Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky jsme měli problém se zácpou. Doktorka poradila Laktulozu. Je tu ještě jedna diskuze a tam doporučují Fruktolax.
Diskuze je to tato:
https://www.emimino.cz/…zacpa-43109/
Maminky mi tam moc pomohly! ![]()
Ahojky, nás se problém netýká, ale vím, že kamarádka dává malé Laktulosu a nemůže si ji vynachválit ![]()
Zdravím. Mé dítě trápí zácpa (20měs.) Byl na hlídání a tam mu dávali z pečiva jen to celozrnné. Někde jsem četla, že může ucpat střeva a u dětí není vhodná. Snaží se tlačit, ale nejde to. Trvá to 2 dny. Nevím, jak mu pomoci. Mám s tím zajít k doktorce ? Nebo mi něco doporučíte ? Děkuji
Zcela bych vysadila potraviny, které staví, podávala ty, které mají opačný efekt. Přidala bych množství tekutin (neslazených). Podle mé zkušenosti nejvíce pomáhá bílý jogurt a nastrouhané jablko. Můžete zkusit i 100% švestkovou šťávu. K pediatrovi bych zatím nechodila.
jestli je to jednorázová záležitost, tak kup v lékárně čípek nebo nějaké projímadlo vhodné pro batole. Jinak z domácích zásob - švestky, hrušky, syrová mrkev ![]()
Já můžu doporučit psylium prodavájí ho v lekárně dá se zamíchat do jogurtu a je to přírodní a pak ovesná kaše pomáhá záhadně ![]()
Ahoj, jdu si sem také pro radu. Malá 15 měsíců, se nemohla 3 dny vykadit. Pak jeden den se snažila, a už ten zážitek nechci zažít. Malá byla spocená, brečela. Viděla sem jak už stolice leze, ale dál prostě nemohla. Po půl hodině trápení jsem chtěla zajet k doktorce ale najednou se vykadila. Myslela jsem, že je to z mléka. Zkoušela jsem jí ho dát. Jenže od té doby vidím jak malá tlačí, brečí. Vykadí se, ale je to tvrdá kulička. Někdy nejdřív vykadí tu kuličku a pak má hezkou stolici. Omlouvám se za detailní popis. Teď večer opět dva tvrdé bobky. Tak nevím, z jakého jídla by to mohla mít. Jí pořád to samé. Pije hodně. Tak nevím jestli jít k doktorce, nebo zkusit něco v lékárně koupit. Taky přemýšlím, že když takhle reagovala na mléko, tak jestli takhle nereaguje i na jogurty. Ale právě jak říkám, není to vždy a jogurt má každý den.
Kluk má bobky po banánu a přesnídávce, ale nikdy u kadění nebrečí, jen více tlačí, dáváš olej do jídla?
Banán ani přesnídavku nejí. Dávám. Jí naše jídla. Myslíš, že by to mohlo být tím olejem? Měla trochu šunkoflek.
Po oleji by neměla mít zácpu, zkusila bych se zeptat v lékárně, ale probiotika jsou spíš na prujmy, říkají že švestky projímají
Ahoj, mame podobny problem.. Mam 5,5 mes. prcka. Jsme chvili na prikrmech a taky kaka 1 za 3 dny a je to hrozny. Nic na nej ale nezabira. Davam olej do jidla, nedavam mrkev, porad mu nabizim piti, je kojeny, rano vlazna voda.. Cokoliv se svestkou mu nechutna a davi se z toho.. Uz nevim, co delam spatne.. Kazdy kakani je s placem. Doktorka ho prohlidla, ze ma bricho mekky takze dobry. Jen si musi zvyknout na tu tuhou stravu.. Poradite jeste neco?
Nekdy kdyz uz nevim jak mu pomoct a uz tlaci moc dlouho, je z toho zpoceny, breci.. Tak mu dam glycerinovy cipek. Nechci ale aby si na ne zvykal. ![]()
Ahojky
Mam prosbu pro všechny mam pomalu 3letou holčičku ted už vice než dva mesice máme zacpu už fakt nevim sčim ji mam pomoct a proto prosim vas o rady a cokoliv co by nam pomohlo moc vam děkuji za pomoc.