Zácpa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.3.11 20:20

Zacpa

Ahojky
Mam prosbu pro všechny mam pomalu 3letou holčičku ted už vice než dva mesice máme zacpu už fakt nevim sčim ji mam pomoct a proto prosim vas o rady a cokoliv co by nam pomohlo moc vam děkuji za pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1712
15.3.11 20:24

Taky jsme měli problém se zácpou. Doktorka poradila Laktulozu. Je tu ještě jedna diskuze a tam doporučují Fruktolax.
Diskuze je to tato:

https://www.emimino.cz/…zacpa-43109/

Maminky mi tam moc pomohly! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.3.11 21:56

ahojky, za sebe můžu doporučit Emulips.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
16.3.11 08:16

Ahojky, nás se problém netýká, ale vím, že kamarádka dává malé Laktulosu a nemůže si ji vynachválit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
14.5.12 19:44

Zdravím. Mé dítě trápí zácpa (20měs.) Byl na hlídání a tam mu dávali z pečiva jen to celozrnné. Někde jsem četla, že může ucpat střeva a u dětí není vhodná. Snaží se tlačit, ale nejde to. Trvá to 2 dny. Nevím, jak mu pomoci. Mám s tím zajít k doktorce ? Nebo mi něco doporučíte ? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
430
14.5.12 20:01

Zcela bych vysadila potraviny, které staví, podávala ty, které mají opačný efekt. Přidala bych množství tekutin (neslazených). Podle mé zkušenosti nejvíce pomáhá bílý jogurt a nastrouhané jablko. Můžete zkusit i 100% švestkovou šťávu. K pediatrovi bych zatím nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.5.12 20:21

jestli je to jednorázová záležitost, tak kup v lékárně čípek nebo nějaké projímadlo vhodné pro batole. Jinak z domácích zásob - švestky, hrušky, syrová mrkev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
14.5.12 20:55

Já můžu doporučit psylium prodavájí ho v lekárně dá se zamíchat do jogurtu a je to přírodní a pak ovesná kaše pomáhá záhadně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
8.6.14 20:16

Ahoj, jdu si sem také pro radu. Malá 15 měsíců, se nemohla 3 dny vykadit. Pak jeden den se snažila, a už ten zážitek nechci zažít. Malá byla spocená, brečela. Viděla sem jak už stolice leze, ale dál prostě nemohla. Po půl hodině trápení jsem chtěla zajet k doktorce ale najednou se vykadila. Myslela jsem, že je to z mléka. Zkoušela jsem jí ho dát. Jenže od té doby vidím jak malá tlačí, brečí. Vykadí se, ale je to tvrdá kulička. Někdy nejdřív vykadí tu kuličku a pak má hezkou stolici. Omlouvám se za detailní popis. Teď večer opět dva tvrdé bobky. Tak nevím, z jakého jídla by to mohla mít. Jí pořád to samé. Pije hodně. Tak nevím jestli jít k doktorce, nebo zkusit něco v lékárně koupit. Taky přemýšlím, že když takhle reagovala na mléko, tak jestli takhle nereaguje i na jogurty. Ale právě jak říkám, není to vždy a jogurt má každý den.

• Citovat
  • Upravit
16744
8.6.14 20:23

Kluk má bobky po banánu a přesnídávce, ale nikdy u kadění nebrečí, jen více tlačí, dáváš olej do jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
8.6.14 20:26

Banán ani přesnídavku nejí. Dávám. Jí naše jídla. Myslíš, že by to mohlo být tím olejem? Měla trochu šunkoflek.

• Citovat
  • Upravit
16744
8.6.14 20:29

Po oleji by neměla mít zácpu, zkusila bych se zeptat v lékárně, ale probiotika jsou spíš na prujmy, říkají že švestky projímají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
8.6.14 20:33

A mohl by to dělat rohlík?

• Citovat
  • Upravit
1416
8.6.14 20:36

Ahoj, mame podobny problem.. Mam 5,5 mes. prcka. Jsme chvili na prikrmech a taky kaka 1 za 3 dny a je to hrozny. Nic na nej ale nezabira. Davam olej do jidla, nedavam mrkev, porad mu nabizim piti, je kojeny, rano vlazna voda.. Cokoliv se svestkou mu nechutna a davi se z toho.. Uz nevim, co delam spatne.. Kazdy kakani je s placem. Doktorka ho prohlidla, ze ma bricho mekky takze dobry. Jen si musi zvyknout na tu tuhou stravu.. Poradite jeste neco?
Nekdy kdyz uz nevim jak mu pomoct a uz tlaci moc dlouho, je z toho zpoceny, breci.. Tak mu dam glycerinovy cipek. Nechci ale aby si na ne zvykal. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
8.6.14 20:37

@my_nickname a mixuješ jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie