Psychická porucha u syna - jaká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.3.15 18:56

@Teddie lol :D sice bych brala názory PPP s určitým nadhledem, ale i tak si myslím, že může sloužit jako jeden z dobrých nástrojů na cestě k objektivnímu (resp. realativně objektivně měřitelnému) poznání schopností mého dítěte. Navíc pokud je někde opravdu problém, může na něj upozornit, nasměrovat.. a i kdyby nebyl, lze pak s ohledem na výsledek s dítětem dál a mnohdy i lépe pracovat. Což samozřejmě neznamená, že by mi vyhovovalo aktuální nastavení školského systému u nás, ale opět bych to viděla tak, že je to hlavně o lidech a komunikaci.

Zakladatelko do PPP jděte, i na ty vitamíny/minerály apod. bych se zaměřila a uvidíte - v něčem to vězet musí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.3.15 18:59
@Bibi239 píše:
to, ze momentalne nedostatek pozornosti vykryva prirozenou inteligenci rozhodne neznamena, ze je kluk v pohode. Copak je prvni trida jen o cislech a pismenkach? Nabira nevhodne navyky, ktere ho nakonec dohoni, ne ted, ne za mesic. Rikat, jak je v pohode je pouze kratkozrake a pro pozdejsi vzdelavani ditete v nasem skolnim systemu i dost destruktivni.
Inteligence neni samospasna a chybne navyky ve vzdelavani muzou podrazit nohy i inteligentnimu cloveku s predpoklady k vysokoskolskemu studiu.
Je to jako bys rikala, ze nevadi, ze nepouziva obe nohy, kdyz po jedne si doskace, kam potrebuje.

Kluk je zrejme inteligentni, nudi se, ale tak v tom pripade muze prave PPP dat rodicum podnet k uvaham o prestupu na skolu, kde budou mit adekvatni pozadavky jeho schopnostem a budou jeho schopnosti rozvijet, misto aby se dalsich par let provalel po lavici a pak zjistil, ze nezvlada naroky bezne vyuky, protoze se nikdy nemusel k tomu udrzeni pozornosti prinutit.

vytesat do kamene :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12943
5.3.15 19:05

@Teddie Jediný, kdo tady tvrdě přestřelil jsi ty. Uvědomuješ si, že přirovnávat někoho k největším zločincům 20.století je za hranicí jakékoli morálky?
Učit děti, že na otázku rodiče se odpovídá, byť jen slovem nevím, není ničím nelaskavým, natož krutým, nelidským nebo zrůdným, což zajisté celá myšlenka a zřízení nacismu byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
5.3.15 19:31
@Teddie píše:
Do PPP se chodi, kdyz si ucitele nevedi rady :-). Zakladatelka nepise, ze by se syn trapil. Problem maji pedagogove, kluk je v pohode, ve skole prospiva.

souhlasím… změnila bych školu.

• Citovat
  • Upravit
332
5.3.15 20:08

Já bych to tak nedramatizovala. Už pro vlastní klid je lepší vědět, jestli dítěti opravdu něco není. Třeba chybí jen málo a bude v pořádku. V PPP vyhodnotí intelekt, případně poruchy učení a pokud žádné poruchy nejsou, napíšou to do zprávy. Nám napsali doporučení, jaký přístup dcera potřebuje. Když máš názor odborníků, že je dítě v pořádku, tak pak je asi chyba v učitelích. A můžeš požadovat, aby se škola chovala podle doporučení PPP. Bez argumentů se s některými pedagogy těžko jedná.
Já jsem ráda, že ty vyšetření máme, sama jsem chtěla mít jistotu. Hlavně jde o to, ať dítě nezačne školu nenávidět a netrápí se tam řadu let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
5.3.15 20:21

Ahoj pracuju na PPP a takových děti máme spoustu, jen tak na dálku bych řekla to co už tady zaznělo, Adhd nebo add, v poradne ti zmeri iq a mrknou na pozornost a do školy napisou doporučení pro učitele, ale nez tam dojdes tak zajdi k pediatrovi a nech se poslat na neuro nebo k detskemu psychiatrovi (jen tihle lékaři to potvrzuji) ať už máš vse najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
5.3.15 20:23

A neboj zvládne se to rezimovyma opatrenima a přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teddie
5.3.15 22:46
@mandy1986 píše:
A neboj zvládne se to rezimovyma opatrenima a přístupem.

To je smutne. Kdyz dite ukazuje svym nepozornym chovanim, ze mu ve skole nevyhovuje rezim, tak ho „neslysime“ a oznacujeme za problemove a posilame to rodice resit. Kdyz nam to same rekne „odbornik“, tak to bereme a podnikame REZIMOVA OPATRENI. Nase deti se vyjadruji jasne ( a je jich spousta, jak pise odbornice z PPP), to jen nekteri dospeli je nechteji slyset - skolni system ve stavajici podobe je pro dnesni deti absolutne nevyhovujici (on byl tedy nevyhovujici pro vsechny deti, i pro nas, akorat my jsme byli vetsi tvrdaci a s velkym usilim jsme to proste „dali“).

• Citovat
  • Upravit
14979
5.3.15 22:54
@Teddie píše:
To je smutne. Kdyz dite ukazuje svym nepozornym chovanim, ze mu ve skole nevyhovuje rezim, tak ho „neslysime“ a oznacujeme za problemove a posilame to rodice resit. Kdyz nam to same rekne „odbornik“, tak to bereme a podnikame REZIMOVA OPATRENI. Nase deti se vyjadruji jasne ( a je jich spousta, jak pise odbornice z PPP), to jen nekteri dospeli je nechteji slyset - skolni system ve stavajici podobe je pro dnesni deti absolutne nevyhovujici (on byl tedy nevyhovujici pro vsechny deti, i pro nas, akorat my jsme byli vetsi tvrdaci a s velkym usilim jsme to proste „dali“).

promiň, ale to jsou strašné plky :roll: co ti náš školský systém udělal?!

já jsem z oboru a na facku jsou spíš rodiče než učitelé. Právě proto, že z nich vytváří skleníkové kytičky, které nedejbože aby poslouchaly autoritu. Pak se nemůžeme divit, že si s nimi učitelé nevědí rady, když nejsou zvyklé poslouchat. A mám teda dojem, že naopak pedagogové v případě zakladatelčina kluka nezůstali slepí a snaží se to řešit :nevim: kdyby ne, tak mu napaří plnou žákovskou poznámek a dál to neřeší. A my jsme byli tvrdší? Jo, my jsme dostávali ještě rákoskou. Třeba by to pomohlo víc než PPP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
5.3.15 22:55

Radši dodatek, že ty poslední věty jsou myšlené s ironií 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.3.15 22:57
@LadyTommy píše:
promiň, ale to jsou strašné plky :roll: co ti náš školský systém udělal?!já jsem z oboru a na facku jsou spíš rodiče než učitelé. Právě proto, že z nich vytváří skleníkové kytičky, které nedejbože aby poslouchaly autoritu. Pak se nemůžeme divit, že si s nimi učitelé nevědí rady, když nejsou zvyklé poslouchat. A mám teda dojem, že naopak pedagogové v případě zakladatelčina kluka nezůstali slepí a snaží se to řešit :nevim: kdyby ne, tak mu napaří plnou žákovskou poznámek a dál to neřeší. A my jsme byli tvrdší? Jo, my jsme dostávali ještě rákoskou. Třeba by to pomohlo víc než PPP ;)
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teddie
6.3.15 08:45
@LadyTommy píše:
promiň, ale to jsou strašné plky :roll: co ti náš školský systém udělal?!já jsem z oboru a na facku jsou spíš rodiče než učitelé. Právě proto, že z nich vytváří skleníkové kytičky, které nedejbože aby poslouchaly autoritu. Pak se nemůžeme divit, že si s nimi učitelé nevědí rady, když nejsou zvyklé poslouchat. A mám teda dojem, že naopak pedagogové v případě zakladatelčina kluka nezůstali slepí a snaží se to řešit :nevim: kdyby ne, tak mu napaří plnou žákovskou poznámek a dál to neřeší. A my jsme byli tvrdší? Jo, my jsme dostávali ještě rákoskou. Třeba by to pomohlo víc než PPP ;)

Aaaaa, potrefena husa nejvic kejha. Rodice na facku, deti na rakosku. Byt s ironii.

• Citovat
  • Upravit
6842
6.3.15 09:12

Ze všeho nejhorší je srážka s blbcem :roll: a ti jsou i na straně rodičů i na straně učitelů :think:
Pak je otázkou, kdo bude moudřejší a ustoupí a bude ochoten hledat řešení a kdo si bude skálopevně stát při svém přesvědčení.
Nejde o to jestli má pravdu rodič nebo učitel, nejdůležitější je to dítě :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
6.3.15 09:38
@Teddie píše:
Aaaaa, potrefena husa nejvic kejha. Rodice na facku, deti na rakosku. Byt s ironii.
:mrgreen:

Tak mi s tvou teorii vysvetli, jak by podle tebe skolstvi melo fungovat? A hlavne jak chces deti pripravit na zivot, kdyz cekas, ze by ucitele nemeli resit, ze dite ignoruje vyuku? Jak to dite jako bude jednou zit, az prijde do prace a tam po nem budou vyzadovat neco, co se mu zrovna nechce??

Uvedomujes si, ze tento system vzdelavani nas odlisuje od rozvojovych zemi, kde sice deti mohou behat venku a nikdo je nebuzeruje, ale diky tomu umiraji i na obycejny kasel a ziji v bide?

Ze alternativni vyuky jsou fajn, ale hledi tak na individualitu, ze jedina moznost vzdelani je v malych skupinach, tudiz by zdaleka nemohly byt vzdelavany vsechny deti, protoze by pro ne nebyly prostory a ucitele a vratili bychom se do dob, kdy na vzdelani meli jen bohati?

A ano, ja si klidne zakejham. Protoze vim, jak deti rodicu, co strasne bojuji o to, aby nahodou po jejich detech nahodou nekdo neco nechtel, dopadaji. Protoze z praxe znam pripady deti, po kterých chce clovek tak obycejnou vec, jako dojit si pred prochazkou na zachod, ono to odmita a potom uprostred prochazky ocekava, ze se vsechny deti i s ucitelkou vrati, aby se mohlo vycurat kdy ono chce. Kdy matka dovede dite do skolky a ono si prevlecene ve tride vzpomene, ze ma chut na cokoladu a ona ho otrocky oblece a jede s nim znovu domu, aby si dalo cokoladu, nacez ho znovu odveze do skolky, kde pak dite u svaciny jeci, ze nechce chleba, protoze chce koblih a mama by mu ho dala. Je tohle pro psychiku ditete lepsi?

a s tou rakoskou jsi zjevne ironii nepochopila, za nas bylo skolstvi jinde a kazda individualita se trestala fyzicku, fyzicky, poznamkami apod., dneska se deti resi individualne, ale stejne jsou rodice, co s tim maji problem. Nedejboze, aby se na dite pohlizelo jako na jine :nevim: tak co ti ucitele maji delat? Kdyz budou chovani zakladatelcina syna prehlizet, tak se to promitne ve znamkach, cim bude vetsi, tim se to bude zhorsova. Kdyz se ohradi, ze neco neni v poradku a navrhnou odbornika, ktery je schopen proniknout do lidske duse a navrhnout postup vyuky, tak jsou ucitele zase spatni, ze si dovolili na kluka rict, ze neni v poradku. Tak co maji delat?

Příspěvek upraven 06.03.15 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
6.3.15 09:39

Na mě to působí, že kluk je prostě přemýšlivý typ, je zřejmě dost chytrý a výklad učitelky ho nudí, proto se zabývá vlastníma myšlenkama. Píšeš, že hodně čte knížky, zajímá ho historie. Nemyslela bych hned na to, že má nějakou poruchu, každé dítě je přece jiné, je to individuální osobnost, některé je více tiché a přemýšlivé, jiné je extrovert…přijde mi, že dnes za vším hned vidíme nějakou poruchu, jakmile nějaké dítě vybočuje z davu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí