Psychická porucha u syna - jaká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.15 15:56
@Teddie píše:
Psychologa potrebuje tridni ucitelka a ucitel fletny, oni nezvladaji svou praci (pokud s nim ucitel TRESE, tak je to na povazenou). Je to Tvoje dite, doma se chova dle Tebe OK, mluv s nim, sleduj ho, zjisti, co se presne ve skole ci na fletne deje (minimalne na fletnu muzes jit s nim). Nepotrebujes PPP, aby Tvemu diteti udelali nalepku ci rovnou diagnozu. Chran ho a jeho individualitu! Je to malej bobek, co se nahle ocitl ve svete plnym prikazu a povinnosti. Uprimne, ktery dospely by dobrovolne 45 min cetl neco, co ho nebavi???

Já vím, ale pořád slýchám nějaké stížnosti, fakt nevím co mám dělat :nevim: :nevim: :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.15 15:58
@Sany80s píše:
A ty mu toleruješ, že ti neodpoví? To je v jeho věku docela drsná drzost. 8o

Ale on mi neodpoví proto, že by nechtěl, že by byl drzej, ale on prostě neví, že něco dělá špatně, on neví proč polehává na lavici a nedává pozor. Proto když se ho zeptám, on mi na to nic neřekne, protože neví.

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 15:59
@Sany80s píše:
A ty mu toleruješ, že ti neodpoví? To je v jeho věku docela drsná drzost. 8o

No nazdar hodiny!!! Hitlerjugend v praxi! Je to maly dite prochazejici velkou zmenou. Nekteri dospeli neumeji presne rict, proc neco udelali ci neudelali. EMPATIE, NADHLED, TOLERANCE, UPRIMNA SEBEREFLEXE A BEZPODMINECNA LASKA - zaklady kazdeho mezilidskeho vztahu!!! U toho s ditetem vse 2×!!!

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 16:04
@Anonymní píše:
Já vím, ale pořád slýchám nějaké stížnosti, fakt nevím co mám dělat :nevim: :nevim: :?

Zeno, bran sve dite! Kasli na ne! Je to jenom skola! Stezuji si dospeli lide, kteri neumeji dat svetu vic nez to, ze cele dny znamkuji sestilete tvorecky a stezuji si na jejich chovani!!!

Precti si treba knihu VYCHOVAVAME DETI A ROSTEME S NIMI od Naomi Aldort. Nebo SOUVISLOSTI od Zdenky Jordanove - je tam i kapitola o skole - ber to s humorem, s nadhledem, Tvoje dite nerovna se znamky v jeho denicku!!!

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 16:06
@Anonymní píše:
Ale on mi neodpoví proto, že by nechtěl, že by byl drzej, ale on prostě neví, že něco dělá špatně, on neví proč polehává na lavici a nedává pozor. Proto když se ho zeptám, on mi na to nic neřekne, protože neví.

Vezmi si knihu o jaderne fyzice, sedni si ke stolu a 45 min z ni cti. Uvidime, kdy zalehnes :-)

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
5.3.15 16:08
@Teddie píše:
No nazdar hodiny!!! Hitlerjugend v praxi! Je to maly dite prochazejici velkou zmenou. Nekteri dospeli neumeji presne rict, proc neco udelali ci neudelali. EMPATIE, NADHLED, TOLERANCE, UPRIMNA SEBEREFLEXE A BEZPODMINECNA LASKA - zaklady kazdeho mezilidskeho vztahu!!! U toho s ditetem vse 2×!!!

Naprostý souhlas :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1883
5.3.15 16:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym.Chci se s vámi poradit, budu ráda za jakoukoliv radu.
Syn (v červnu mu bude 7 let) chodí do první třídy a už v půlce září si učitelka stěžovala, že polehává na lavici, že nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde. Doporučila nám psychologicko pedag. poradnu, ale už čekáme od října, až se nám ozvou a objednají nás. Nic se od září nezměnilo, pořád je myšlenkama jinde, jeho spolužák, se kterým sedí ho prý musí upozornovat, kde zrovna skončili ve čtení. Do kolektivu taky zrovna nezapadl, má jen jednoho kamaráda, jinak nekomunikuje, je tichý.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle. A dnes mě dorazil učitel na hudební nauce(syn hraje na flétničku).Řekl mi, že už ho tam nechce, že se s ním těžko pracuje, že nevnímá. Prý s ním musí třást, aby se vzpamatoval a dával pozor. Občas se mu prý jen směje do obličeje a víc nic. Vůbec nevím co se to s ním děje, doma je opravdu normální kluk. Nevím co dělat, jak toto zvládnout, mám z toho hroznou depku dneska :,( Máte někdo radu, zkušenost? Moc děkuju

Jestli látku a hraní na flétničku zvládá, tak se prostě nudí se ve škole. Hned za tím hledat psychickou PURUCHU? Imho by byla porucha, kdyby tam seděl jako Forrest Gump.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
5.3.15 16:11
@Anonymní píše:
Myslíš, že by pediatr něco poradil? Vidíš, to mě nenapadlo. Díky.
A co by to mohlo být, pokud by to nebylo psychické?

My jsme to s dcerou absolvovaly všechno, psychology i doktory, a trvalo to skoro rok, než jsme se všude dočkaly. Nejdůkladnější vyšetření bylo u dětské neuroložky - vč. EEG, ptala se na vše už od těhotenství, dala nám doporučení na režimová opatření i užívání prostředků na podporu dozrávání CNS. U psychologů žádná porucha nezjištěna. Dceři je 8 let a chodí do 2. třídy, je intelektově nadprůměrná, ale má problémy s chováním.
Nenarodil se třeba syn předčasně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
5.3.15 16:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym.Chci se s vámi poradit, budu ráda za jakoukoliv radu.
Syn (v červnu mu bude 7 let) chodí do první třídy a už v půlce září si učitelka stěžovala, že polehává na lavici, že nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde. Doporučila nám psychologicko pedag. poradnu, ale už čekáme od října, až se nám ozvou a objednají nás. Nic se od září nezměnilo, pořád je myšlenkama jinde, jeho spolužák, se kterým sedí ho prý musí upozornovat, kde zrovna skončili ve čtení. Do kolektivu taky zrovna nezapadl, má jen jednoho kamaráda, jinak nekomunikuje, je tichý.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle. A dnes mě dorazil učitel na hudební nauce(syn hraje na flétničku).Řekl mi, že už ho tam nechce, že se s ním těžko pracuje, že nevnímá. Prý s ním musí třást, aby se vzpamatoval a dával pozor. Občas se mu prý jen směje do obličeje a víc nic. Vůbec nevím co se to s ním děje, doma je opravdu normální kluk. Nevím co dělat, jak toto zvládnout, mám z toho hroznou depku dneska :,( Máte někdo radu, zkušenost? Moc děkuju

Určitě zajdi prvně k pediatrovi, on ti poradí co dál. Já si taky myslím, že se nudí, tím že umí číst, tak ho nebaví číst s ostatníma, kteří čtou pomalu. A co jiné předměty? tam je to lepší? Například matematika atd.
Ještě ně napadl únavový syndrom, ale to by jsi asi doma viděla, že je třeba unavený..

• Citovat
  • Upravit
14974
5.3.15 16:13

Bran sve dite? Bylo by lepsi, kdyby ucitele chovani ditete ignorovali a nechali, at trapi sebe i je? PPP neni mucirna a nic ponizujiciho. Dite muze mit jen system na haku, ale take muze byt sikanovane, nebo jak tu bylo zmineno, nadprumerne inteligentni apod. Je to i v zajmu ditete, hlavne v zajmu ditete usnadnit mu dochazku :nevim: kdyz nevi samo, co se sebou, nevi to mama, tak je na rade odbornik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
5.3.15 16:14
@Anonymní píše:
Já vím, ale pořád slýchám nějaké stížnosti, fakt nevím co mám dělat :nevim: :nevim: :?

Hlavně si to nesmíš tak brát..Chápu jak se cítíš, taky jsme s malým byli u psychologa, kvůli jeho chování. ;)

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 16:18
@Silwinka87 píše:
Naprostý souhlas :potlesk:

Diky. A ze to trvalo a saaaaakra bolelo k tomu dojit :-). Staram se o manzelovy deti z prvniho manzelstvi, nas malej je taky v prvni tride a taky hraje na fletnu :-) Po mnoha horkych zivotnich lekcich KONECNE citim, o cem to tady je!!!

Zakladatelko, fakt se nenechej zdeptat! Tvuj syn Te potrebuje! Prece ho nehodis napospas tomu nezdravymu systemu, kterej ma jedinej cil - udelat z nas poslusny pitomecky, vsechny stejny a poslusny, predvidatelny, ovladatelny, nicici sebe, druhe i planetu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.15 16:22
@Teddie píše:
Diky. A ze to trvalo a saaaaakra bolelo k tomu dojit :-). Staram se o manzelovy deti z prvniho manzelstvi, nas malej je taky v prvni tride a taky hraje na fletnu :-) Po mnoha horkych zivotnich lekcich KONECNE citim, o cem to tady je!!!Zakladatelko, fakt se nenechej zdeptat! Tvuj syn Te potrebuje! Prece ho nehodis napospas tomu nezdravymu systemu, kterej ma jedinej cil - udelat z nas poslusny pitomecky, vsechny stejny a poslusny, predvidatelny, ovladatelny, nicici sebe, druhe i planetu.

Já s tebou souhlasím, ale nevím co dělat. Mohu se zeptat co bys dělala v mé kůži? Fakt jsem bezradná. Děkuju moc :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 16:23
@LadyTommy píše:
Bran sve dite? Bylo by lepsi, kdyby ucitele chovani ditete ignorovali a nechali, at trapi sebe i je? PPP neni mucirna a nic ponizujiciho. Dite muze mit jen system na haku, ale take muze byt sikanovane, nebo jak tu bylo zmineno, nadprumerne inteligentni apod. Je to i v zajmu ditete, hlavne v zajmu ditete usnadnit mu dochazku :nevim: kdyz nevi samo, co se sebou, nevi to mama, tak je na rade odbornik :nevim:

Matka nema s ditetem problem, doma je dite v poradku, dite taky nema problem. Problem maji ucitele. Matka je NEJVETSIM ODBORNIKEM pro sve dite!

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
5.3.15 16:23
@LadyTommy píše:
Bran sve dite? Bylo by lepsi, kdyby ucitele chovani ditete ignorovali a nechali, at trapi sebe i je? PPP neni mucirna a nic ponizujiciho. Dite muze mit jen system na haku, ale take muze byt sikanovane, nebo jak tu bylo zmineno, nadprumerne inteligentni apod. Je to i v zajmu ditete, hlavne v zajmu ditete usnadnit mu dochazku :nevim: kdyz nevi samo, co se sebou, nevi to mama, tak je na rade odbornik :nevim:

Ale to přece nikdo netvrdí, k odborníkovi by jít měli, ale na druhou stranu, z dětí se dělají ovce a běda, jak některé dítě vybočuje z řady, to jsou učitelé přímo na nervy.. :roll: A promiň, aby někdo třepal s děckem, to je podle tebe v pohodě?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA