Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.Mám takový blbý dotaz.Malej 2roky dostal minulou sobotu horečku,ńemohly jsme se ji vůbec zbavit,léky zabírali,ale pak stejně vylezla,v úterý jsme šli ráno hned k lékaři a zjistikla,že máme angínu jak višitou.Nasadila hned píchanej penicilin,měl je 4krát,ve středu už ůplně bez teplota v pátek uplně fit,dala ná sirup ospen a ve čtvrtek na kontrolu a močí a píchne pendepon.Malej je opravdu fit,ani bych neřekla,že má angínu.A můj dotaz je,jestli můžem ven?Jsme už 10dní zavřený,a já nevím či jít nebo ne.
Ahoj. Pokud nemá ani zvýšenou teplotu a žádné větší obtíže, tak bych šla, ale musel by být v kočárku. U angíny je dost důležitá rekonvalescence, takže běhat bych ho nenechala. Určitě ne dřív, než by mi to schválila doktorka.
Naposled měl teploty ve středu,od té doby bez teplot,prostě jak říkám,žádné teploty,rýma kašel vůbec nic.
Naše paní doktorka říká, že ven na KLIDNOU procházku můžeme i s ATB - za předpokladu, že jsme nejméně tři dny úplně bez teplot. Takže na Tvém místě bych šla.
Ahoj, my jsme byli u dr. v patek. Zjistila, ze Marecek ma anginu. Rekla nam, ze Ospen zabere do 48hodin a to mame byt doma. Pak kdyz bude hezky, muzeme na chvilku ven.
dusicka.. píše:
Rekla nam, ze Ospen zabere do 48hodin a to mame byt doma. Pak kdyz bude hezky, muzeme na chvilku ven.
To říká naše doktorka taky - ale jen u malých miminek, protože těm je v zásadě jedno, jestli leží v postýlce nebo v kočárku. Zakladatelka má starší dítě, které už asi v kočárku moc klidně neposedí.
To je pravda,že moc neposedí,nebo ještě radši dnes počkáme a zítra ji zavolám a zeptám se co a jak.Je to už hrozný sedět doma .Zrovna dnes je tak krásně,už by to mohlo zůstat,už se těším na jaro.
Co se týče pobytu venku, nešla bych. Dítě je oslabené, aby někdo nechytlo ještě něco dalšího. Vím, co je to být zavřená půlrok doma s nemocným dítětem, jen cesty k lékaři. Ale je lepší to vydržet.
Ahoj holky, jaká je pravděpodobnost, že syn mohl chytit angínu? Včera jsme byli u tchýně a ta mi dnes volala, že má angínu
jak rychle by se to případně mohlo projevit?? Díky
@mazlove Ahoj, přijde mi, že popisuješ můj minulej týden. Malej vysoký horečky, po čípku sražený a pak zase hned vysoký. Takže pohotovost - nasazení penicilinu píchanýho, pak sirup Ospen a po první dávce (4tý den) horečky ustoupily. Volala jsem mudře, jestli můžeme aspoň ven, když nemá malej horečky a ona, že jo, když nemá, ale ať malej nelítá a není uřícenej, jinak v poho. Akorát jsme museli ten ospen dobrat nu…včera kontrola a vše ok. Tak držim palce… ![]()
@Teruna000 píše:
Ahoj holky, jaká je pravděpodobnost, že syn mohl chytit angínu? Včera jsme byli u tchýně a ta mi dnes volala, že má angínujak rychle by se to případně mohlo projevit?? Díky
Obvykle se říká, že inkubační doba je 3-5 dnů… takže nejpozději do týdne.
Nicméně u dětí do roka je pravděpodobnost anginy velmi malá - pokud už ji chytnou, tak většinou od staršího sourozence (takové ty „agresivní dětské bacily“), ne od dospělého.
Ahoj, mám angínu. Od pondělka mě bolelo v krku. Včera jsem šla k lékaři- angína. Dostala jsem penicilin. Ale nechci jít marodit. Domluvila jsem si na dnešek volno. Nejspíš i na zítřek. Včera mi bylo mizerně - bolest krku, celého těla, zimnice, potila jsem se. Dneska je mi lip, jen bolí v krku ( míň než včera) a špatně se mi polyká.
Kdy myslíte, že budu schopná jít do práce? Jakou máte zkušenost?
Antibiotika zabírají po 3 dnech, takže v pondělí by si klidně jít mohla, ale pri braní atb by si měla mít klid a ležet, do doby než je doberes.