Psychická porucha u syna - jaká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
5.3.15 16:26
@Teddie píše:
Diky. A ze to trvalo a saaaaakra bolelo k tomu dojit :-). Staram se o manzelovy deti z prvniho manzelstvi, nas malej je taky v prvni tride a taky hraje na fletnu :-) Po mnoha horkych zivotnich lekcich KONECNE citim, o cem to tady je!!!Zakladatelko, fakt se nenechej zdeptat! Tvuj syn Te potrebuje! Prece ho nehodis napospas tomu nezdravymu systemu, kterej ma jedinej cil - udelat z nas poslusny pitomecky, vsechny stejny a poslusny, predvidatelny, ovladatelny, nicici sebe, druhe i planetu.

:palec: Tvůj nadhled by se mi někdy při výchově hodil.. :mrgreen: Popravdě, když jsem se hlásila s malým k tomu psychologovi, tak jsem se cítila příšerně. Jako matka jsem selhala, tak jsem se cítila.. :zed: Ale paní psycholožka mě pomohla a všechno mi vysvětlila, pomohlo mi to a uklidnilo..

• Citovat
  • Upravit
7257
5.3.15 16:29

Zkus PPP, tam budou nejpovolanější osoby. Pokud se neozývají, zavolej tam sama, popiš problém. Určitě vás objednají co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
5.3.15 16:29

@Teddie promin, ale to me fakt pobavilo. Zrovna matky maji tendenci vnimat sveho milacka dost zkreslen, navic doma tezko pozna, jak se dite chova ve velkem kolektivu s velkou autoritou

@Silwinka87 asi me predstavy nejsou dostatecne hystericke, ja si predstavim ucitele, ktery dite chytne za rameno a lehce s nim zatrese, aby ho vnimalo, coz mi prijde normalni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
5.3.15 17:16
@LadyTommy píše:
@Teddie promin, ale to me fakt pobavilo. Zrovna matky maji tendenci vnimat sveho milacka dost zkreslen, navic doma tezko pozna, jak se dite chova ve velkem kolektivu s velkou autoritou@Silwinka87 asi me predstavy nejsou dostatecne hystericke, ja si predstavim ucitele, ktery dite chytne za rameno a lehce s nim zatrese, aby ho vnimalo, coz mi prijde normalni :nevim:

Tak já se rozhodně za hysterickou matku nepovažuji, ale chování některých učitelů se mi prostě nelíbí. :nevim: Znám to zatím jen z doslechu, uvidíme, jaká bude naše osobní zkušenost

• Citovat
  • Upravit
vin
1327
5.3.15 17:23

Napadlo me, jestli neni ospaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
5.3.15 17:24
@vin píše:
Napadlo me, jestli neni ospaly.

Mě taky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6569
5.3.15 17:36

Proboha do PPP se nechodí za trest. Pokud si nestežuje jen jedna učitelka, je opravdu potřeba zjistit, co za tím je. Nikdo se nebude snažit klukovi za každou cenu nalepit diagnozu. Může se ve škole nudit, může být prostě unavený, může mít poruchu pozornosti. Na základě vyšetření se pak uvidí, co dál. Učitelka ho tam neposílá, aby ho „semlel systém a naučil ho být členem stáda“. Posílá ho tam, protože prostě jeho pozornost není standardní.
Zakladatelko neboj, určitě nejde o nic vážného, synovi naopak pomůže, když se zjistí, o co jde. Také jsem byla mimoň a u mne se to začalo řešit až ve třetí třídě. Kolik bych si ušetřila problémů s učiteli, kdyby mne poslali do PPP dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Teddie
5.3.15 17:54
@Anonymní píše:
Já s tebou souhlasím, ale nevím co dělat. Mohu se zeptat co bys dělala v mé kůži? Fakt jsem bezradná. Děkuju moc :srdce:

Jaky je presne problem? Chapu z Tveho prispevku, ze ve skole prospiva?! Co presne resis? Nuti Te nekdo jit do PPP? Chteji syna vyhodit ze skoly? Nechat propadnout? Je syn nestastny? Nespokojeny? Nechce chodit do skoly? Trapi se? Trapis se Ty? Cim? Muzes mi napsat SZ, pokud to nechces rozebirat verejne.

• Citovat
  • Upravit
Teddie
5.3.15 17:56
@Ester13 píše:
Proboha do PPP se nechodí za trest. Pokud si nestežuje jen jedna učitelka, je opravdu potřeba zjistit, co za tím je. Nikdo se nebude snažit klukovi za každou cenu nalepit diagnozu. Může se ve škole nudit, může být prostě unavený, může mít poruchu pozornosti. Na základě vyšetření se pak uvidí, co dál. Učitelka ho tam neposílá, aby ho „semlel systém a naučil ho být členem stáda“. Posílá ho tam, protože prostě jeho pozornost není standardní.
Zakladatelko neboj, určitě nejde o nic vážného, synovi naopak pomůže, když se zjistí, o co jde. Také jsem byla mimoň a u mne se to začalo řešit až ve třetí třídě. Kolik bych si ušetřila problémů s učiteli, kdyby mne poslali do PPP dřív.

Do PPP se chodi, kdyz si ucitele nevedi rady :-). Zakladatelka nepise, ze by se syn trapil. Problem maji pedagogove, kluk je v pohode, ve skole prospiva.

• Citovat
  • Upravit
Hanney
5.3.15 18:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonym.Chci se s vámi poradit, budu ráda za jakoukoliv radu.
Syn (v červnu mu bude 7 let) chodí do první třídy a už v půlce září si učitelka stěžovala, že polehává na lavici, že nedává pozor, když ho vyvolá, neví vůbec co se děje, listuje sem a tam v knížce, jinak ale když ho zkouší ze čtení u tabule, tak není problém, je šikovný, vše mu jde, ale prostě je myšlenkama jinde. Doporučila nám psychologicko pedag. poradnu, ale už čekáme od října, až se nám ozvou a objednají nás. Nic se od září nezměnilo, pořád je myšlenkama jinde, jeho spolužák, se kterým sedí ho prý musí upozornovat, kde zrovna skončili ve čtení. Do kolektivu taky zrovna nezapadl, má jen jednoho kamaráda, jinak nekomunikuje, je tichý.
Doma je v pohodě, je hovorný, čte si knížky, když přijde ze školy, hodně se zajímá o dějiny, prostě bych vůbec neřekla že je takovýhle. A dnes mě dorazil učitel na hudební nauce(syn hraje na flétničku).Řekl mi, že už ho tam nechce, že se s ním těžko pracuje, že nevnímá. Prý s ním musí třást, aby se vzpamatoval a dával pozor. Občas se mu prý jen směje do obličeje a víc nic. Vůbec nevím co se to s ním děje, doma je opravdu normální kluk. Nevím co dělat, jak toto zvládnout, mám z toho hroznou depku dneska :,( Máte někdo radu, zkušenost? Moc děkuju

Měla si mu dát odklad, nebo v září vrátit do školky, když se začal takhle projevovat.

• Citovat
  • Upravit
6842
5.3.15 18:20
@Teddie píše:
Do PPP se chodi, kdyz si ucitele nevedi rady :-). Zakladatelka nepise, ze by se syn trapil. Problem maji pedagogove, kluk je v pohode, ve skole prospiva.

kluk není v pohodě, když v hodině spí na lavici :think:
ano, chyba může být na straně učitelů, že si s ním neví rady, ale učitel není psycholog, PPP neznamená, že dítě je „vadné“ naopak mohou tam potvrdit, že je extrémně inteligentní a ve třídě běžných dětí se nudí :think:
to, že prospívá a před tabulí umí číst, neznamená, že je vše OK a syn se netrápí :think: on zřejmě sám neví co se sebou :nevim: neví co mu chybí, proto taky zakladatelce nedokáže odpovědět, proč to tak dělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.3.15 18:24
@Hanney píše:
Měla si mu dát odklad, nebo v září vrátit do školky, když se začal takhle projevovat.

to je snad nejhorší možná rada, která tady v diskuze je :roll:
co když by se vrátil do školky a za rok ve škole by to bylo to samé a ještě horší :roll: protože by se za tu dobu (při zájmech jaké zakladatelka popisuje) naučil sám číst a nudil by se ještě více :zed: a možná by se jako starší troufal zlobit a vyrušovat spolužáky :zed: a učitelé by ho označili za zlobivé dítě :zed:

a ono možná (nelze posoudit na dálku a ani nejsem psycholog) je to všechno jen tím, že je extrémně inteligentní a prostě se nudí a je myšlenkama ve svém světě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
5.3.15 18:32

Nechala bych mu u pediatra vzít krev a zkontrolovat hladiny vitamínů a minerálů. Nasadila rybí tuk, existují i vitamíny dělané na míru k lepší pozornosti.
Někdy chybějící vitamín dokáže nadělat pěknou paseku.
A nebuď z toho špatná. PPP je tady proto, aby ti pomohla pochopit co se s dítětem děje.
A ještě něco…vždycky když se kluka zeptáš PROČ…odpoví ti nevím. Ne že by nevěděl, ale neumí to pojmenovat. Je to jenom dítě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.3.15 18:35
@Teddie píše:

to, ze momentalne nedostatek pozornosti vykryva prirozenou inteligenci rozhodne neznamena, ze je kluk v pohode. Copak je prvni trida jen o cislech a pismenkach? Nabira nevhodne navyky, ktere ho nakonec dohoni, ne ted, ne za mesic. Rikat, jak je v pohode je pouze kratkozrake a pro pozdejsi vzdelavani ditete v nasem skolnim systemu i dost destruktivni.
Inteligence neni samospasna a chybne navyky ve vzdelavani muzou podrazit nohy i inteligentnimu cloveku s predpoklady k vysokoskolskemu studiu.
Je to jako bys rikala, ze nevadi, ze nepouziva obe nohy, kdyz po jedne si doskace, kam potrebuje.
Kluk je zrejme inteligentni, nudi se, ale tak v tom pripade muze prave PPP dat rodicum podnet k uvaham o prestupu na skolu, kde budou mit adekvatni pozadavky jeho schopnostem a budou jeho schopnosti rozvijet, misto aby se dalsich par let provalel po lavici a pak zjistil, ze nezvlada naroky bezne vyuky, protoze se nikdy nemusel k tomu udrzeni pozornosti prinutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
5.3.15 18:40
@Teddie píše:
Zeno, bran sve dite! Kasli na ne! Je to jenom skola! Stezuji si dospeli lide, kteri neumeji dat svetu vic nez to, ze cele dny znamkuji sestilete tvorecky a stezuji si na jejich chovani!!!Precti si treba knihu VYCHOVAVAME DETI A ROSTEME S NIMI od Naomi Aldort. Nebo SOUVISLOSTI od Zdenky Jordanove - je tam i kapitola o skole - ber to s humorem, s nadhledem, Tvoje dite nerovna se znamky v jeho denicku!!!
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+