Zácpa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
8.6.14 20:49

Nám ještě zabíraly hrušky. A myslím, že probiotiky se nic nezkazí, obecně to optimalizuje trávicí proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
8.6.14 21:23

@střepina kupuju skleničky. Dávám už např. Špenát/cuketu s bramborem jedtli myslíš tohle.. Neměla bych? :( mám davat jednodruhovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.18 11:24

Zdravím maminky,
mám 11. měsíční dceru a již několikátý měsíc nás trápí zácpa. Zajímalo by mě, zda by se tady nenašla nějaká maminka, co má podobný problém?
Když byla malá kojená, tak jsme neměli problém s vyprazdňováním. Poté, co jsme začali standardně s příkrmy, tak jsem jí ještě kojila a také vylučovala v pořádku. Pak už jsem jí kojila méně a méně a začaly problémy. Tlačila, až byla rudá v obličeji, hekala a ze začátku něco vytlačila a další den už jen tlačila a nic nevytlačila a začala brečet (klasický průběh zácpy). Když jsem jí položila na břicho, tak jak měla plná střeva, tak jí to tlačilo a snažila se třeba každé tři minuty tlačit, ale zkrátka nic z ní nevylezlo. Bohužel to u nás došlo tak daleko, že glycerinové čípky nezabraly, rektální rourka také ne a skončili jsme v nemocnici, kde nezabral ani klystýr a museli jí to vše vyndat ručně (což bylo pro malou ta nejhorší varianta), ale už asi jediné, co mohlo pomoct.
Od té doby dávám dceři každý den Laktulózu a i přesto dost často tlačí a někdy vytlačí srnčí bobek, někdy větší, někdy zase nic. A já se neustále děsím, kdy se mi zase zazdí. Je pravda, že nechce moc pít, ale snažím se jí ředit mléko (to mi pije), jí hrušky, jablka, jogurt. Myslím, že ve stravě problém není. Díky laktulóze má stolici měkkou, ale přesto namáhavě tlačí a „nic kloudného“ z ní neleze. Když začíná mít problémy s tlačením, tak jí navýším laktulózu, ale přijde mi to jako potírání problému a né nalezení skuteční příčiny. Půjdeme na sono, byli jsme v nemocnici na rentgenu.

Měl někdo stejné problémy? Nepřijde mi to jako klasická zácpa…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
12.3.18 11:55

Kdyz normalne kakala pri kojeni, tak to logicky musi byt stravou, ne? :think: ja teda jablka moc nepovazuju za „zrychlujici“ traveni. K tomuto ucelu spis davam okusovat cerstvou zeleninu. A kdyz je nejhur tak svestkove pure. Jinak uz je to velke miminko, Tak bych pri tlaceni nedavala na brisko, ale posadila na nocnik…nee kvuli nocniku jako takovymu :),ale je to idealni poloha pro vyprazdnovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.18 14:57

Díky za odpověď. Dávám švestkovou šťávu, ale to do ní vyloženě musím rvát. Těším se, až budou čerstvé švestky, ty si snad oblíbí víc :). Nočník určitě zkusíme. Jen nám ještě sama nesedí a není na čtyřech. Když jsem viděla, že tlačí, tak jsem jí vzala a snažila se skrčit nohy (jako by byla na nočníku), někdy je ale tak napnutá, že bych jí ty nohu musela snad zlomit…mě je jen divné, že stolici má měkkou a stejně má problém s vytlačením :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
12.3.18 17:04

Hele, ja si trochu zagooglila, a nasla jsem v nejakym chatu docela presny popis tve situace a byla to alergie na psenici a precitlivelost na mlecne vyrobky. Zvazili jste nejakou tu alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
12.3.18 17:13

@phavran Já dnes taky byla s děckem u lékaře skrze komplikace po chřipce a řešila jsem s ní i asi tři měsíce trvající zácpu. Malá je teda podstatně starší než tvoje(má osm let),ale to nehraje roli.Taky berem Lactulosu a doktorka mi říkala, ať nečekám nějaké výsledky hned, chvíli trvá než naskočí funkce střeva a výsledky tak za měsíc a léčba klidně i půl roku. Musíš být trpělivá, dbát na tu stravu a hlavně to pití a za zvážení samozřejmě stojí i úvaha Lenky Hal, nějaká ta alergie.Tak ať je brzo líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
5.8.21 20:08

Doporučila bych brát pravidelně probiotika na úpravu střevní mikroflóry a pak vyloženě na zácpu má naturevia doplněk fructolax, ten mi pomohl hodně když jsem měla problémy se zažíváním.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
23.8.21 19:16

@Kikinka01 S tím mám taky dobrou zkušenost, dalo se mi po něm do pořádku zažívání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA