Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem.Předem se omlouvám,že jsem nečetla,zda se tady už tento problém řešil.určitě ano.
Dnes jsem byla s mým synem na 1,5 leté prohlídce.Doktorka zjistila,že jeho varlata nejsou tam,kde by měly být.Říkala,že pokud do pátku nespozoruji změnu,mám okamžitě zavolat a bude to řešit.Mluvila i o nějaké operaci.Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji.J.
jituna1 píše:
Ahoj všem.Předem se omlouvám,že jsem nečetla,zda se tady už tento problém řešil.určitě ano.
Dnes jsem byla s mým synem na 1,5 leté prohlídce.Doktorka zjistila,že jeho varlata nejsou tam,kde by měly být.Říkala,že pokud do pátku nespozoruji změnu,mám okamžitě zavolat a bude to řešit.Mluvila i o nějaké operaci.Máte s tím někdo zkušenost?Děkuji.J.
jde o nesestouplá varlata
pokud jenom „kloužou“ zpět do bříška ze šourku tak to není nijak hrozné ![]()
pokud je nehmatala vůbec, tak je to o něco horší, ale obojí se dá řešit.
v každém případě vám asi vypíše žádanku na dětskou chirurgii, tenhle drobný nedostatek, by se měl vyřešit do 2 let věku chlapečka
k tomu zaznamenání změny tebou- můžeš zkusit např. večer ve vaně v teplé vodě, když bude uvolněný mu varlátka nahmatat, nebo naopak když se bude vztekat třeba při přebalování, ale pokud ti to nepůjde, tak se nestresuj, na té chirurgii už si s vyšetřením poradí ![]()
Operace pokud se jen vrací do bříška je jednodušší,
pokud nejsou hmatná vůbec, čeká vás laparoskopie ![]()
Jitu, omlouvám se, že neporadím
. Jen jsem chtěla napsat, aby vše dobře dopadlo a jsem ráda, že tě vidím po dlouhé době ![]()
moc neporadím, ale manžel s tímhle měl jako dítě problémy, Kuba naštěstí OK… A je třeba to fakt řešit co nejdřív, jinak by pak prcek mohl mít problémy s plodností, manželovi to operovali až ve 4 a 5 letech a zanechalo to trvalý následky… ![]()
Holky,díky za přízpěvky.No,ona je nenahmatala vůbec.
Zoubky-taky zdravím.Já zase přijdu mezi vás ![]()
Poslou va na UZ, kde je zkusi najit, vetsinou se to bez problemu povede…
mroe píše:
Poslou va na UZ, kde je zkusi najit, vetsinou se to bez problemu povede…
tak to bych netvrdila, i když bych byla ráda kdyby to tak bylo…
ale ani náš chirurg nebyl takhle moc optimistický ![]()
to jen na okraj žádné strašení.
Jitu tohle máme za sebou (včetně laparoskopie), takže pokud by Tě cokoliv zajímalo klidně písni SZ ![]()
Ahoj můj syn byl na té operaci v 5letech měl klouzavá varlata a jedno mu zůstávalo v bříšku. Operoval ho náš známý primář dětské chirurgie mudr.Kvasil v Krči(už je ale v důchodu) syn byl 4dny v nemocnici,první dva dny ho to pobolívalo,ale pak už řádil jak tornádo. Jizvu má na varleti a druhou nad tříslemi a není to vůbec vidět. A potíže žádný nebyly a nejsou. Tak Vám držíme palce ať je vše v pořádku ![]()
Raději anonymně, přítel by mě asi rozsekal na kusy, že se ptám tady ![]()
Máme 17 měsíčního syna a když má příležitost (v době, kdy mi nahatý uteče před koupáním, nebo mi zdrhne při přebalování) mačká si varláta. Ale tak, že to děsí i přítele. Chytne si je, zmačká je silou a tahá. Snažím se mrněti vysvětlit, že to nemůže dělat a bude to bolet. Zdá se mi, že má tendence to dělat i přes plenu, ale samozřejmě díky ní si je nenahmatá.
Nechce se mi kvůli toho volat k doktorce, ani nevím, jak bych to formulovala a navíc tam jdeme za 14 dní.
Nemůžou ho bolet? Nebo popřípadě si tím ublížit? Nejeví známky toho, že by ho varlata bolela, ale to mačkání se mi nelíbí. Chápu, že chce sám sebe poznávat, ale nechci aby si ublížil. ![]()
Nebo to patří k sebepoznávání u tak malých dětí?
@Anonymní píše:
Raději anonymně, přítel by mě asi rozsekal na kusy, že se ptám tady![]()
Máme 17 měsíčního syna a když má příležitost (v době, kdy mi nahatý uteče před koupáním, nebo mi zdrhne při přebalování) mačká si varláta. Ale tak, že to děsí i přítele. Chytne si je, zmačká je silou a tahá. Snažím se mrněti vysvětlit, že to nemůže dělat a bude to bolet. Zdá se mi, že má tendence to dělat i přes plenu, ale samozřejmě díky ní si je nenahmatá.
Nemůžou ho bolet? Nebo popřípadě si tím ublížit? Nejeví známky toho, že by ho varlata bolela, ale to mačkání se mi nelíbí. Chápu, že chce sám sebe poznávat, ale nechci aby si ublížil.
Nechce se mi kvůli toho volat k doktorce, ani nevím, jak bych to formulovala a navíc tam jdeme za 14 dní.
Nebo to patří k sebepoznávání u tak malých dětí?
Myslíš, že kdyby ho to bolelo, tak by to dělal? Buď v klidu.
Příspěvek upraven 30.05.16 v 23:23
Taky si myslím, že kdyby ho to bolelo, tak to nedělá
já bych to asi neřešila, ale zeptat se na to dr. klidně můžeš ![]()
@gabi.design Mi se právě zdálo, že si jakoby jednu kulku vymáčkl nahoru. Nevím, jak to popsat. Nahoru penisu. Nevím, jestli to třeba nebyla nahromaděná kůže, ale opravdu to vypadalo, jak kdyby si ji vymáčkl nahoru a pak sestoupla dolů. V jeho výrazu jsem si i všimla, že ho to asi zarazilo. Ale když jsem mu jemně prohmátla, jestli je vše ok, zdálo se, že jsou obě tam, kde mají být.
Měla jsem totiž přítele, kterému se jedno varle někdy vymáčklo „nahoru“ a bylo to bolestivé. Sice nevím, jestli je to normální, on to nikdy s lékařem neřešil. Tak jsem měla strach, jestli se nemůže stát něco takového i našemu synovi.
Abych pravdu řekla, tak jsem na takové věci naprostý duťoch. Asi bych si měla prostudovat somatologii muže ![]()
@trybitka píše:Souhlas. Zjistil něco nového, zajímavého. Testuje.
Taky si myslím, že kdyby ho to bolelo, tak to nedělájá bych to asi neřešila, ale zeptat se na to dr. klidně můžeš
Já se zakladatelce nedivím, že ji to děsí. Já například, když jsem poprvé viděla vlastní dítě si trhat vlásky, taky mě to šokovalo. A pak jsem zjistila, že to dělá hodně miminek, když jsou unavený.
Děsilo by mě to taky a u doktorky bych požádala o kontrolu, zda je vše na svém místě. Ovšem kdyby ho to bolelo, dělat to nebude