Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, já trpím hodně na bolesti v krku a i angíny. Řekla bych, že angína je vždycky s horečkama. Aspoň u mě to tak je. Kolikrát i lezu po zdi jak mě bolí v krku, teplotu mám třeba jen 37.2, letím k dr a angína to není. Když jo, tak horečky mám přes 38C a jsem úplně hotová, všechno mě bolí. Jestli pojedeš na pohotovost, tak Ti atb nejspíš dají, tam to dávají na všechno. Zkoušela jsi bioparox? Ten je na bolest v krku dobrý, lehká atb a prodává se bez receptu. Působí lokálně. Určitě bych zkusila.
Tohle já mám pořád a pokud nemám horečky tak k doktorce nechodím, kloktám šalvěj, používám Bioparox, cucám nějaký bylinkový cucáky, vitamínový sirup 3× denně a ono to vždycky přejde. DO nosu mořskou vodu. Já kojím, takže víc nemůžu, jinak bych si vzala nějaký pastilky s lidokainem a Olynth do nosu
Jo. Mela jsem jednou anginu bez horecek. Nemohla jsem ani mluvit jak me bolelo v krku. Byla jsem u dr.,nasadila mi atb. Taky se divila ze nemam horecku.
Příspěvek upraven 09.01.14 v 13:19
Já mívám angínu bez horeček, mrkni do krku jestli máš bílé čepy a dost mi pomáhá Bioparox, to je volně prodejné ATB ve spreji
Hele já takhle statečně přecházela angínu - čepy jsem dloubala, kloktala atd. Horečky jsem neměla. Asi za necelý měsíc najednou přes čtyřicet, v práci jsem brečela, nemohla jsem se hnout, chtěli mi skoro volat záchranku. A v krku nic. Nicméně v krvi se ta angína (nebo prostě zánět) povrdil a byla jsem další měsíc doma s několikaterýma antibiotikama. Takže nepodceňovat.
Možné to je, syn jí měl taky a řádnou. Nebyl mu ani rok a od narození pěkný bručoun, takže to, že je zase protivný, jsem neřešila. Až když mi přestal jíst jsem šla k dr. a měl hnisavou angínu. V lékárně by měl být k dostání domácí CRP test. Dva testy jsou tedy v ceně průměrně asi kolem tří set korun, ale odpověď ti to dá bez čekání na pohotovosti.
Já horečky nemám nikdy. Ale poslední dobou jsem spíš než angínu měla afty v krku a příznaky mi přišly stejný. Stejně se to neobešlo bez ATB. Ono ty cucací pastilky, to je tak na chuť, ale nepomůže/neublíží. Pokud to trvá tahle dlouho, tak bych šla na pohotovost.
Díky, holky, tak to mi nezbyde nic jiného, než si tam dnes dojet. Áááách jo. Možná bych měla zauvažovat i o změně Mudr., protože doktorka, která pracuje 7-12hod, je mi malinko k ničemu, pokud si nechci vzít kvůli deseti minutám v ordinaci dovolenou. ![]()
Ještě jednou vám děkuji ![]()
Já měla loni angínu - bez teploty. měla jsem bílé čepy na mandlích a nemohlka jsem polykat. měla jsem bioparox(bylo to přes svátky) a po svátcích jsem byla na orl a dostala jsem atb
Poslední 4 roky mívám angínu jedině bez teploty. Prostě mě „jen“ bolí v krku. Ale nepodceňuj to. J8 s tím chodím i do práce, od Dr. mám napsané ATB, ale jsem při tom hrozně unavená. Někde jsem četla, že se přechozená angína dává na srdce, tak bacha. (to radí ta pravá)
Ahoj holky,
, to je opravdu doba pro pracující lidi.
už tři týdny mě bolí v krku. Chvíli je mi lépe, pak se to zase zhorší. Před týdnem už to vypadalo, že bude vše v pořádku, ale nastydla jsem se, dostala rýmu jako trám a škrábání v krku je tu zas. K doktorce se nedostanu, ta naše má denně 7-13hod
A já se ptám? Může být angína bez horeček? Já to spíš tipuju na virový původ (skrz tu rýmu, že to s ní začalo zase nanovo) a na to mi atb stejně nepomůžou. Je mi jasný, že mi to tu nevyvěštíte, ale opravdu nevím, jestli večer odjet na pohotovost pro atb nebo se léčit neoanginem apod.
Co byste dělaly vy?
Odesílám anonymě, skrz práci, snad neva