Psychická porucha u syna - jaká?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.3.15 14:30

Psychická porucha u syna.Jaká?

Ahoj holky, omlouvám se za anonym.Chci se s vámi poradit, budu ráda za jakoukoliv radu.
Syn (v červnu mu bude 7 let) chodí do první třídy a už v půlce září si učitelka stěžovala, že polehává na lavici, že nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde. Doporučila nám psychologicko pedag. poradnu, ale už čekáme od října, až se nám ozvou a objednají nás. Nic se od září nezměnilo, pořád je myšlenkama jinde, jeho spolužák, se kterým sedí ho prý musí upozornovat, kde zrovna skončili ve čtení. Do kolektivu taky zrovna nezapadl, má jen jednoho kamaráda, jinak nekomunikuje, je tichý.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle. A dnes mě dorazil učitel na hudební nauce(syn hraje na flétničku).Řekl mi, že už ho tam nechce, že se s ním těžko pracuje, že nevnímá. Prý s ním musí třást, aby se vzpamatoval a dával pozor. Občas se mu prý jen směje do obličeje a víc nic. Vůbec nevím co se to s ním děje, doma je opravdu normální kluk. Nevím co dělat, jak toto zvládnout, mám z toho hroznou depku dneska :,( Máte někdo radu, zkušenost? Moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
5.3.15 14:37

Kamarádka má syna, který se - prý - ve škole choval podobně. Dokonce učitelka projevila názor, zda se něco neděje doma, rozvod, neřku-li omezování, týrání kluka. Holt si nikdo nevšiml, že kluk je prostě nadměrně inteligentní a ve třídě se normálně nudí. Dneska má individuální učební plán, úplně mimo osnovy vrstevníků, ale… si nedovedu představit, osobně teda, jak to s ním bude dál na střední škole. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
5.3.15 14:38

Ahoj jak to popisujes řekla bych ze ma nějakou poruchu učení. Ze prostě nevnima zadání úkolů a pak je pozadu protože neví co ma dělat :think: zkusila bych tu poradnu..

• Citovat
  • Upravit
5.3.15 14:39

A v té flétničce se to zhoršilo najednou? Učitel dříve nic nepozoroval? Do školky chodil? Tam problémy nebyly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
5.3.15 14:39

To se takhle „na dálku“ opravdu těžko soudí, bude na místě návštěva PPP (žádná hrůza), ale trochu mi to připomíná děti s ADD (porucha pozornosti bez hyperaktivity)??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
5.3.15 14:40

Já bych začala u pediatra, co na to říká. Asi ho pošle na nějaké vyšetření, třeba neurologii nebo i něco dalšího. U psychologů jsou čekací lhůty mnoho měsíců. Třeba to ani není psychické. A kdyby jo, tak rychleji se dostaneš k psychologovi, který nemá smlouvy s pojišťovnami a platí se mu přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
5.3.15 14:44

Ja jako mala umela pri nastupu do skoly cist, pak jsem byla v hodinach taky casto mimo, protože jsem si cetla ucebnice dopredu a vubec nevedela, o co jde. Co ti na to rika syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.3.15 14:49

Pokud si sam cte, tak zrejme cte napred, proto nevi, kde jsou. Primarne bych to pripisovala nude, na fletne tomu, ze ho to nebavi. Zeptala byvh se ho, zda by nechtel radeji delat jiny krouzek, spis treba nejaky sport, mohl by si najit svuj kolektiv tam, kdyz mu ten skolni nesedne.
A pokud se to ted horsi, poohliudla bych se po nejakem vitaminovem doplnku, s jarem je ta pozornost vzdycky na stiru, kdyz clovek kouka, jak sviti slunicko, obloha se zacina modrat, komu by se chtelo 100% davat pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.3.15 15:09
@Anonymní píše:
nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle.

napadá mě, že bude prostě napřed a tak se nudí :think:
určitě zkuste PPP nebo jinou možnost, např. zjistit IQ dítěte :think: třeba už v tomto zjistíte, že je úplně jinde, než ostatní děti a proto se ve škole nudí :roll: pak je na místě volit jinou školu (pokud to je reálné) nebo aspoň individuální plán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
5.3.15 15:12

Buď se nudí nebo může mít poruchu pozornosti, ani jedno není nijak hrozné.
Co ti na to říká syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 15:43

Děkuju.
On mi na to nic neřekne, když se ho zeptám, jak to, že nedává pozor. Neodpovídá.
Učitel na flétně si toho všímal od začátku a ted už ztratil nervy a trpělivost :,(
Prostě mi řekl, že to nezvládá s ním. Jenže problém je, že syn je z toho špatný, flétna ho baví, doma trénoval v pohodě.
Fakt nechápu :nevim:
Jinak žádný problém v rodině není, nejsme rozvedení s manželem, dětem se věnujeme, vše v pořádku, opravdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.15 15:44
@Laurren píše:
Já bych začala u pediatra, co na to říká. Asi ho pošle na nějaké vyšetření, třeba neurologii nebo i něco dalšího. U psychologů jsou čekací lhůty mnoho měsíců. Třeba to ani není psychické. A kdyby jo, tak rychleji se dostaneš k psychologovi, který nemá smlouvy s pojišťovnami a platí se mu přímo.

Myslíš, že by pediatr něco poradil? Vidíš, to mě nenapadlo. Díky.
A co by to mohlo být, pokud by to nebylo psychické?

• Citovat
  • Upravit
12853
5.3.15 15:46
@Anonymní píše:
Děkuju.
On mi na to nic neřekne, když se ho zeptám, jak to, že nedává pozor. Neodpovídá.

A ty mu toleruješ, že ti neodpoví? To je v jeho věku docela drsná drzost. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teddie
5.3.15 15:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym.Chci se s vámi poradit, budu ráda za jakoukoliv radu.
Syn (v červnu mu bude 7 let) chodí do první třídy a už v půlce září si učitelka stěžovala, že polehává na lavici, že nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde. Doporučila nám psychologicko pedag. poradnu, ale už čekáme od října, až se nám ozvou a objednají nás. Nic se od září nezměnilo, pořád je myšlenkama jinde, jeho spolužák, se kterým sedí ho prý musí upozornovat, kde zrovna skončili ve čtení. Do kolektivu taky zrovna nezapadl, má jen jednoho kamaráda, jinak nekomunikuje, je tichý.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle. A dnes mě dorazil učitel na hudební nauce(syn hraje na flétničku).Řekl mi, že už ho tam nechce, že se s ním těžko pracuje, že nevnímá. Prý s ním musí třást, aby se vzpamatoval a dával pozor. Občas se mu prý jen směje do obličeje a víc nic. Vůbec nevím co se to s ním děje, doma je opravdu normální kluk. Nevím co dělat, jak toto zvládnout, mám z toho hroznou depku dneska :,( Máte někdo radu, zkušenost? Moc děkuju

Psychologa potrebuje tridni ucitelka a ucitel fletny, oni nezvladaji svou praci (pokud s nim ucitel TRESE, tak je to na povazenou). Je to Tvoje dite, doma se chova dle Tebe OK, mluv s nim, sleduj ho, zjisti, co se presne ve skole ci na fletne deje (minimalne na fletnu muzes jit s nim). Nepotrebujes PPP, aby Tvemu diteti udelali nalepku ci rovnou diagnozu. Chran ho a jeho individualitu! Je to malej bobek, co se nahle ocitl ve svete plnym prikazu a povinnosti. Uprimne, ktery dospely by dobrovolne 45 min cetl neco, co ho nebavi???

• Citovat
  • Upravit
7009
5.3.15 15:55
@Sany80s píše:
A ty mu toleruješ, že ti neodpoví? To je v jeho věku docela drsná drzost. 8o

drzost? :roll: No ja nevim, ale z myho skoro sestiletyho to taky leze jak z chlupaty deky, kdyz se ptam, proc neco udelal co co je spatne, kolikrat na me jen vrci :roll: Zkratka chlap, kterymu ta sebeanalyza moc nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí