18měsíční má dlouho průjem, teploty, nechce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3563
5.3.15 18:23

Jít opět k doktorovi?

Ahoj, mám dotaz, respektive potřebuji pomoct s rozhodnutím. Mám 18 měsíčního syna. Syn minulý týden (z pátka na sobotu v noci to začalo)zvracel během hodiny a půl co 10 minut (od 4:30 do 6:00), poté zvracel ještě 2×. Naposledy v 8:30. Během dne byl celkem OK, měl jen kulíška a večer UM. Na druhý den (v neděli) začal průjem (cca 6× za den vodová stolice), v pondělí to pokračovalo, tak jsem radši skočila k dr. Dle dr střevní chřipka, pokračovat v opatření (dieta, tekutiny). Tak jsme v tom pokračovali, v úterý měl stolici kašovitou, zelenožlutou (2×), ve středu měl stolici taky kašovitou, více do zelena s hrudkama a docela smrděla (2×) a dnes měl stolici jen 1×, ale za to naprosto žlutou, tak tekutou a v takovém množství, že mu to proteklo do punčocháčů a až dolů a i záda měl trochu špinavé plus samozřejmě plnou plínu ale úplně tekutou, jak kdyby to byla voda. Navíc celé odpoledne je protivný, nechce jíst, má 37,4. Šly byste opět k dr a nebo ne? Ještě podotknu, že je tedy zahleněný (po celou dobu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
5.3.15 18:30

Ano, šla bych. Minimalně kvůli tomu, aby na něj koukla zda není dehydrovany.Syn když měl takhle dlouho průjem a zvracel, tak mu doktorka dělala stěrky z konečníku a našli mu kampylobakterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.15 18:32

@jakuve On už nezvrací, jen má tu divnou stolici a dnes se k tomu tedy přidala i zvýšená teplota, protivnost a celou dobu celkem špatně jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
5.3.15 18:36

To je jedno, kudy to jde ven…Já osobne bych opravdu k doktorce zasla. Vždyť týden netrvá žádná střevní viróza. Nám vždy doktorka rika, že pokud nepřejde průjem /zvracení do 3-4 dnu, tak mam přijít na stěrky kvůli salmonele a ostatním mrcham, co muzou způsobovat neplechu :lol: Hlídej příjem tekutin a zítra s nim raději zajdi k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.15 18:37

@jakuve děkuji za názor, asi máš pravdu…Já to taky tak cítím, ale zase na druhou stranu nechci působit jako hysterická matka, jsme tam totiž dost často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
5.3.15 18:37

Jíst nemusí, hlavně že pije. u nás tohle bylo na 10 dní, prý 2 týdny jsou normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.3.15 18:57

Taky tohle máme čerstvě za sebou (úplně všichni) a i nám doktorka tvrdila, že trvá klidně i 14 dní než se zažívání zase zklidní a srovná do původního stavu.
Nejmladší - 2r. to měl přesně jak popisuje zakladatelka a fakt trvalo minimálně týden než se stolice začala zahušťovat. Ono taky z čeho jí měl mít tuhou, když odmítal k jídlu téměř vše až na pití a jogurty. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.3.15 19:08

@Vermun Nechystaj se mu nějaký zuby? U našeho syna bývá takováhle stolice kolem zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.15 19:13

@Izzz ne, ničeho jsem si nevšimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.3.15 19:21

Dělala mu výtěr ze zadečku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.15 19:27

@Hadumi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.3.15 19:31

@Vermun jsem si myslela, že se to při průjmu dělá automaticky. Rozhodně bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.3.15 19:36

Ráno tam zavolej a poraď se s doktorkou, to je nejlepší, ona ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
5.3.15 20:01

Teď jsme to měli celá rodina, trvalo to tři týdny, nejmenšímu plínka vůbec nestačila, vždycky do sprchy a všechno na zádech a nožičkách :( Tahle střevní mrcha teď všude lítá, i mě doktorka řekla, že třem týdnům se nemám divit. Chytli jsme to na návštěvě, kde se to právě rozjíždělo, to jsem netušila, co z toho bude, byli na tom úplně stejně. Jen jsem pořád dávala pít a Kulíška a Enterol, jídlo není tak důležité, ale tekutiny velice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.3.15 20:01

@Karleon doktorka je tam až od 8, ráda bych byla v čekárně dříve než začíná ordinovat z důvodu toho, že pak tam budeme min. 3 hodiny a chytne ještě něco dalšího, takže volat nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí