. U angíny je dost důležitá rekonvalescence, takže běhat bych ho nenechala. Určitě ne dřív, než by mi to schválila doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
20.3.11 09:48

Naposled měl teploty ve středu,od té doby bez teplot,prostě jak říkám,žádné teploty,rýma kašel vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
20.3.11 10:27

Naše paní doktorka říká, že ven na KLIDNOU procházku můžeme i s ATB - za předpokladu, že jsme nejméně tři dny úplně bez teplot. Takže na Tvém místě bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
20.3.11 10:31

Ahoj, my jsme byli u dr. v patek. Zjistila, ze Marecek ma anginu. Rekla nam, ze Ospen zabere do 48hodin a to mame byt doma. Pak kdyz bude hezky, muzeme na chvilku ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
20.3.11 10:35
dusicka.. píše:
Rekla nam, ze Ospen zabere do 48hodin a to mame byt doma. Pak kdyz bude hezky, muzeme na chvilku ven.

To říká naše doktorka taky - ale jen u malých miminek, protože těm je v zásadě jedno, jestli leží v postýlce nebo v kočárku. Zakladatelka má starší dítě, které už asi v kočárku moc klidně neposedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
20.3.11 10:51

To je pravda,že moc neposedí,nebo ještě radši dnes počkáme a zítra ji zavolám a zeptám se co a jak.Je to už hrozný sedět doma .Zrovna dnes je tak krásně,už by to mohlo zůstat,už se těším na jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
20.3.11 12:00

Co se týče pobytu venku, nešla bych. Dítě je oslabené, aby někdo nechytlo ještě něco dalšího. Vím, co je to být zavřená půlrok doma s nemocným dítětem, jen cesty k lékaři. Ale je lepší to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.3.14 10:55

Ahoj holky, jaká je pravděpodobnost, že syn mohl chytit angínu? Včera jsme byli u tchýně a ta mi dnes volala, že má angínu :-((( jak rychle by se to případně mohlo projevit?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
18.3.14 11:29

@Teruna000 tak do 3 dní, ale taky jí chytit nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
18.3.14 11:40

@mazlove Ahoj, přijde mi, že popisuješ můj minulej týden. Malej vysoký horečky, po čípku sražený a pak zase hned vysoký. Takže pohotovost - nasazení penicilinu píchanýho, pak sirup Ospen a po první dávce (4tý den) horečky ustoupily. Volala jsem mudře, jestli můžeme aspoň ven, když nemá malej horečky a ona, že jo, když nemá, ale ať malej nelítá a není uřícenej, jinak v poho. Akorát jsme museli ten ospen dobrat nu…včera kontrola a vše ok. Tak držim palce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
18.3.14 11:58
@Teruna000 píše:
Ahoj holky, jaká je pravděpodobnost, že syn mohl chytit angínu? Včera jsme byli u tchýně a ta mi dnes volala, že má angínu :-((( jak rychle by se to případně mohlo projevit?? Díky

Obvykle se říká, že inkubační doba je 3-5 dnů… takže nejpozději do týdne.

Nicméně u dětí do roka je pravděpodobnost anginy velmi malá - pokud už ji chytnou, tak většinou od staršího sourozence (takové ty „agresivní dětské bacily“), ne od dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
18.3.14 12:01

@BohunkaP děkuju, uklidnila jsi mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
27.7.17 13:45

Ahoj, mám angínu. Od pondělka mě bolelo v krku. Včera jsem šla k lékaři- angína. Dostala jsem penicilin. Ale nechci jít marodit. Domluvila jsem si na dnešek volno. Nejspíš i na zítřek. Včera mi bylo mizerně - bolest krku, celého těla, zimnice, potila jsem se. Dneska je mi lip, jen bolí v krku ( míň než včera) a špatně se mi polyká.
Kdy myslíte, že budu schopná jít do práce? Jakou máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
27.7.17 13:49

Antibiotika zabírají po 3 dnech, takže v pondělí by si klidně jít mohla, ale pri braní atb by si měla mít klid a ležet, do doby než je doberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí