Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ránko, mám skoro 2letého klučíka, který dost trpí na rýmy, jedna skončí, druhá začne, rýma se mu vráží do oušek, takže ta ho pak bolí, měl i zánět spojivek. Nemáte někdo zkušenost, jestli Imunoglukan pomáhá preventivně proti rýmě? Myslíte, že mám preventivně dávat Imunoglukan i staršímu 4 letému synovi, který je vcelku zdravý nebo je to zbytečné? Děkuji za rady
. Martina
Ahoj nevím jestli pomáhá náš malej je zase nemocný hodně a to i přes to,že jsme brali IMUNOGLUKAN Bral ho rok a půl opravdu pravidelně.
Každý ti asi napíše něco jiného. ![]()
Předevšim, Imunoglukan je až od tří let - dříve jen po schválení doktora! Takže na Tvém místě bych se na tomhle domluvila s dětskou doktorkou, ať Ti tady napíše kdokoli cokoli.
Ale ohledně staršího syna, tam bych už to teď nedávala - začíná teplejší počasí, tyhle věci už se spíš vysazují než nasazují. Dcera ho bere taky, ještě dáme jednu lahvičku, kterou máme v zásobě, a do září končíme.
Ono je stejně potřeba to brát delší dobu, než se projeví účinek (tak 2 měsíce určitě), takže když to teď staršímu nasadíš, k ničemu to nepovede. Přes léto děti podle mne tyhle věci moc nepotřebují.
souhlasím s Bohunkou-my jsme ho teda nasadili synovi dřív, asi kolem toho druhého roku, ale na doporučení doktorky teda. A opravdu se musí brát aspoň 2-3 měsíce, aby to mělo nějaký efekt a určitě se nedá říct, že bude působit vyloženě na rýmu. Je to spíš celkově na povzbuzení imunity. I s ním má malý rýmu a byl nemocný, ale myslím si, že to mělo trochu mírnější průběh a nepochytal teda uplně všechno, co tu kolovalo.Pokud má jen rýmy, asi bych to ani nedávala, spíš kdyby byl často jako víc nemocný, chřipky apod…U častých rým bych spíš zvažovala alergie?
A tomu staršímu-jak píše Bohunka…
Já bych se poradila s doktorkou a jestli jste opravdu hodně nemocní a čato, tak třeba by vám doporučila něco jako SUmetrolin-to se dává na imunitu
Známá taky to má, malá má pořád rýmu, ouška a pořád dokola
kvaček píše:
Já bych se poradila s doktorkou a jestli jste opravdu hodně nemocní a čato, tak třeba by vám doporučila něco jako SUmetrolin-to se dává na imunitu
Známá taky to má, malá má pořád rýmu, ouška a pořád dokola
pokud se nepletu tak Sumetrolin jsou antibiotika ne?
no možná, ale pokud jsou opravdu pořád nemocní.. Moje švagrová to taky dávala asi přes půl roku, protože malý byl opravdu nemocný každý měsíc něco..