Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potrebovala bych radu. Maly 2roky a 4 mesice ma anginu a od uterka bereme antibiotika ospen 750. Utery mel teploty musela jsem srazet co 4 hodinky nurofen panadol, pak ve stredu se k tomu pridala laryngitida. ve čtvrtek jsme byly u dr. poslala nas na orl jak to vypada tam nam daly nejaky sirup na alergii a rectodelt kdyby nahodou, tohle uz pak bylo v pohode ještě pak v ten ctvtek mel 38.7 v noci no a pak uz nic. tak jsem volala doktorce ze teplotu mel jen jednou v noci a přes den ne. no jenze včera večer zase teploty 38.2 a pak k ranu kolem 5hod 39
no tak zase panadol rano jsme se vzbudili a mel 37,2 a ted zas 38.4 tak se chci zeptat co s tim asi mam volat na pohotovost radeji ze? aby se něco nezanedbalo…
Tak na pohotovost bych rovnou jela, protože jsetli má od úterý ATb, a pořád je v horečkách, tak ty atb nezabraly, a potřebuje jiný, tak ať se zbytečně netrápí. k laryngitidě to nejspíš nebude, my k ní nikdy neměli ani zvýšenou teplotu,
A malý má jen teplotu nebo i dráždivý, suchý kašel? Zdá se ti štěkavý? Rectodelt jsi použila nebo ne?
Asi bych na pohotovost rovnou zajela. Pri brani antibiotik od uterka by uz dite horecky mit nemelo. Asi nezabrala jak mela…
@slavuska1 píše:
Tak na pohotovost bych rovnou jela, protože jsetli má od úterý ATb, a pořád je v horečkách, tak ty atb nezabraly, a potřebuje jiný, tak ať se zbytečně netrápí. k laryngitidě to nejspíš nebude, my k ní nikdy neměli ani zvýšenou teplotu,
Malý u ní měl i čtyřicítky, takže to se nedá tak říct..
Každopádně na pohotovost bych jela..
Rectodelt jsem davala jen ve stredu pak uz nebyl potreba, v noci ho to dost nuti kaslat pres den kasle jen kapku a kasle vlhky kasel da se rict jako ze odkaslava
@Markyi píše:
Rectodelt jsem davala jen ve stredu pak uz nebyl potreba, v noci ho to dost nuti kaslat pres den kasle jen kapku a kasle vlhky kasel da se rict jako ze odkaslava
Tak to nebude od Laryngitidy, každopádně bych jela hned na tu pohotovost, vypadá to, že ATB nezabrali..Pak dej vědět, jak jste dopadli.. ![]()
Jo a mysli te ze si nas tam nechaji? Jestli m sebou balit veci abychom nelitali sem tam?
@Markyi píše:
Jo a mysli te ze si nas tam nechaji? Jestli m sebou balit veci abychom nelitali sem tam?
No snad né..Víš co? Zkus si tan zavolat, oni ti řeknou..
@Markyi píše:
nemyslím si, že by si tam 2,5 letý dítko nechali kvůli horečkám, když laryngitidu už nemá, a odkašlává, jen ho znovu zkontrolují, a nasadí jiný atb, ale na hospitalizaci to skoro určitě nebude ![]()
@Markyi píše:
Ok tak diky snad to bude v poho
Určitě, neboj..Chce to jen jiné ATB